Nejste přihlášen/a.
Tak zdravím do třetice kvůli plechové střeše.
Viz zde: poradte.cz/...
a zde: poradte.cz/...
Vše jsem dnes dokončil. Zajímá mě ovšem, jak takový nátěr dlouho vydrží, než budu muset natírat znovu.Vým, že odpověď asi nebude jednoznačná, záleží na více zkutečnostech. No ta garáž je v lese v nížině, přesněji v Kersku.
Děkuji
Dokonce i otázka není jednoznačná, opravdu záleží na skutečnostech.
Škoda, že tazatel nedal vědět, jak to dopadlo, kdy natíral, jak to stíhal,a hlavně: jak ředil barvu, kolik vrstev natřel, čím natíral, jestli válečkem nebo štětcem, z čeho by se dalo usoudit, jak asi silnou vrstvu barvy na střechu dal. A potom zase jak asi dlouho vydrží...
Natíral jsem tímto: bal.cz/...
Jednou vrstvou, štetcem neředil jsem, natíral jsem 7.7. od 6:45 do 10:00h., bylo polojasno, slunce na to většinou nesvítilo. Jak do dopadlo? No snad dobře, to uvidím podle toho, jak dlouho to vydrží.
Všeobecně mistři od štětce říkají, že počáteční, teda první nátěr je lepší štětcem, než válečkem nebo stříkat. To jste dodržel. Ani sluníčko to zřejmě moc nevysušilo, i když možná okolo poledne už pořádně připékalo. Záleží i na barvě barvy, teda světlejší odráží více a méně se hřeje, tmavá je hned horká.
Já osobně jsem ze staré školy, volil bych napřed nátěr nebo dva základní barvou, ideální byla kdysi barva suříková nebo miniová, měly různé názvy, na bázi asi fermežových barev, dnes jsou dobré stále syntetické... Po dobrom vyschnutí základu bych dal jeden, dva nátěry vrchní barvou, také kvalitnější. Tu už bych zřejmě natíral štětcem jen na místech, kam se nedá dobře nanést válečkem. Váleček přece jenom dokáže i v rukách laika nanést dostatečnou a rovnoměrnou vrstvu, která něco vydrží. A jde to rychleji...
Takže pokud máte dost času, peněz a chuti, naneste ještě jeden nátěr vrchní syntetikou. Přeji dobré počasí na nátěr a potom pokojný spánek, klidnější jak po tomto prvním jednoduchém nátěru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.