Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grilovani u sousedu vs kouř v bytě

Od: adamek2202* odpovědí: 14 změna:

Dobry den, bydlim ve vila dome v prvnim patre a pod nami sou sousedi se zahradkou a se zalibou v grilovani, ktere je mi neprijemne, protoze veskery kour mi konci v byte, chtel jsem se zeptat, jestli je nejaka norma, v jake vzdalenosti od domu musi byt gril nebo jestli mate nejaky tip nebo zkusenost, jak tuto zalezitost resit. Dekuji za odpovedi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

řeší to občanský zákoník, včera zde ocitovaný...

soused nesmí obtěžovat...

poradte.cz/...

lidka*
hodnocení

1x

S tím asi moc neuděláte. Zkuste to řešit s humorem, třeba: když už mne tady pěkně vykuřujete, nešlo by poslat i kousek kuřátka nebo krkovičky? :-P Nebo něco podobného. A možná, že vás skutečně pozvou a může z toho nakonec být pro příště společná grilovačka, případně jim to dojde a přestěhují gril trošku dál. Zkuste je o to požádat, jestli nemáte chuť s nimi vtipkovat. *vtip*

Jinak si myslím, že grilování asi nikdo řešit nebude. Já mám pod okny kuchyně sousedy, kteří v létě velice často grilují. Náš dům je ve svahu, takže to jde přímo ke mně nahoru. No, začátek není sice nic moc, ale potom to pěkně voní - někdy až závidím. :D

sebod*

Lidko. Mluvíš mi z duše. Já bych na takový sousedy byla taky pěkně naštvaná*bum*. Takhle mě dráždit tou úžasnou vůní z grilování. A představa toho nezdravýho masíčka :(. A já sedím doma a baštím párek z mikrovlnky*sok*. Já se teda přiznám, že když někdo ze sousedů griluje, tak vybíhám na zahradu a natahuju tu vůůůni. Pro mě je to nádhera. Je to jedna z vůní léta. :)

lidus*
hodnocení

1x

Chápu, že vás to obtěžuje i mě na chalupě vadí když soused griluje a ještě do noci je tam značný hluk, ráno zase z druhé strany starousedlík zapne cirkulárku. No mám dvě možnosti , rozházet si dobré sousedské vztahy-příště až bude grilovačka u nás tak mi to dá sežrat zase on a až budu řezat dříví já tak ten druhý. Zkuste se domluvit, je to lepší než stížnost na městský úřad.

8976*
hodnocení

0x

sousedské vztahy...beze slov...to nemá smysl...jedině snad že by Vás svým jednáním nemeli obtěžovat - hledejte zde v archívu...už toho bylo tady hodně

adamek2202*
hodnocení

dobry den, dekuji vsem, kteri meli rozumne odpovedi, odpovedi typu nalozte si maso a jdete grilovat mi prijdou skutecne velmi inteligentni. spise sem cekal seriozni odpovedi, kter tu ovsem tez probehly, grilovani ano, ale 2 m od domu atp. okno se prekvapive da zavrit, ale kdyz je venku v osm hodin vecer venku 25 stupnu, je to trochu slozite vydrzet. vite, kdyby bylo mozne se domluvit, urcite nedavam do place tuto otazku. a co se tyce napriklad kvalitniho grilu, tak ten u nasich sousedu skutecne nehrozi a domluva s pririzene neinteligentnimi bytosmi je tez ponekud slozitejsi, nastesti tuto situaci nemam na dome, kde se vyskytuje mnoho grilujicich sousedu, kteri ale nepali kdeco a urcite vam "netopi" pod otevrenymi okny, tam totiz existuje inteligence domluva. predem prosim o skutecne vecne prispevky, receptu n grilovani mam opravdu hodne, dekuji

hodnocení

0x

Sousedské spory jsou neřešitelné... většinou

Občanský zákonník § 127 :
"Vlastník věci se musí zdržet všeho,čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Proto zejména nesmí ohrozit sousedovu stavbu nebo pozemek úpravami pozemku nebo úpravami stavby na něm zřízené bez toho, že by učinil dostatečné opatření na upevnění stavby nebo pozemku, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem , prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi, nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek a nešetrně, popřípadě v nevhodné roční době odstraňovat ze své půdy kořeny stromu nebo odstraňovat větve stromu přesahující na jeho pozemek.

Takže ho požádejte, aby se podle toho řídil... najděte mu místo, odkud nepůjde kouř do oken. Zavírejte okna.

Písemně ho upozornit, že Vám brání užívat byt, nebo požádat majitele bytu o slevu na nájemném,

když soused nebude respektovat Vaše požadavky, stříkněte mu z vrchu do grilu třeba olej nebo technický benzín, nebo vodu...

hodnocení

0x

Mi také pod okny sousedé občas grilují. Zavřu okna a tiše závidím. *hi* Nedovedu si představit, že bych bydlela v domku a měla zahradu a nesměla na ni grilovat a taky trošku dělat hluk. *jasne* Není to přece stále a okna se dají zavřít. Domluvte se s nimi, naložte maso, popadněte láhev a běžte se zpřátelit. Na ticho a klid máte ještě chvilku čas, dokud si nevyberete ten správný odstín macešek.*vtip*

sebod*

Teda Babkazov. Ty macešky, to je drsný:(, ale pravdivý:). *slunce*

arimas*
hodnocení

0x

odstehujte se na mesic tam nikdo negriluje ...

ne ted vazne: taky girlujeme kdyz je hezky bydlime v novostavbe v prizemi se zahradkou . patri to k letu . nejsme jediny kdo v nasem objektu griluje A KDYZ TO NEJSME MY tak je to soused a ja bezim ven a natahuju :)

clovek ma pocit ze je nekde na dovolene. Mimochodem proto jsme si kupovali byt s terasou a zahradou abych mohla grilovat venku a nemusela stat u plotny v kuchyni!.

Kdyz BYDLITE V rodinnem dome A SOUSED vedle vas na svem pozemku griluje tak to taky ucitite ... to jako mu chcete zabranit i v tom?

nevim sice jakym zpusobem kdo griluje ale nas gril necoudi protoze pouzivame gelove pepo ktere neni ani citit ani nedela plameny ktere coudi.

sebod*

z grilovačky má člověk odcházet celý nasáklý tou vůní. Jinak to není ono:)

Malinko odběhnu. Jednou v zimě jsem zatopila v krbu. Ale jenom to čoudilo - takovou tou nádhernou vůní*smich*. Bylo to všude, v oblečení, záclonách, koberci. Druhý den jsme šly s dcerou nakupovat. Na sobě jsme měly oblečení, které jsem ještě nestihla vyprat. Ve frontě za námi stály nějaké dvě kamarádky a povídaly si. Najednou ta jedna natáhla ten náš ozón a povídá :" Cítíš to? To je pravé domácí uzené. Hned bych si taky dala " . A mazala zpátky k oddělení masny, hledat to báječné uzené*haha*. A my se jen usmívaly, protože jsme věděly, že tam teda ty uzenky nenajde:D

arimas*

hahahahaha... to je dobry!

no my jsme taky citit ale tim drevem a masem, jde o to ze to pevne pepo strasne smrdi a boli z toho hlava kdezto z geloveho citite jenom to drevo jak se pali nic vic :)

doplněno 02.07.10 12:09:

a to je tedy KRAAAAAAASNA VUNE! ja pri tom medituju *smich*

Tak to já ne. Já polykám sliny a pocucávám pivo. *jasne*

marenka*

Já jenom tiše závidím. Pejsci se na procházce okolo plotu, za kterým se griluje zastaví, a natahují vůni. Já nenápadně taky :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]