Nejste přihlášen/a.
Pořídil jsem si do sklepa/dílny vysavač na piliny a před něj jsem si vymyslel odlučovač ze dvou kyblíků obi.cz/... na sobě, ten horní vzhůru nohama a má ve dně díru pro hadici od cirkulárky, která končí vodorovně tečně u kraje a druhou díru uprostřed, kudy vysavač vysává vzduch, zatímco třisky padají po stěnách na dno. Zhruba tento princip
Už jsem to našel:
Díky, tohle jsem přesně hledal
Asi nejdřív vyzkouším ty vnitřní obruče - to vypadá celkem solidně a jednoduše - a pokud jim to funguje a drží, mohlo by i mě
(Ten kyblík se deformuje i při obyčejném vysávání z podlahy otevřeným koncem hadice pod úhlem asi 45°, pokud dám vysavač na max)
Můžeš vyzkoušet několik stejných kýblů a posadit je do sebe.
Pokud se ti podaří kýble vzájemně spojit tak, aby se k vnitřnímu kýblu nedostával vzduch z venčí, tak by to mohlo fungovat.
Další možnost je najít vhodnou tloušťku plechu, kterou v domácích podmínkách dokážeš "zkružit" a vložit do vnitřku kýble. Jestli konec plechu svaříš nebo snýtuješ je asi jedno. A možná když necháš přesah plechu přes půl kýble, tak to ani nemusíš spojovat.
V každém případě bych se vyhnul jakýmkoliv překážkám uvnitř. Ať už roxory nebo dřevěná prkna budou rušit proudění vzduchu.
To by jen omezilo implozi konstrukce za cenu totální ztráty výkonu. Já hledám opačné řešení - jak získat co největší výkon i za cenu masivnější konstrukce (jen nechci tu konstrukci příliš drahou)
Cesty vynálezce jsou nevyzpytatelné.
1. při vysávání nevysávejte igelity
2. Zvolte vhodné otáčky
3. Tvar kbelíku můžete vyztužit nalepenými žebry např. z plastových úhelníků
Pokud ani jedno nepomůže, pak na to nejspíš nemáte potřebné nářadí,materiál a dovednosti a nezbyde než experimentovat dál, nebo raději koupit hotový plechový odlučovač, ale i tady platí podmínka č.1 a 2
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.