Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmizne zápach kouře ze zdí?

Od: stavbex odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
Rekonstruuji byt, kde na wc se kdysi kouřilo. Nyní v rekonstrukci je na wc cítit kouř. Na wc je nyní pouze omitka a malba. WC budeme komplet obkladat.
Moje otázka zni, jestli pokud steny oskrabeme, napentrujeme, nalepit obklad, tak smrad z kouře zmizne? Smrad není nijak velky, už se tam nekourilo 25 let. Ale historicky ano.
Nebo bude jistější celou mistnost sundat na cihlu včetně stropu? Máte někdo zkušenost? Nechtěl bych aby komplet nové wc bylo cítit kouřem.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkusil bych se toho zbavit ozonovým generátorem. V autě to funguje celkem slušně.. Ale s se smradem načuchlé zdi jsem ještě nelaboroval...

hodnocení

2x
Letitý cigaretový smrad je nezničitelný.
Přesně tak!
Chvíli po rekonstrukci to pomůže, za pár týdnů se to vrátí znovu.
Řešení je osekat až na cihly
Pokud to neuděláte, budete mít z "rekonstrukce" blbý pocit.

asd1
hodnocení

2x

Spíš to sundat na cihlu, cigaretovým kouřem omítka načichne do hloubky a podle mě to přes malbu a štuky proleze ven..

hodnocení

1x

Přímo nesouvisí. V USA v některých státech, pokud je předpoklad že původní majitel v bytě vařil drogy (nebo se o něm nic neví), tak se dělají testy omítek / povrchu zdí a pokud se najdou stopy chemikálií, tak omítky nebo ty jejcih paundeklový zdi, musí jít pryč. Nějaký čištění zdí a pod. se nedělá (neb to asi není tak účinný).

U nás tuším takový nařízení neexituje a děti se vychovávají v bytě s varnou ...

Jinak v baráku jsme měnili i radiátory, abychom se zbavili zápachu kouře z cigaret ...

Především je nepochopitelné, že u nás vlastník bytu nesmí kouření v bytě zakázat.
tj
To je pravda, ale na druhou stranu je to vlastníkův byt a v inzerátu může mít napsáno, že si nepřeje, aby byl v bytě kuřák. Což se reálně řeší i při prohlídkách. Pokud řekne, že kouří, nic vás nenutí s ním smlouvu uzavřít. Samozřejmě nájemník může lhát a pak v bytě kouřit stejně, podle zákona nemůže vlastník dělat nic. Na druhou stranu je to jeho byt a nic vlastníka nenutí prodlužovat smlouvu. Zálohu si vlastník samozřejmě nechá na rekonstrukci bytu, jehož stěny byly nájemcem poškozeny kouřením + samozřejmě do toho zahučí i se svými penězi. To je riziko pronajímání bytu.

hodnocení

1x

Já jsem se toho smradu zbavil.Koupil jsem byt za legrační peníze po silném kuřákovi.(proto stál byt "pár korun" každý se toho bál).Byt byl opravdu řádně vyuzenej včetně nábytku.

Muj postup tedy.Všechno z bytu pryč vyhodit kompletně.Potom oškrábat zdi(žádný bourání na cihlu) a natáhnout stěrkou to je samozřejmě málo proti smradu ale částečně to pomohlo..dokonalý efekt přinesla až babská rada z internetu.

Do každé místnosti dát 2 plechy z troubya nalít ocet a do toho vymačkané slupky z citronů a pomerančů.V jednom ovocném baru jsme si dohodnul že si budu jezdit každý týden pro slupky bylo toho opravdu hodně zadarmo a to byla záchrana.

Na celé léto jsem otevřel okna nasypal do každého plechu s octem hromadu slupek a po týdnu měnil a měnil týden co týden vše za čerstvé asi 2-3 měsíce.Vždy když jsem vysypával staré slupky a ocet tak to smrdělo kouřem a dehtem jak to ten smrad táhlo do sebe.To jsem dělal opravdu poctivě týdně.

Už je to asi 3 roky dnes je tam paní se synkem a vůně jak v kosmetickým salonu.Po kouři prostě nic nedávno jsem tam byl.

gabor
hodnocení

1x

Po 25 letech ten smrad nemůže být snad tolik cítit :)

ozon + parfém Glade nebo Airwick A větrá ní a po 3 měsících nebylo skoro nic cítit

Taky prý pomáhá kafe :)

Že by nějak ocet do sebe stahoval něco to nevím, to spíš výpary z odstupu budou reagovat ve zdi a rozkládat, Těžko říct

Znám dost budov, kde se před 20 lety přestalo kouřit a i když třeba prošly částečnou rekonstrukcí, dodnes hnusně smrdí. Pokud jste kuřák, tak to možná necítíte.

km
hodnocení

1x

"nebo bude jistější celou mistnost sundat na cihlu včetně stropu?" jistější to bude určitě

jm
hodnocení

0x
Zkuste ozoner. Místo klasického puštění na hodinu dát opakovaně, pokud chcete škrábat omítku, tak po oškrábání. Ozoner je zázračný, dokáže že smradlavého auta udělat nové.
To je a není pravda. Ano. krátce po použití to funguje až zázračně, ale po pár týdnech, nebo měsících se smrad vrací. Tedy pro prodej auta "po nekuřákovi" to funguje a je to lepší než nic, ale prakticky to znamená, že by se procedura musela opakovat, jenže tím zase trpí některé pryže a plasty.
jm
Já se s tím setkal poprvé při řešení smradu z cigaret na jantarovém náhrdelníku. Zkoušel jsem všechno až pomohl právě ozoner.
V případě toho náhrdelníku se smrad už nevrátil, ale chápu, že ve zdivu to může být zažrané hlouběji.
Opakované použití ničemu neublíží tedy alespoň ne v domě. Já bych se toho nebál.
Náhrdelník se se zdivem-omitkou nemůže vůbec srovnávat

jasný.. proto jsem tam uváděl to auto, protože já čistil auto jednou a 4 roky klid a soused čistí auta běžně s tím, že když je nějaké nové, zákazník to chce vydezinfikovat i od smradu, ale za x let se mu nikdo nevrátil s reklamací nebo info, že by se kouř vrátil...

opět - pěna, guma atd vs. zdivo - vyzkoušení toho přístroje není tak drahá věc ani časově náročná. Pokud není vyloženě nasáklý ytong ... ale i kdyby byl, ten ozon proleze všude

hodnocení

0x

Přes obkladačky ten smrad nemůže projít, to je fyzikálně nemožné, smrdět by to mohlo jen skrze spáry a samozřejmě ze stropu. Na různé zápachy dobře funguje chlornan, čili já bych zkusil omítku důkladně napustit chlornanem (musí se dostatečně naředit). Nejdostupnější chlornan je v přípravku Savo Original, je potřeba ho naředit vodou v poměru cca 1 díl Savo + 20 dílů voda (pokud to bude moc smrdět chlorem, tak naředit víc, třeba 1 : 30).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]