Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Vestavná myčka nádobí mi začala téct přes spodní těsnění u dvířek. Vyměníl jsem spodní těsnění a také těsnění kolem dvířek myčky, ale nepomohlo to. Rozebral jsem dvířka, abych zjistil kudy to teče a zjistil jsem, že voda stříká přes otvory, které byli v spodním těsnění.
Můžete mi prosím vysvělit, proč tam ty otvori jsou a k čemu slouží. No a samozřejmě potřebuju poradit, jak to udělat, aby to neteklo.
Přikládám fotku těsnění a také video, na kterém je vidět, jak se voda tlačí přes otvory v těsnění.
Za každou radu předem děkuji :D
Dobrý den,
U stařičkého typu DNF 6837 stejná závada. Po výměně těsnění bez změny. Rozhodl jsem se tedy po mnoha letech věrné služby pro obměnu. Bohužel mnou vybraný model není dostupný. Takže jsem se dostal až sem, vyndal ramínko, vzal trafopájku a objel ho dokola. Očko krásně slilo plast k sobě asi za 2 minuty práce. Sláva Vám a tomuto vláknu. Večer jsem šel spát s těžkou hlavou a ráno jsem v rodině opět za pána tvorstva. :D
Děkuji
Dobrý den, trápili jsme se tím taky, kupoval jsem těsnění z internetu za pár desítek korun a stále to teklo, tak jsem koupil originální, které vypadalo úplně stejně, jako to levné z internetu, jen stálo 600 Kč a voda protékala stále. Nakonec jsem zjistil, že spodní rameno, které je slepeno ze dvou výlisků, podélně prasklo v tom lepeném spoji a z té praskliny stříkala voda pod tlakem přímo na to spodní těsnění, které už to nedokázalo utěsnit. Ta prasklina tam na první pohled nebyla vidět, chtělo to podrobnější zkoumání, tak se zkuste taky podívat po tomto, skoro jsem si podle toho videa jistý, že problém bude ve spodním ramenu myčky. Je tam vidět, jak se voda protláčí v pravidelných intervalech, to je zřejmě vždycky, když se to rameno natočí tou prasklinou ke dveřím a stříká to na těsnění.
Taky jsem po každém mytí měla z pod myčky vodu, ale bylo to zahlcené čerpadlo a to když se prý zatopí, tohle se stane. Dělalo mi to opakovaně. Opravář nic nenašel, jen poradil, pokud se to stane, mechanicky to naklonit a vodu z vany pod myčkou vylít. pak to vždY bylo nějakou dobu dobré a pak zas. Takže to možná ani není těsněním.
tohle jsme nedavno resili u smejdu Beko, prijel opravar a prvni na co sahnul bylo spodni rameno, kdyz na neho zatlacil tak se usmalo a byla tam celkem velka dira , pry je to bezna zavada, rameno sem koupil za nejakch 180,- protoze cekat az jim prijde na zaruku nekde ze skladu za tri tydny se mi nechtelo
Myslíte tím tu spodní trysku? Tu jsem zkusil vyndata a je pravda, že voda z pod dveří již nestříka, ale stále tam protéka
myslim tim normalni spodni ostrikovaci rameno jako je treba tohle shop.electrolux.cz/...
rameno ma vodu rozstrikovat, pokud je prasknute nebo tam neni tak bude vodu tlacit kolem dveri
Moc děkuji za radu s ramínkem. Ušetřilo mi to plno zbytečné práce s řešením těsnění na spodku dveří. Ramínko bylo trochu rozlepené u středu a nebylo to skoro vůbec vidět.
Trhlina v rameni jde svařit - klasická pájka s šikmým hrotem ideálně s regulací teploty - zajedeš V hrotem do spáry, pak se shrábnou boky do sebe a uhladí, takhle postupně celou trhlinu. Sežere to míň času než shánět nový rameno (který taky může prdnout). Izolačka moc dlouho nevydrží...
Metoda použitelná na spoustu křáplých plastů, i nárazníky apod.
Dekuji vsem za sdilene zkusenosti! Diky Vam panove mam i opraveno - vyreseno!
I v mem pripade slo o problem s prasklym dolnim rotacnim ramenem (jak se po investici do novych originalnich tesneni ukazalo..njn..). Obe ramena byla navic plna ruznych necistot, ktere ucpavaly oplachovaci trisky a proud vody tak smeroval podelnou prasklinou ve smeru, ktery mycka neceka a tesneni neunese.
Po vycisteni ramene od necistot se prusak z dvou litru snizil na dve deci. Pri testu s docasnym oblepenim "švů ramene" obycejnou izolepou prusak uplne zmizel. Nasledne jsem pouzil vise uvedeny tip s pajkou a rameno kolem dokola zatavil.
Problem je vyreseny.
Jeste jednou dekuji za tipy a rady zde!
Dekuji vsem za sdilene zkusenosti! Diky Vam panove mam i opraveno - vyreseno!
I v mem pripade slo o problem s prasklym dolnim rotacnim ramenem (jak se po investici do novych originalnich tesneni ukazalo..njn..). Obe ramena byla navic plna ruznych necistot, ktere ucpavaly oplachovaci trisky a proud vody tak smeroval podelnou prasklinou ve smeru, ktery mycka neceka a tesneni neunese.
Po vycisteni ramene od necistot se prusak z dvou litru snizil na dve deci. Pri testu s docasnym oblepenim "švů ramene" obycejnou izolepou prusak uplne zmizel. Nasledne jsem pouzil vise uvedeny tip s pajkou a rameno kolem dokola zatavil.
Problem je vyreseny.
Jeste jednou dekuji za tipy a rady zde!
děkuji všem zde za tyto příspěvky, když mi začalo téct kolem dvířek, tak jsem hned chtěl měnit těsnění. Zkusil jsem zde hledat jak ho vyměnit až jsem narazil na toto téma. A světe div se, uplně stejný problém, na dolní vrtuli byla prasklina. Takže pájka do ruky a je to zacelené a už neteče. Děkuji všem, bez toho bych taky měnil nejdříve těsnění a pak kdo ví o dál,... prasklina by mě skutečně nenapadla. Zase je člověk o něco chytřejší a může radít dalším
díky a ať vám to všem krásně myje
tisíceré díky za radu a díky bohu za tohle vlákno, prasklé spodní ostřikovací rameno u myčky byla příčina protékající u dvířek i u mne.
nejdřív výměna spodního těsnění, bylo sice trochu unavené, ale i s novým myčka stále tekla, googlil jsem hlouběji a dále až jsem skončil tady a co byste řek, pane doktore? měl ho tam, teda rozšklebený ramínko.
snadné ověření, spustil jsem mycí cyklus jen pro horní koš a myčka neprotékala, ramínko už schne, nějak ho zalepím nebo zatavím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.