Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení uhlím - vážíte množství co vám přivezou?

Od: vlsta2® odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny,

mám otázku na provozovatel kotlů na uhlí, vážíte uhlí co vám přivezou?

Proč se ptám....

Já už třetím rokem nechávám zvážit. U mě výhoda, váhu máme v obci v zemědělském podniku, takže zajížďka tam a zpět jen cca 2km.

Navím jsem dodavatele na toto upozornil jestli je to možné, a že souhlasím s platbou za kilometry a čas navíc. Odpověď vždy byla, ne, je to vše v pohodě, máte to tam kousek cesty tu váhu, nic není potřeba a děkujeme že od nás již dlouhá léta odebíráte.

Na začátku, před lety, jsem se chtěl vyhnout nějakému překvapení kdy přijede řidič a já mu řeknu, pane, jedeme na váhu... proto jsem upozornil předem.

A druhá otázka, vždy jsem kupoval 70q na sezonu, mám větší starší dům, uhelný automat. A tyto poslední léta kupuji jen 60q. Rozumím že byly poslední dvě zimy zřejmě teplejší. Ale i tak, když k nám přijede, je to menší nákladní auto s kontejnerem, tak je stejně plné..

Tak si říkám jak se tam předtím vešlo 70q a teď 60q a je stejně plné? A ano přiznávám že by se tam možná vešly ještě tak max. 1-2q!, (myslím že to fakt dokážu odhadnout) jinak by to opravdu sypal okolo cestou..

Takže, buď bylo uhlí v dřívějších letech vlhčí a vážilo více, nebo...?

Jakou máte vy zkušenost?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Záleží jak prodejce uhlí skladuje, jak to má objemově nebo hmotnostně definované v nabídce a jak hodně prší když se veze uhlí k vám(pokud nemá kontajner plachtu přes uhlí). Jinak nezbývá než důvěřovat.

zam

No řekl bych že se to v posledních letech hodně zlepšilo.Bojej se inspekce, pak jsou dost citelný pokuty.Taky váhy musejí mít digitální a těžko se do toho zasahuje. Má se vážit před nakládkou a po. Možná jsem naivní.Děkuji.

hodnocení

0x
Výhřevnost uhlí mám různou s každou dodávkou, to dost jasně vidím na okamžité spotřebě. Máme tu jediného dodavatele, když jsem kdysi převažoval (upravená digitální váha a vážené každé x-té komečko), vždy chybělo asi 20 %, ale to už byl jakýsi folklór a jinou možnost převážení nemám. Před 3, nebo 4 lety mi dokonce přivezl uhlí, které v automatu ani neudrželo plamen, musel jsem ho míchat 1:1. Od té doby beru uhlí z větší dálky a modlím se, aby aspoň hořelo..
tm
Je pravda, ze některé hoří líp, jiné hůř. Z jednoho zbude jemný prášek, z jiného hroudy. Ale nikdy se mi nestalo, že by nehorelo. Kdysi dávno jsme brali 20 let od jednoho overeneho prodejce, nyní bereme na chalupě už 5 od overeneho prodejce a pohoda. Už se známe, uhlí buď zcela bez prachu nebo minimum a neexistuje, aby uhli bylo mokré. Mokré uhlí se vozilo snad naposledy v devadesátých letech, kdy to kolikrát bylo jak hnůj. Beru uhlí 25 km daleko, pač beru od overeneho prodejce, který mj. skladuje v halách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]