Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zděná kuchyň z čeho?

Od: guli* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,chci předělávat spodní část kuchyně.Původní je dřevotříska,kterou chci zrušit a udělat zděný korpus,do kterého nasadím původní vyřezávaná dvířka a šuplíky,ale nevím z čeho to vyzdít,itong,škvárovky,porobeton nebo cihla.Vím že se prac.deska extra nezatěžuje.Jde o to,pokud na prac.desce budu klepat řízky,aby se třeba itong nezačal někde drolit nebo praskat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

kdyz bude cihla omitnuta bude praskat vrstva malty do skraovek vam neudou drzet dlouho dvirka kdyz to udelate z ytonbu coz je stejny jako porobeton tak jedine to budete muset pretahnout lepidlem a perlinkou aby vam to tolik nepraskalo tady spis jde o to co bude od deskou aby to tlumilo naraz a prenaseni vybraci takze neco jako hobra nebo filc

guli*
hodnocení

Na každou příčku z každé vnitřní strany příjde dřevěná deska na kterou se přidělají dvířka a pojezdy na šuplíky.Jde tak nějak o pevnost a šířku příčky kterou mám asi tak nějak použít. Poměr:příčka a dřev.deska?

standam*
hodnocení

0x

ja jsem si z jistych duvodu na chate udelal take zdenou kuchyn

Vse z 10cm Ytong (obkladal jsem obkladem 10x10cm), desku jsem udelal z betonu cca 4cm s armaturou.

Vse oblozede obkladem 10x10cm a do otvoru vsazena skrinka s dvirky. Pak nechrozi uvolneni pantu a pod.

Jinak receno sloupky a zada z Ytongu, a deska z betonu.

guli*
18.07.10 12:36
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

0x

Proti gustu žádný dišputát... Chcete zděnou, udělejte si nebo si nechte udělat zděnou. Je tu několik okolností, které si raději promyslete dopředu.
1. Není to povinností, ale bývá to dost pravidlem, že vrchní a spodní skřínky co do svislé roviny "lícují", teda jsou pod sebou. Tento "problém"není zase tak nepřekonatelný...U těch novějších už to tak nebývá, protože ty horní skřínky už bývají širší.
Při budování příček z ytongu se vám bude celá linka rozšiřovat od rohu o tloušťku příček plus tloušťku obkladu nebo tloušťku těch dřevěných desek, na které chcete dávat pojezdy nebo závěsy. Takže dobře propočítat místo, do kterého má linka přijít, aby se tom opravdu vešla.
2. Chce to velmi přesnou práci, protože musíte zachovat vzdálenost, rovnoběžnost a svislost příček, např. kvůli pojezdům a montáži dvířek. A tady už i milimetr je míra!
3. Pokud chcete použít původní dvířka a šuplíky, musíte přesně spočítat rozměry a dodržet bod 2.
4. Pokud chcete vkládat na každou příčku z vnitřní strany desku, na kterou se přidělají dvířka a pojezdy na šuplíky, buď použijete tu starou a musíte ji nechat ořezat, nebo si necháte vyrobit novou. To samé s dvířkami a šuplíky. Buď měřit na staré, nebo si nechat udělat nové. Oboje si bude vyžadovat náklady, plus náklady na ytong, lepidlo, perlinku, stěrku, obklady, a další. Možná, že by bylo lacinější nechat si udělat spodní skřínky komplet nové z klasických materiálů.
5. Dřevěné skřínky se dají posouvat, měnit, vkládat, se zděnou už nepohnete. Dostanete do daru třeba myčku nádobí, už se tam nevejde.

Berte toto jen jako můj názor, vyplývající ze zkušeností při výrobě a montáži linek i stavebních prvků.

Pár poznámek ke zděné kuchyni jsem vložil do dotazu poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]