Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je třeba penetrovat SDK strop v koupelně před výmalbou?

Od: km odpovědí: 10 změna:

Je vhodné/nutné použít penetraci před prvním nátěrem zeleného SDK stropu v koupelně?
Ptám se proto, že jsem už viděl řadu SDK stropů v kouplenách, které se loupaly.
A také proto, že se bojím, že nedokážu napenetrovat strop aniž bych zacákal nové obklady a dlažbu.

Děkuji za vaše rady a zkušenosti.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nikdy jsem sádrokarton nepenetroval, ale jsou lidé, kteří penetrují vždy.

Co si vyberete, když jsou rady pro i proti?

hodnocení

4x
Ano, pred prvnim naterem strop napenetrovat a vhodnou barvou vymalovat. Strop penetrujte malym valeckem a kapky na obkladu a dlazbe hned vlhkym hadrem setrete.
km
hodnocení

"vhodnou barvou vymalovat" jak to myslíte, je třeba speciálnější barva než na běžnou výmalbu?

hodnocení

4x

Zatial vsetci vyrobcovia farieb, ktorych poznam, pisu o penetracii, kedze sadrokarton je povazovany sa silne savy podklad. Niekto to natiera zriedenou farbou. Co sa ochrany obkladov tyka, mozete tam natiahnut maliarsku foliu a prilepit po obvode paskou, na zem nejake reklamne letaky alebo kartony.

Výrobci doporučují svojí penetraci...Proč?

Proč je třeba penetrace vůbec?

Prave prilis rychle vyschnutie farby pri natere bez penetracie je pricina lupania. Penetracie na sadros su vsetky na baze akrylovej disperzie a nic sa nestane, ked sa pouzije aj nejaka univerzalna neznackova.

peter, OK, nevím, kolik stovek, tisíců čtvrečných metrů jsem vymaloval, ale nikdy jsem penetraci nepoužil, nikdy se nic neloupalo.

Ale kdo chce penetrovat, tak klidně. Já mám ale svoji zkušenost.

poradte.cz/...

hodnocení

2x
To je stejný jako s novou omítkou. První nátěr rozředěnou barvou. To samý jako penetrace.
Uznávám, že někteří lidé by nejradši dávali penetraci pod penetraci. Prostě penetrují úplně vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]