Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavzdušňování radiátorů

Od: petruskamalacova odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chci se zeptat. Do rodinného domu jsem nechala nainstalovat několik radiátorů a nový kotel, čerpadlo. Radiátory v patře se ale zavzdušňují a musí se vlastně denně odvzdušňovat. Před pracemi takovou četnost nepamatuji. Čím to může být, nemohli lidi z firmy něco poškodit? Díky za reakci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

1x

Je tam čerstvá voda, ze které se uvolňuje kyslík, tvořící pak bubliny. Někdy se musí odvzdušňovat třeba dva měsíce, než se to ustálí. Mělo se to ale začít zlepšovat a potřeba odvzdušnění klesat.

hodnocení

0x

Příčin může být několik i podle toho, zda se jedná o uzavřený , otevřený systém nebo o systém samotížný a nebo z nuceným oběhem topného média. Nejčastěji jde o nedostatek topné kapaliny v systému , netěsnosti a unikání kapaliny, ale také nesprávné provedení topného systému. Je potřebné se zamyslet ,zkontrolovat, případně odstranit nedostatky , které mohou způsobovat , že atmosférický vzduch (1 atm) se dostává (protlačí!) do topného systému v němž musí být vždy tlak vyšší _ podle výšky vodního sloupce v systému, min. o 0,5 atm.

miro

doplněno 01.11.12 10:37:

Promiňte obecnější návod na řešení problému. Pokud ,ale tyto eventuality (zákonité požadavky) nezkontrolujete a nevyhodnotíte, nebudete schopen určit konkrétní závadu, jejíž odstraněním problém vyřešíte.

hodnocení

0x

pokud je topení čerstvě napuštěné, tak to chvilku trvá, nežli "vybublinkuje" jak je v první odpovědi správně napsáno...

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den ,taky jsem mel podobny problem nakonec jsem zjistil netesnost protekani skrz pojistovaci ventil ,klesal mi tlak porad jsem ovzdusnoval po vymene byl klid,ale u nove otopne soustavy to chvilku trva nez se vsechno vychyta

frantisek*
hodnocení

0x

Já jsem napojoval na topení kombinovaný boiler a po puštění vody do boileru začalo to samé co popisujete. Už jsem nevěděl co s tím protože před tím nic podobného se nedělo. Na konec mě napadlo malinko dopustit vodu do topení a bylo po problému. Upozorňuji, že vody byl dostatek podle manometru a stačilo malinko dopustit a vše bylo vyřešeno.

mili3478*

jestli jste nemel zavzdusneny bojler ,

frantisek*

Ne ne boiler má samodvzdušňovací ventil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]