Nejste přihlášen/a.
3x
A víte, že tomu nevěřím? Protože s tím mám osobní zkušenosti, aby po 3násobné výmalbě byl kouř cítit, dokonce i horší odéry po tomto nejsou cítit. A pokud ano , pak máte vsugerováno, že to stále cítíte!
Tak to já mám osobní zkušenost opačnou, i když ne s bytem, ale s bývalou restaurací. Tam se ovšem po léta asi kouřilo poněkud víc.
Myslete si ci chcete ale je to jen a pouze ve vašich mozcích, možná tak v hospodě kde se 50 a více let kouřilo výmalba nepomůže.
Taky tomu moc nevěřím. Která restaurace dnes smrdí po cigaretách? Neznám takovou.
Byli jsme na tom podobně. Vyměnili linku, podlahu a vymalovali a nebylo cítit nic...jo, ještě dřevěné garnýže strhli. Tam se to taky může držet. A byl to stejný byt...prohulený až hrůza.
"vyměnili linku, podlahu a vymalovali a nebylo cítit nic...jo, ještě dřevěné garnýže strhli" takze dle velikosti bytu a narocnosti obyvatel nutna investice v radech set tisic.
3x
2x
Hospodské zdi a stropy se kdysi penetrovaly Sokratem s trošíčkou Primalexu a na to dvě vrstvy samotného Primalexu a skvrny nebo spíš hnědý nádech dehtu na nějaký čas zmizel. Smrad z cigaret nějakou dobu cítit bude, zatuchlina v některých bytech byla i z podlahy, pod parketami. Jedině větrat, možná nějaký ozonizér by mohl přispět ke zlepšení. Ozonizéry se používají v autech na odstranění různých pachů, ať preventivně nebo před prodejem auta
2x
Dobrý den, není to vůbec složité - vše/bordel vynosit k likvidaci, celý byt pořádně uklidit, vše umýt, hodně větrat, normálně vymalovat, nátěry (např. futer a dveří), možná vyměnit i podlahovou krytinu a zase větrat. Hlavně nemít kuřáky za nepřítele či nesvéprávné lidi/lidi druhého řádu, nehroutit se z toho a zachovat si zdravý rozum. Je fajn, že nemáte jiné starosti, protože máte kde bydlet, což každý tuto možnost nemá. Zdravím!
doplněno 15.06.26 07:43: petra - máte jistě i možnost tento městský byt (s díky) radnici vrátit a zařídit se jinak. Asi Vás nikdo nemůže nutit k bydlení, které je obtěžující (s nepřekonatelným odporem). Nebo máte povinnost ten byt obývat?
1x
Nechápu, jak je možné, že současné zákony neumožňují majiteli zakázat nájemníkovi kouření v bytě.
1x
1x
Otazkou je i co v tom byte muzete delat nebo ne, co vam majitel dovoli.
V extremnim pripade bych pouzil isopropy + propujceni ozonoveho generatoru coz je silny oxidan ktery nici jak bakterie, tak plisne nebo neprijemne odory.
Co se tyce malovani, ucrite bych vymaloval, ale jestli uz jsou na zdi 3-4 vrstvy po precchozch majitelich tak to imho nejak extremne nepomuze mozna az na Izolacni nater protze na misto klasickeh prekryti barvou je to jak na misto pracky si otocit tricko.
1x
Ozon O3 by se měl po pár vteřinách rozpadnout na dýchatelný klasický kyslík O2, ten jeden elektron kyslíku se naváže na něco dalšího v okolí, ale dýchat ho je pro lidské zdraví škodlivé-víc info bude na wikipedii
1x
Podle vašeho popisu to vypadá, že město situaci těžce podcenilo. U bytů po lidech, kteří spáchali sebevraždu kouřením, se postupuje podobně jako u bytů po požárech. Je nutno pozvat firmu, která umí dělat tento typ sanací. Stěny se nemusí vždy okopat, ale je nutno použít speciální sanační přípravky na takto znečistěné stěny, určené k vymývání a neutralizaci kouřových zplodin a dehtu. Nechat na neošetřenou stěnu napatlat další běžné malířské nátěry, to může jen nějaký hloupý referent z kanclu na městském úřadu. Na vašem místě bych zašel na magistrát a pokusil se tam najít někoho kompetentního.
0x
Tady muj starší příspěvek "jana222"jak jsem se stejného problému a smradu asi před 4 roky zbavil já.Dnes tam mám nájemníka a když jdu občas na kontrolu je to tam jak v "parfumerii"bez zápachu.
Váš postup fungoval proto, že prostě zápach časem vyvětral. Zafungovalo intenzívní větrání, které tam popisujete, to okolo je jen placebo. Kdyby fungovalo to co tvrdíte, že by se něco položilo do místnosti a ono to ze stěn vytáhlo a vstřebalo látku, která tam zapáchá, to by byla opravdu bomba (a určitě by se to už dávno vyrábělo). Jenže nic takového neexistuje a ani nemůže, fyziku lze očůrat jen v pohádkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.