Nejste přihlášen/a.
Uf, máme po povodních a bohužel zůstali komáři. Máte někdo zkušenost co je odradí venku v altánu? Je to altán cca 20 m2, zastřešený a částečně obtočený rákosem. Bohužel už po 16-té hodině se tam nedá vydržet. Komáři dělají doslova nálety. Zkoušela jsem stříkat nový repelent, který je na venek, ale nic nepomáhá. Nemáte někdo lepší radu? Slyšela jsem něco o nějakých modrých lampách, nebo tak něco, jen aby to fungovalo venku
Naši to vyřešili velikánskou svící na stole proti komárům a nad hlavou jim visí právě taková lampa jak popisujete. Funguje na tom principu, že světlo je obtočené drátkem, v kterém je slabý elektrický proud. Komár jde za světlem a prásk zabije ho elektřina.
Jo a ještě jsem slyšela chválu na repelentní náramek na ruku, něco jako u psů obojek proti klíšťatům a teď je k dostání i pro lidi. I děti to mohou mít a prý to funguje.
V Globusu jsme koupili lampu) máme do altánu elektřinu) lehce modře svítí a láká komáry, jen jak se objeví dostane výboj a praskne to, na stole v altánu máme lampu s repelentním olejem -no ale zrovna stou zkušenost není nejlepší.
říkáte v globusu a nevíte kolik stála. Popřípadě nějaké parametry? Taky máme v altánu elektřinu a přesně něco takového jsem myslela. Jen nevím jaká by stačila na altán cca 20m2. Ať neplatím zbytečně moc, nebo ať to není slabé, nebo tak nějak. Každopádně moc děkuji
150-400kč- je to podle výkonu, volá na mě manžel. máme tu za 150kč, pověšenou těsně u altánu a komáry to stahuje perfektně.
doplněno 13.06.10 14:26:Ještě doplním, že jako doplněk na krásu to moc není, je to černá guma a uvnitř je spirála, ty spirály se prodávají samostatně jako trubice do zářivek.
Váš odkaz je dobrý, ale jedná se mi o likvidaci komárů VENKU, ne v místnosti a mazat se různými lektvary, to rodina taky nechce. Myslíte, někdo že ta lampa fakt funguje? Můžete někdo dát vědět, co je to za typ a kde ji sehnat, popřípadě kolik stojí? Jde mi o to ať zbytečně nekoupím něco co nebude venku fungovat. Něco jsem už viděla, ale v návodu psali, že je to dovnitř, do potravinových provozů atd..., tak nevím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.