Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení trvalého bydliště dceři

Od: nemesiss* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu. Nedávno jsem ukončila studium, ale stále bydlím u rodičů. Bohužel nemám ještě žádný stálý příjem a tím pádem nemohu přispívat na domácnost. Má matka se rozhodla že mě vystěhuje z bytu. Chtěla bych se zeptat za jakých předpokladů to může udělat a zda mi může zrušit tvalé bydliště bez mého vědomí.Děkuji za odpovědi

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
hodnocení

0x
Bez tvého vědomí rodiče zažádat o zrušení tvého trvalého pobytu u nich mohou, ale zřejmě neuspějí, poněvadž nebude splněna podmínka § 12, zákona 133/2000 -užívání objektu. Žádost se podává na ohlašovně - tj. na vašem obecním nebo místním úřadě a musí splňovat podmínky § 12 zák.133/2000Sb., zákona o evidenci obyvatel.

acemcintosh*
hodnocení

0x
Pokud s tím vy nesouhlasíte, tak to snad ani není možné, aby vám za normálních okolností mohlo být změněno místo trvalého bydliště (bez vašeho vědomí). A to i když nepřispíváte na chod domácnosti.
Aby vás mohla vaše matka vystěhovat sama, musela by mít nějaké oprávněné argumentace toho, že ji pobytem v místě současného trvalého bydliště nějak zásadně"škodíte"a to si myslím, pokud nejste zločinec, pro ni nebude lehké.

nemesiss*
hodnocení

Děkuji vám za odpovědi, chci se ještě zeptat, takže nemůže třeba vyměnit ámek u dveří nebo nechat mi mé věci před dveřmi? Kdyby ano mohla bych se v tomto případě obratit třeba na policii? Porušila by tímto jednáním nějaké zákony?
acemcintosh*
Vyměnit zámek u dveří, nebo nechat věci přede dveřmi vám může vždycky, ale potom nejedná správně, to se jí může, pokud se spor obzvláště vyhrotí, velice nevyplatit (tyto argumenty můžete použít proti ní). Tím totiž porušuje vaše základní osobní svobody.
V takovém případě se samozřejmě bez okolků obraťte na policii nebo spíše na právníka, který korektně vyhodnotí situaci a pomůže vám.
Hodně štěstí.

nemesiss*
hodnocení

Takže by si vlastně sama mohla udělat celkem velké problémy, pokud to tedy dobře chapu? Mi totiž včera tvrdila, když po mě chtěla peníze na chod domácnosti, že mě z tohoto bytu může úplně klidně vystěhovat. Když jsem však pročítala články na internetu k této tématice, dočetla jsem se že to není tak jednoduché jak ona si myslí, když se jedná o dítě nebo kteréhokoliv člena rodiny. Co je na tom pravdy?
acemcintosh*
Tak teoreticky vás může odhlásit zažádáním na příslušném městském úřadě, problém je ale v tom, že byste musela být přihlášena na trvalý pobyt jinam, což vy zřejmě nejste. Jak to tak vypadá, jediná cesta jak vás může vystěhovat je ta soudní, ale ani v tomto případě nemá matka zaručený úspěch (potřebuje hlavně kvalitní argumenty a navíc - pokud nejde o dluhy, tak vás nemůžou nechat "pod mostem" za žádných okolností, asi by muselo dojít na kompromis jako že by vám matka musela náhradní bydlení zajistit nebo tak). Doporučuji navštívit právníka, který analyzuje situaci a odborně vám poradí při případných nesnázích.
nemesiss*
hodnocení

Dekuji zatim jste mi dosti pomohl

al bunda*

A co děláš kromě toho, že parazituješ na rodiči? Co děláš pro to, abys měla svůj příjem a mohla se podílet na chodu domácnosti? Není ti hloupé parazitovat?

nemesiss*
hodnocení

Hele ona mě chce vyhodit po 14 dnech co na mě přestala dostávát peníze od státu, takže ne ja parazituju na ni, ale ona to do teď dělala na mě. Asi tak víš? A co pro to dělám?Snažím se najít vlastní bydlení a práci, ať u ní musím být jen tu nejnutnější dobu.
al bunda*
01.12.07 22:25

OK.

No víš, promiň, ale pořád mi to nejde na rozum, jaký má důvod k tomu, že tě vyhazuje? Rozhodně to není obvyklé. Mám pocit, jestli tě nechce někam dotlačit, nebo ovlivnit, nebo něčeho docílit, na co jsi poněkud tvrdá.
Je fakt, že mě syn až příliš často pije krev a dostane do varu, někdy bych ho nejradši ani neviděl, nebo se ho zbavil, ale děti obvykle odcházejí samy ... tedy, že chtějí, naopak to nebývá tak často. A dospívající slečna obvykle velice rychle svojí matku potřebuje na hlídání takže ti nedoporučuju rozcházet se ve zlém. :)
Řekl bych, že odhlásit někoho z bytu zase není takový problém, přihlásí tě na aderesu místního úřadu, jako jsou třeba bezdomovci.
Sehnat dneska práci by zase neměl být tak velký problém!?! Je mi dvné, že jsi ukončila studium v listopadu, nebo to nějak - jaksi uteko od těch prázdnin? Taky bych nepředpokládal, že jste žily jen z přídavků na děti, víš kolik to dělalo, co jste dostávaly od státu? *fn*
Kdyžtak mrkni taky na todle vlákno: poradte.cz/...
... hlavně odpověď @marie55
nigdo
Tak se mi zdá al bundo že seš nějakej chytrej,a v tvým životě se ti vždycky všecko dařilo na jedničku! Není ti to trochu blbý vidět chyby jenom v těch druhejch. Možná si myslíš že všichni máme stejný možnosti. V tom případě nemáš bejt na internetu ale dělat rádce ,,Na hradě!
jantar1*
Teda promiň, ale nezdá se mi, že bydlet u rodiče je parazitování.*smich*
nigdo
Plně s tebou souhlasím.Zdá se že Al bunda najednou nemá slov?

al bunda*
Tvoje starosti a Grossovo příjmy bych si přál mít...
proč to hned nazývat takto? Mě by to bylo trapné, když neznám okolnosti, ale někteří lidi se prostě nepozastaví před ničím, podstatné je jen to, aby byla splněna povinnost dosáhnout maxima počtu odpovědí, i když je to hovadina, notabene sprostá hovadina.
Polkská střední se nezapře, že?
dodo2
A co kdybys tak na tom internetu místo hledání, jestli je vystěhování legální a možné hledala třeba práci a bydlení? Kdybys makala, žila normálně, třeba by se o vystěhování nemluvilo. Nevím, jak to máš doma ty, ale jestli doma někdo XXX let ani nemákne, držkuje, dělá akorát neskutečný bordel, zaprasí celý byt, chodí domů nad ránem, pořád jen "pošli bo došly", tak se občas takový nápad na vystěhování může objevit. Tím neříkám, že je to tvůj případ.

šťastná*
hodnocení

0x
Možná už jsem přišla se svým názorem pozdě, ale i tak Ti něco napíšu. Nevím, jaké máte vztahy s matkou a jaké jsou pohnutky Tvé matky k takovému neobvyklému chování. V každém případě platilo v minulosti a platí i dnes vzájemná vyživovací povinnost rodičů a dětí dle Občanského zákoníku. A to platí jak ve Tvém případě, tak v případě, že Ty bys pracovala a matka byla nezaměstnaná a bez příjmu. Všeobecně se tato informace mezi lidmi nějak zvlášť neujala. Lidi nebyli v minulosti zvyklí se o sebe starat a nemohou si zvyknout ani dnes, spoléhají na štědrost sociálního systému státu a na solidaritu těch, kteří na sociální systém přispívají. A protože to není pro mnoho lidí moc příjemná myšlenka: převzít zodpovědnost za sebe a za svou rodinu do vlastních rukou, lidé o tom neradi slyší a nemluví o tom. Proto to nejsou všeobecně rozšířené informace. Pokud jsou důvody Tvé matky převážně ekonomického rázu (i kdyby nebyly) a Tvé zaměstnání a tudíž příjem, je v nedohlednu, můžeš zajít na obecní či městský úřad v místě trvalého bydliště a informovat se na sociálním odboru, jak by vám mohli pomoci. Mám na mysli nejen dávky státní sociální podpory (SSP), konkrétně příspěvek na bydlení (ty se uplatňují na kontaktním místě SSP), ale především dávky pomoci v hmotné nouzi. Upozorňuji, že je při posuzování nároku na dávky v plné míře uplatňován, kromě jiných, výše uvedený princip vyživovací povinnosti. Až na výjimky se berou se v úvahu příjmy všech osob bydlících ve společné domácnosti. Co se týká zrušení trvalého pobytu, k tomu by musela mít matka velmi vážný důvod. Podmínky zrušení trv. pobytu jsou uvedeny striktně v zákoně. Informace Ti dají určitě na ohlašovně vašeho úřadu. Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]