Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění dveří u myčky - protéká

Od: tomz odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám myčku INDESIT DISR16M19 A EU. Problém je s těsněním u dveří - protéká. Zkoušel jsem jej napatlat speciálním tmelem. Protékání se snížilo, ale pořád protéká. Problém je, že těsnění nelze vyměnit, těsnění dveří je nalisované na vnitřním plechu dveří a samostatně jej výrobce nedodává, cena 3300 za nov dveře vč. těsnění:

kupaoprav.cz/...

Napadá Vás ještě něco? Nechce se mi kupovat novou myčku, byť už má tak 7 let, ale meje perfektně.

Díky,

Tomáš

Těsnění dveří u myčky - protéká
Těsnění dveří u myčky - protéká #2
Těsnění dveří u myčky - protéká #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Často to "teče"kvůli prasklému spodnímu ramenu, které stříká kam nemá (přímo do boku na to těsnění, které není dělané na to, aby udrželo přímý proud vody).
Praská to v tom "švu", jako byste rameno podélně rozřízl na horní a spodní část.
Fotka vypůjčená zde z poradny
poradte.cz/...
Těsnění dveří u myčky - protéká #4
tomz
hodnocení

Super myšlenka, tohle by mě nenapadlo. Rameno v mojí myčce je ale v pořádku, jako nové.

ttt
hodnocení

0x

spise bych to tipoval na pricpany/ucpany odpad. Pak mycka nestihne odpustit vsechnu vodu/zacne se voda hromadit a protekat.

Odpad funguje dobre?

tomz
hodnocení

Děkuji za radu. Myčka má vývod do sifonu dřezu. Sifon jsem rozmontoval a je pěkně čistý. Zkoušel jsem do vývodu myčky (sítko na dně myčky) nalít pár sklenic vody a neodtéká, ale asi je to tím, že se "poklop otevře" až při spuštění myčky. Jinak Kdyby byl odpad ucpaný, neshromažďoval by se na spodku myčky nepořádek? Po umytí nádobí je celá myčka čistá.

ttt

byl to tip, me se stalo to, ze jsem mel pricpanej odpad. Na vyzkouseni to chce aspon 10 litru do drezu.

tj. kdyz bezela mycka a pustil jsem neco ve drezu, tak se mi vracela voda do mycky, misto do odpadu. A tekla mi mycka, protoze tam bylo vic vody, nez na kterou byla dimenzovana.

Mycka ma vlastni cerpadlo, ktere zene (odcerpava) vodu do odpadu. Cerpadlo se spusti vzdy na zacatku spusteni programu.

tomz
hodnocení

Jasný, děkuji moc za radu.

hodnocení

0x
Když jsem viděl u naší myčky, jakej humus se drží ve spodním dutým těsnicím profilu, vyrval jsem ho ven a polyuretanovym autolepidlem tam nalepil plát gumy. Netěsní dokonale, myčka musí být nepatrně zakloněná a při nevhodný konstelaci nádobí si občas prouděním odražený vody trochu učurne, ale proti tomu nechutnýmu těsnění je to menší zlo. On spodek má tvar vany, zvednutej okraj, těsnění slouží jenom proti cakajici vodě. Ale nedávno jsem viděl myčku, tuším Ariston, kde vana právě v místě ohybu na několika místech prorezla, nebylo to skoro vidět, ale "nerez" tam prostě prořídnul a voda pomalu odkapavala, až vybavil aquastop, respektive v tomhle případě rovnou shořel jeho plovakovej spínač.
Zkuste se podívat zespoda, jestli za to fakt může těsnění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]