Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v souvislosti s předešlou otázkou:
se chystám vymalovat celou chatu. Chtěl bych se zeptat, jak mám postupovat? Tzn. úplně od začátku. Mám zdi nějak odmastit?
Na vybílení, jakou mám použít nejlepší produkt od firmy? Poté bych chtěl stěnu moderně natřít nějakými barvami, ale jen třeba do půlky stěny jedné a malba by šla třeba šikmě dolů, ale nevím, zda nejdříve celé vybílit a teprve poté přesto místy udělat další barvu barevné?
Pak bych se chtěl ještě zeptat na to, jak, respektive dle čeho mám udělat šikmé nabarvení stěny. Že například do půlky stěny to bude rovnoměrně se zemí a pak to třeba pod úhlem 30° půjde dolu k zemi ten směr barevné. Nevím jak bych to dokreslil ten nápad. Například rameno rovnoramenného trojúhelníku, tak jedno to rameno chci takhle udělat tou čárou k zemi a vyplnit to nějakou barvou, ale nevím podle čeho dělat tu rovnou čáru. napadlo mě třeba podle izolepy, že bych ji tam nalepil, ale to pak jedna zůstanou po ni fleky na zdi a jedna ta barva pak stejně prosákne nepravidelně vedle na tu bílou zeď . Existuje na to třeba nějaké pravítko? ještě se chci zeptat, když se míchají barevné barvy, jaké se kupují.
Vím, že jsem náročný, přesto, kdo poradí. Děkuji předem.
Předesílám, že nejsem malíř, ale:
- původní zeď, pokud je tam více vrstev nátěru tak za mokra oškrábat. Pokud ne, tak někdo dnes všechno penetruje, já bych starý nátěr rozmydlil mýdlovou vodou, pradědečkům to vždycky fungovalo!
- na malování používáme klasický Primalex, většinou PLUS, který je slušně bílý a dobře se s ním dělá. bělejší je Polar, ale dělá se s ním hůř a je tam vidt každá chybička.
- před barevným malováním doporučuji kompletně vybílit.
- linky se zde nedávno řešily, někdo navrhuje olepení papírovou lepičkou a podlení malovat barvu, já s tím nemám dobré zkušenosti, buď to pod lepičku zateče nebo pak lepičku strhneme i s bílou barvou. Jsem zastánce klasického provázku a sádry (lze najít v historii poradny)
- barvy dnes míchá i Primalex, a to za dostupnou cenu.
Dobrý den, velmi děkuji za odpovědi. Mohl byste mi prosím upřesnit tu metodu s tím provázkem? Nikde jsem ji nenašel. Díky moc.
Upřesním, trošku zkráceně: tenký provázek, o něco delší než je délka místnosti, kyblík se šedou stavební sádrou. Ruka v kyblíčku se sádrou, druhou rukou protahujeme provázek dlaní, kterou máme v kyblíku se sádrou, sádra se zachytí na provázku. Dva lidé vezmou tento provázek "namočený" v sádře a natáhnou (napnou) ho na zdi ve zvolené výšce - podle předpokládané linky. Potom jeden (poté raději i druhý) druhou rukou napne provázek od zdi (jako tětivu na luku) a pustí, provázek nárazem na zeď zanechá sádrovou stopu. Šedá sádra na bíle předmalované stěně je vidět, po přemalování barvou se ztratí, případný zbytek lze sfouknout nebo po zachnutí barvy omést. Ještě nějaký dotaz?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.