Nejste přihlášen/a.
Každý rok kupujeme hnědý uhlí ořech 1.nyní máme již skoro prázdno a potřebujeme navést zásoby.Přemýšlela jsem o kostce .Tento kotel má větší násypku než ten minulý.Nevíte náhodou prosím jaká je spotřeba v q kostky o proti ořechu,stejná či nižší .Děkuji.
1x
Ale jak už zasnělo, mnohem větší vliv má, jak (ne)kvalitní uhlí vám přivezou, než jak ho namelou. Kvalita má v posledních letech velké výkyvy. Na automatu, který spotřebu měří pomocí natlačeného objemu, i podle množství popela, či mohutnosti plamene (protože v automatu jsou podmínky stále dost přesně nastaveny) , to velmi dobře vidím.
Dřív byly i lepší fronty na všechno. Dnes pomalu aby člověk frontu pohledal a někde ve frontě stál. Kde jsou ty časy...![]()
poradte.cz/...
Škoda, že jste se neozval dříve, než jsem ho šíleně pracně spálil míchánáním s dobrým uhlím, rád bych vám ho tehdy dal za odvoz.
0x
Ano, geologické (a ekonomické) podmínky se změnily. Černé uhlí se už netěží, hnědé jen málo a v podřadné kvalitě.
O koksu a lignitu ani nemluvě.
0x
Co se dneska dá prodávat za kvalitní uhlí..
Tomu by člověk ani nevěřil..pohledejte podle kotle na co frčí...musíte si to vyzkoušet co je lepší...
Ale moc velký rozdíl v "ušetření" v tom nehledejte..
Ježiš Havelka... Jak mele pantem J.Dvořák v rádiu, že to bude do konce března, pak dubna, pak května a mele a mele celý rok krom prázdnin stále.
Už to by mě odrazovalo, jak mají problém s prodejem. Dneska má každej plynovej kotel a se špinavým uhlím se pachtí málo kdo. Pokud bych bydlel někde, kde není plynová přípojka, tak bych uvažoval o zásobníku kapalného plynu na zahradě.
0x
Nemáme automat,ale výrobce doporučuje ořech 1 hnědý.Objednala jsem u pána co od něho bereme již roky ořech 1 ,protože nic jinýho teť nemá a my už máme jen pár kbelíků.Kotel máme 25 kW.
Dnes většina už má aspoň okna plastová, kamna jsou více eko, uhlí drahé, tak optimální výkon kamen vychází nižší.
Není proto dobré ze setrvačnosti kupovat 50 let stále stejnný výkon kotle, jak to mnozí ze zvyku dělají.
Pár kbelíků... to řešíte brzo. Zkuste jiného dodavatele nebo kupte 10q ořechu a řeště to v létě. Divím se, že není kostka - ještě se mi nestalo, že by nebyla. Spíš cena šla od ledna asi 10% nahoru - buď se zlodějští prodavači peventivně chytli emisních povolenek, které budou možná za dva roky nebo chtějí oškubat ty, kteří se nepřipravili na normální zimu a teď udělají jarní slevy 20 kč
Dřív to objednat nešlo ,museli jsme dobrat ten prachový zbytek od předloňska. a také po tom ledu by k nám nikdo nejel.Jó to jsou hory.
0x
V návodu ke každému kotli je vždy uvedeno na jaké palivo je kostruován. Takže dotaz je úplně zbytečný. Stačí otevřít návod.
doplněno 28.02.26 22:57:
A když vybírám kotel, tak také dopředu uvažuji o možnostech a dostupnosti paliva. Ne později vymýšlet co tam dám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.