Nejste přihlášen/a.
Letos, díky dešťům je nesmírná spousta komárů. Opravdu je to jako ve filmovém hororu. Máte nějaký typ, jak je nepustit do bytu při větrání. Kromě té věci do zástrčky?
Kdysi bratři Poláci dávali recept na repelent: Květ karafiátu do termosky, zalít vařící vodou a nechat 24 hodin louhovat. A pak zcedit a tím výluhem se namazat.
Máme stará okna s plechem dole, takže síťku nelze natáhnout a čekáme, že každým dnem dostaneme nová okna. Musíme to přežít, ale jestliže někdo ví, jak na ty bestije pískací, krvelačné, budu vděčná.
Tak já znám toto babské mazání : do jednoho decilitru francovky (alpy) dáme lžičku hřebíčku ( koření ) , skleničku uzavřeme a necháme aspoň týden louhovat. Po týdnu můžeme používat jako účinné mazání proti komárům. Prý ochrání i v noci , když spíte při otevřeném okně- stačí si potřít čelo a paže...Navíc mazání krásně voní, osvěžuje a přivolává spánek...Mám to už moc let vystřižené z nějakého časopisu, ale ještě jsem bohužel nevyzkoušela...
Třeba to fakt pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.