Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak se zbavit šplouchání vody v topném systému. Tlak vody na manometru mám 1,3bar, natlakoval jsem znovu, (po předchozímu vypuštění vody z expanzky) nádobu na 1,0bar a dopustil vodu do systému, na zmíněný tlak 1,3bar, radiátory jsou odvzdusněné a a přezto mi bublá a šplouchá voda všude. Ve výměníku krb.kamen, v trubkách a radiátorech.. jednou jsem to takhle už měl a připustil trochu vody, tlak se zvýšil o tři desetiny a nějaký měsíc byl klid a teď znova.. postupně den o de dne zase to šplouchání. Vše jsem kontroloval mikde nic neuniká, tlak drží, expanzka v pořádku.. Nevím co ještě zkusit.? pozn: kamna a topení je v jednom patře v jedné úrovni. Děkuji moc za případné odpovědi a rady..
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
clas®
0x
bery®
Taky mi přijde, že podle popisu vzduch spíš pumpuje řídkým vakem do celýho okruhu
Já se syčení v krbovkach zbavil až třetí sezónu od posledních větších zásahů do soustavy, kdy jsem kašlal na okamžité odvzdušnovani a všechno nechal na automatickém odvzdušňovaku v plynovém kotli.
harrk
..kdyby byl prasklý vak, nebo řídký, tak si myslím že by mi nedržel tlak a voda z vaku prosakovala do vzduch. prostoru v expanzce a ventilkem, při upuštění vzduchu prskala voda.. to vše je v pořádku..
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]