Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našel jsem si tento váš web a chtěl bych Vás požádat o jednu radu. V místnosti v chatě mi praská zeď a to tím stylem, že se to nijak už několik let nehýbe, praskliny se nerozšiřují, je to ve stejném stavu již několik let. Teď jsem se rozhodl to opravit, ale nevím jak. Praskliny jsou v dolní části zdi, pár čísel nad podlahou. Přikládám obrázek pro ilustraci. Předem děkuji za odpověď a děkuji.
doplněno 17.08.10 12:46:ještě bych se chtěl zeptat... nemyslíte, že pak se sádrou nebudu špatně manipulovat? pokud bych to například chtěl přemalovat a pod...díky
Sádru ne!
Ta v budoucnu při každém malování překáží a nedá se seškrábnout.Navždy tam bude boule.Ideální je akryl tmel a z tuby se vtlačí do mezery.Jen je potřeba spáru vyfoukat a natřít povrch penetrací.A pak hned natlačit ten tmel.Špachtlí seškrábnout a po zaschnutí zarovnat finální stěrkou.Všechny případné opravy stěny vždy jen touto stěrkou,pokud nejsou příliš hluboké.Stěrka se lehce zbrousí a povrch stěny je neustále rovný.
JABRAKA
Ta prasklina těsně nad rohovou lištou se mi vůbec nelíbí. Není to nad prasklinou duté na poklep? Je ta zeď dobře odizolována od zemní vlhkosti? Není z venkovní strany na zdi zemina? Promrzá v zimě chata?
Dobrý den, duté na poklep to není, je to odizolované a není zemina ani nepromrzá. Opravdu se to už nehýbe, jen nevím, co tedy s tím. díky za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.