Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ucinne na cervotoce v krovech?

Od: jardik* odpovědí: 11 změna:

Vsude se docitam,ze natery chemii jsou neucinne,ale slysel jsem,ze staci krovy natrit louhem nebo olejem..Mate nekdo prosim zkusenosti?Diky za rady..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucinkaf*
hodnocení

0x

věřím, že něco existuje, ale kamarád si koupil chaloupku s tím, že v trámech je červotoč, kterého zlikviduje, chaloupku zrekonstruuje a bude bydlet. Kupoval na to různé sajrajty, nezbavil se toho, navíc zjsitil, že má červotoče i v podlaze, tak to všechno rozkopak. Když sundal podlahu, tak zjistil, že je podmáčená, takže z plánovaného roku se v tom hrabe roky už tři. Červotoče se zbavil ohněm. Pokud někdo zná něco účinného, ráda se nechám poučit pro příště.

jardik*
hodnocení

Diky za radu Luci..Takze nejlepsi bude,to podpalit..:))

lucinkaf*

Podpal bych brala až jako opravdu nejposlednější věc, zkusila bych co by se dalo, s tím tu určo poradí někdo další;)

doplněno 09.08.10 13:08:

A propos, ten známý to taky vzdal až po třech letech;)

jardik*
hodnocení

Diky Luci..to mam vyhlidky..*zed* Ale mas recht,je treba to brat s humorem..diky..;)

hodnocení

0x

Tak nevím. Já vsadil na Lignofix a doufám, že funguje. Jinak mi sežere podlahu:) Někde tady na diskusi někdo psal, že červotoč nemá rád hluk, tak co mu něco pěkného soustavně hrát?

doplněno 06.08.10 15:43:

tak jsem to našel - mělo by to být tady:

poradte.cz/...

jardik*
hodnocení

Diky za radu,necim to napatlu a uvidime..:))

8976*
hodnocení

0x

Když mi v roce 83 dělal starý tesař vazbu a dával tam starý trám , měl jsem obavy zda se červotoč nepustí do ostatních trámů - tvrdil, že intenzivní větrání do průvanu červotoče vyžene...je fakt že do nových se nerozšíříl...

dablis
hodnocení

Diky,to jsem taky slysel,ale ja tam budu delat podkrovi,takze to prijde zaklopit..no uvidime,kazdopadne diky za rady..

kejki
hodnocení

0x

Lignofix Super, je to 10let a není tam prášek. Asi tři nátěry, ono se to pěkně vsakovalo, tak jsme to válečkovali furt pryč, trámy staré, latě nové. Odešel i tesařík.

Červotoč má rád vlhčí, takže vysušení nutné.

dablis
hodnocení

Diky za radu,asi je rozhodnuto..:)

santafreud*
hodnocení

0x

tak já bojuju s [nějakým tesaříkem] , ne s červotočem, a protože nátěry jsou účinné jenom do hloubky max. centimetru, vyhlásil jsem jinou chemickou válku - koupil jsem injekční stříkačku a litr perchloru. Ten sdělávám už třetím rokem, vyhubil jsem ty svině z větší části, zbylo to v jenom trámu, který ale neumím vyměnit, takže když se zjara objeví piliny ze dvou direk, nastříknu tam decku perchloru... a jsou to ten rok piliny poslední.

Sledoval jsem pevnost a strukturní změny dřeva, kvůli pevnosti, a poznám tu chemizovanou část jenom podle toho,ž e je asi měsíc, než se to zase zapráší, trochu vybělěnější. Ale spíš to bude jenom tím, že jsem smyl prach.

Perchlor se perfektně vsakuje a když se to pomalu stříká do těch jejich direk... nemaj šanci!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cervotoc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]