Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmoklé peřiny - co s tim?

Od: cava odpovědí: 5 změna:

rada bych poprosila o radu. Prave mi zmokly polstare na balkone. Jsou to perove periny/polstare asi rok stare. Chtela jsem je jen na chvili vyvetrat nebot je pritel nemocny a pak jsem si vsimla ze prsi. Periny tam byly tak hodinku ani ne,ale jsem uple durch:((( Vubec nevim co ted s nima. dala jsem je na vanu, jakoby jsem je postavila, aby strana, ktera je jeste sucha neavlhla od te mokre, ale neivm, jak dlouho to takto muze schnout, nebot jsou to dost kvalitni periny a perim se opravdu nesetrilo. Mate nekdo zkusenost? Nebo proste jen vysusit a pak do cistirny? Tipuju, ze susit se budou alespon tak 4,5 dni,takze to pak asi ani nebude vonet:(

dekuji moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Upřímnou soustrast.*plac* Já si myslím, že je potřeba sušit v průvanu a stále natřepávat. ;) A možná, že ani nebude čistírna potřeba.

lidka*
hodnocení

0x

Zde si pročtěte rady na praní a sušení péřových výrobků. *klik*

poradte.cz/...

Bude to asi pěkná fuška. Zkuste si udělat nějaký stojan k topení ( např. 2 židle a záclonová tyč) a jak všichni radí - protřepávat a protřepávat. Snad to zachráníte. Asi by to chtělo nějaký fukar - třeba vypůjčit si přímotop s ventilátorem. Nemáte poblíž nějakou sušárnu - např. dřeva? A nebo profiprádelnu, kde by měli sušičky s větší kapacitou, aby se tam vešla peřina?

cava
hodnocení

moc vam dekuji za odpoved. Obema. Necekala jsem tak rychlou:) Uz susim v pruvanu, tak pak uvidime. Topeni nam jete nejde. Dekuji a prijemny vecer

pt®

Cava, pokud bydlíte v paneláku, máte možná sušárnu, tam bývá opravdu teplo, tam by peřiny proschly. Ale nebojte se nic se nestane. Protřepávejte je a položte přes dvě židle, ne na šňůru. PT /stařenka/

kejki

Pokud se netopí, zkuste si vypůjčit přímotopný ventilátor, aby cíchy nezasmrádly. O objem se nebojte, to namočení není problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]