Nejste přihlášen/a.
zdravim,nedavno jsem z vysavace vymontoval 1 500W motor a pouzil sem ho k ventilovani mistností byl velmi rychli a vzduch z mistnosti odsal za par minut dodnes fungoval bez problemu obcas v nem prelitla jiskra ale jinak pohodika ale dnes po zapnuti v nem co si prásklo a zacalo se z nej silne kourit ccoz vyhodilo hlavni jistic nevite co se stalo a jestli bude fungovat dekuji.
Upekl se. Motory vysavačů jsou totiž většinou chlazeny vzduchem, který vysavač nasaje, projde radiálními turbínami a pak právě proudí přes motor. Pokud ho vykucháte a umístíte někam, kde už není řízené proudění, nemá šanci se uchladit. On totiž ten motor není ani ta ,,rychli´´ jako spíš krajně nevhodný pro podobnou činnost, je konstruován na vysoký podtlak, aby něco vysál z koberců. K větrání místností se používají nejčastěji axiální ventilátory, protože jsou podstatně tišší a hlavně jsou určeny na velké objemy vzduchu , ne na tlak.
Připadá mi, že pán je ten samej, co měl ten motor z vysavače od babičky a vymýšlel, co s tím udělat. Na jeho dotazy jsme
mu odpovídali, myslím s Peterem, že je to blbost používat k tomuto účelu, že se motor nebude dobře chladit a hrozí,
že shoří ----- a je to tady! Pokud pan holool není ten samý, doporučuji se podívat v poradně na dřívější odpovědi.
Jsem dohledal :
Starý vysavač
Od: vikouss 01.04.24 16:42 odpovědí: 7 změna: 02.04.24 10:19
Zdroj: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.