Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu prodat byt , ktery vlastním teprve 5 měsíců?

Od: hankas® odpovědí: 16 změna:
Dobrý večer. Nemyslim tim časový test. Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
A reknes novemu majiteli o tom velkym pruseru s tim tvym stavajicim bytem? Nebo ti je to šumák?
hodnocení

Nevim,co mate na mysli,ale jdu z velkeho do maleho bytu , protoze jsem zustala sama.
vili
Že by se jednalo o toto?
poradte.cz/...
hodnocení

Byt je po celkove rekonstrukci.
vili
Mně je to jedno, jen mi naběhla v hlavě pohádka o tom, jak dědeček měnil až vyměnil.
Tak treba je mozny,ze jste ty zavady, odstranili.
Nechci nekomu krivdit. Ale ten problemovej byt si pamatuju, uz se tu resil, jak dal radce do odkazu
koule
@hankas Takze jste se u rekonstrukce toho problematickeho bytu rozhadali kdyz jste zustala sama?
Tak to je smula. Ale myslim si ze nejaky zisk na prodeji bytu koupeneho pred 5 mesici asi NEHROZI, takze o dan tu nejde.
Zrejme jste zjistila, ze naklady na provoz tohoto bytu take nebudou z nejnizsich, kazdopadne by me taky zajimalo, jak jste zavady za 5 mesicu odstranili, protoze pred 5 mesici vlhky byt, tak to bude v mrazech asi hotovy peklo.
koule
Rozhadani pri rekonstrukci je mozny
Ani nechtej vedet, kolik paru-muzu a zen se rozesli a dokonce rozvedli kvuli zivotu na vesnici.
Jakmile se objevi problemy co se musi resit, dnesni pary nejsou vubec schopni neco ustat. Zvlast na vesnici je treba porad neco delat resit. A hlavne barak, chata, chalupa to zere porad penize. Neco jinyho je cumet jak se zije na vesnici skrz televizi pri sezeni v kresle.
hodnocení

S nikým jsem se nerozešla, bude mi 70 let a jsem prostě sama. Byt je po rekonstrukci a při prodeji mi ještě zbyde 400 tis.

Příští týden podepisuji kupní smlouvu. Jen jsem se ptala,zda je možné, tak brzy nemovitost prodat. Pro nevěřící Tomáše , ještě jen pár fotek z rekonstrukce. Jo a poplatky tady jsou za 55m2 , 4000 Kč se vším všudy. Děkuji za Vaše názory a odpovědi.

Mohu prodat byt , ktery vlastním teprve 5 měsíců?

hodnocení

5x

Proč bys nemohl?

hodnocení

3x
Tak pokud nejde o daně, kde můžou nastat různé povinnosti, tak prodej samotný problém samozřejmě není.
hodnocení

Prodej bytu a za ty penize koupit jiny byt.

Jen pokud jsi byt koupil a za půl roku prodáváš, asi budeš muset z rozdílu ceny zaplatit daň.

No záleží na způsobu nabytí bytu.

koule
Ta bude rada, kdyz za ten byt dostane co zaplatila + co do bytu vrazila (klidne si muze zapocitat i platby do fondu oprav SVJ) a take ty penize pouzije na koupi jineho bydleni. Tedy kladna dan tady asi nevznikne.
hodnocení

To byste se asi divil,ale rozepisovat už se mi to nechce. Děkuji za váši odpověď.

koule
hodnocení

2x
Jistě, můžeš prodat byt ještě dřív, než si ho koupila (než je to zapsaný v KN), prakticky tomu nic nebrání :)
Kazdopadne si najdi advokata a ten spatny byt prodej IS AS (jak lezi a bezi) anebo se sikovny kupujici bude na tobe hojit, pokud mu nepriznas ty zavady bytu (vlhkost). To ze to neumis ty neznamena, ze to neumi jiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]