Jak dlouho vydrží kapr v lednici?

Od: Datum: 10.11.10 10:58 odpovědí: 12 změna: 22.12.14 19:11

Dobrý den,

vánoce letos připadají na pátek. Vydrží mi kapří filety v lednici do pátku, když je koupím naporcované v úterý? Jsou to vlastně 4 dny. Nebo je lepší je zamrazit?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.11.10 11:07
avatar

Toho bych se docela bál. Zkuste dobu zkrátit jak jen to bude možné a pokud možno použijte tzv. vakuových nádob, které trvanlivost trochu prodlouží. Zamrazit a rozmarazit by bylo na úkor kvality masa - to už si můžete rovnou koupit mražené filé...

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 10.11.10 16:22
avatar

Já jsem hrozná vydra a bez kapra na několik dní pro mě svátky nejsou sváteční.*hi*Kapříka naporcuju, podělím do sáčků a zamrazím. A to tak, že na cca 12 hod nastavím lednici s mražákem na plný výkon. Maso se musí zamrazit strašně rychle, ale rozmrazovat pozvolna. Jinak při zmrazování krystaly vody rostou pomalu a maso trhají. A to je pak lépe usmažit si sýr!*jasne*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.11.10 16:31
avatar

Sice zrovna kapra já nemusím ale manžel ryby miluje i v průběhu roku a s mražením kapřích filet nemám problém. Koupím kapra v rybárně, manžel zabije, vykuchá a naporcuje a po dvou porcích zamrazím. Jen jak píše babkazov rozmrazujte pozvolna a každý kousek před obalením osušte.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: binka*
Datum: 10.11.10 17:11

Pokud chcete kapra kupovat již v úterý, dala bych ho určitě do mrazáku. Jednou jsem ale v televizi sledovala nějakého odborníka, který tvrdil, že čerstvě naporcovaná ryba vydrží v lednici 5-7 dní! Tomu tedy vůbec nevěřím. *stop*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karelkarel
Datum: 10.11.10 18:03

Já kupuju dva šestikilové kapry bez šupin již čtyřicet let den před štědrým dnem a na Boží hod už není ani kousek, ani hlt ze čtyř litrů vynikající polévky. Nemám problém!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.11.10 19:57

Tak brzo kupovat kapra a dát ho do vánoc do mrazáku, tak to nedělejte. Až ho rozmrazíte, bude z něho " bláto ", které nebude k jídlu. Kapr není vhodný k dlouhému uchování ať už v lednici či mrazáku.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 10.11.10 22:23
avatar

Určitě vydrží - neutečou, ovšem je otázka, co s nimi dál, ryby v lednici nevydrží moc dlouho jedlé. Mrazit je druhá možnost, výsledek je bahnitá konzistence.

Tímto svým názorem a zkušeností podporuji názory mých "předrádců", doporučuji kapra koupit později a připravit čerstvého.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.11.10 08:15

Každým rokem míváme kapra z mrazáku a nepostřehl jsem,že by byl blátivé konzistence . Asi to bude tím,že zmrazeného kapra dám den před přípravou do mléka a v něm jej rozmrazím.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: karina*
Datum: 11.11.10 10:20

barbakan, tak tohle letos vyzkouším na porcičce. Zní to zajímavě. Jinak připravuji kapra zásadně čerstvého ( je to trochu o nervy sehnat ho na poslední chvíli *smich*). Díky za radu. Karina

Ohodnoceno: 1x
 
Od: karelkarel
Datum: 11.11.10 12:54

No to je tím, že nevíte jaký je kapr čerstvý nemražený!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lidka*
Datum: 11.11.10 13:36

U naporcovaných filetů bych se rozmýšlela. Tam skutečně nemáte záruku, že jsou z čerstvě zabitého kapříka - a ještě dodám, že z živého. Ale u čerstvě zabitého kapra bych se nebála. A to už dlouhé roky připravuji na Vánoce minimálně 2 pořádné kousky. :) A když by je zeťáček koupil už v úterý, hnedka bych je vykuchala a naporcovala a uložila do chladu do smaltovaných pekáčků. Ve čtvrtek bych uvařila rybí polévku na pátek. Vnitřnosti bych nenechávala déle syrové. Dále bych ve čtvrtek osušené porce nasolila a pokapala citronovou šťávou a opět uložila. No a v pátek těsně před smažením obalím a smažím a smažím . . . . *uf* Doma mi to trochu páchne jak v rybárně, ale slavit jedu k mladým už s hotovými dobrotami. *tanec* A nikdy nebyl žádný problém při zachování těchto zásad.

doplněno 11.11.10 13:44:

Ale souhlasím s kolegy, že je rozdíl mezi čerstvou rybou a mraženou rybou. Je to jak s jiným masem. Nebráním se tomu, nechat zmrazit ryby po úspěšném letním rybařením, nebo jak píše babkazov - nechám si pár porcí na Vánoce a na zbytku si pochutnávám později. Ale jinak na tři dny nechat zmrazit kapra - to mi nepřipadá vhodné. To si koupím rovnou zmrazeného v předstihu. *placni*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.14 19:11
avatar

přidávám odkaz na aktuální otázku, nicméně stejnou :)

https://www.poradte.cz/domacn…uchovani-kapra-v-lednici.html

V lednici, která má zónu pro maso, kde se teplota drží lehce nad bodem mrazu bych se toho nebál.

Sladkovodní ryby vydrží čerstvé při teplotě 0°C až 4°C zhruba čtyři dny. Rozhodně není vhodné kvůli skladování v řádu dní rybí maso zmrazovat

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.