Nejste přihlášen/a.
Vsude se docitam,ze natery chemii jsou neucinne,ale slysel jsem,ze staci krovy natrit louhem nebo olejem..Mate nekdo prosim zkusenosti?Diky za rady..
věřím, že něco existuje, ale kamarád si koupil chaloupku s tím, že v trámech je červotoč, kterého zlikviduje, chaloupku zrekonstruuje a bude bydlet. Kupoval na to různé sajrajty, nezbavil se toho, navíc zjsitil, že má červotoče i v podlaze, tak to všechno rozkopak. Když sundal podlahu, tak zjistil, že je podmáčená, takže z plánovaného roku se v tom hrabe roky už tři. Červotoče se zbavil ohněm. Pokud někdo zná něco účinného, ráda se nechám poučit pro příště.
Když mi v roce 83 dělal starý tesař vazbu a dával tam starý trám , měl jsem obavy zda se červotoč nepustí do ostatních trámů - tvrdil, že intenzivní větrání do průvanu červotoče vyžene...je fakt že do nových se nerozšíříl...
tak já bojuju s [nějakým tesaříkem] , ne s červotočem, a protože nátěry jsou účinné jenom do hloubky max. centimetru, vyhlásil jsem jinou chemickou válku - koupil jsem injekční stříkačku a litr perchloru. Ten sdělávám už třetím rokem, vyhubil jsem ty svině z větší části, zbylo to v jenom trámu, který ale neumím vyměnit, takže když se zjara objeví piliny ze dvou direk, nastříknu tam decku perchloru... a jsou to ten rok piliny poslední.
Sledoval jsem pevnost a strukturní změny dřeva, kvůli pevnosti, a poznám tu chemizovanou část jenom podle toho,ž e je asi měsíc, než se to zase zapráší, trochu vybělěnější. Ale spíš to bude jenom tím, že jsem smyl prach.
Perchlor se perfektně vsakuje a když se to pomalu stříká do těch jejich direk... nemaj šanci!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.