Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromosvod levne

Od: jardanovak odpovědí: 6 změna:

Dobry den v projektu na novostavbu planuji hromosvod ,je i soucasti projektu!

Chci se zeptat jestli muze nastat nejaky problem kdyz si ho necham udelat bez "papiru"

Elektrikar me ho timto zbusobem nabidl a je to poctatne levnejsi!

Dekuji za odpoved

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

Na hromosvod musi byt revize. Spatne udelany, bez namerenych hodnot a dodrzeni dulezitych veci, pak je lepsi zadny hromosvod.

lidka*
hodnocení

0x

Domluvte se ale s nějakým hromosvodářem, aby vám za menší odměnu udělal revizi. Kdyby byl totiž špatně udělaný, mohl by to být větší průšvih, než mít dům bez hromosvodu. No a je ještě možné, že bude stavební technik při kolaudaci požadovat revizní zprávu, pokud je hromosvod součástí projektu. Nechci nic přivolávat, ale asi by to byl i bez revizní zprávy problém při jednání s pojišťovnou, kdyby byla nějaká škoda způsobená bleskem. *cteni*

doplněno 05.07.10 20:34:

Zde byla poměrně rozsáhlá debata ohledně bleskosvodů včetně prováděcí vyhlášky:

poradte.cz/...

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den jinak dneska uz je to jedno pojistovne jestli mate nebo nemate hromosvod

doplněno 05.07.10 20:27:

zapomel sem kdyz ho budete delat tak musite mit potvrzeny papir od dotycneho cloveka ze to je funkcni ale jinak si ho muzete udelat sam a on vam ho jen promeri hlavne dodrzet vzdalenosti desek a vse kolem

kjanik112*
hodnocení

0x

Hromosvod musí vyhovovat předepsaným požadavkům, je jedno, kdo Vám ho dělal.Pro zajímavost: když jsem stavěl, levně ve šrotu jsem sehnal 30 m pozinkované pásoviny-dal jsem ji do vykopaných základů do mokrého jílu.Do jámy pro septik jsem dal do bláta silnou pozinkovanou desku a ještě ji polil 2 kbelíky nasyceného roztoku kuchyňské soli.Vše jsem pospojoval.Po dostavbě přišel revizní technik, zapojil přístroj a vykřikl : To snad není možný, vždyť to neukazuje žádný odpor! Vše jsme si vysvětlili, a on byl rád, že jeho přístroj je v pořádku. Tím chci říci, že i amatérské provedení může vyhovovat několikanásobně.

miljan*

Je tam ještě ta nasolená deska?

kjanik112*
hodnocení

0x

Myslím si, že ano- další měření po letech bylo bez námitek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]