Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna nemovitosti ,již zapsaná na katastru

Od: hankas® odpovědí: 19 změna:

Dobrý večer.

Lze odstoupit od smlouvy z důvodu skrytých vad,například mokro v rohu místnosti asi 2,5 m2, které nebylo vidět v době prohlídky a další menší závady,jako okna , dveře a teplá voda vedoucí pod podlahou, ( ve sklepě) která vytápí byt,ale hlavně v místě, kde stojí lednička a nedá se vyvětrat, je to hotové peklo. Podlaha nedoléhá až ke zdi,ale chybí tam asi půl cm a je všechno slyšet od sousedů. Skla v oknech jsou tak slabá, že je z venku všechno slyšet. Jedno okno nejde vyklopit a druhé by úplně vypadlo při otevření, protože tam chybí nahoře to kování. Po prohlídce a souhlasu s výměnou nemovitostí, byt nájemník opět vymalovat,ale tak, že se musí znovu přemalovat a nalepil asi 80 samolepek s dětským motivem a to všechno bude stát spoustu peněz při odstranění . Některé obložky u dveří jsou zničené,ale při otevření to nebylo vidět, až pak z druhé strany. Výměna byla , dům za 3 mil a za tento byt chtěl 2.800 000,ale tu cenu rozhodně nemá. Začínáme s rekonstrukcí,ale má cenu zase investovat , nebo raději odstoupit od smlouvy ,nebo požadovat nějakou finanční kompenzaci? Děkuji

Výměna nemovitosti ,již zapsaná na katastru

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vymena
hodnocení

11x
Milá "hankas"
To už je hotová věc.Výměna proběhla.podepsaly jste smlouvy,jistě nějaký předávací protokol.atd.
Jediné co Vám zbývá je tahat toho druhého po soudech.
A to je opravdu,ale opravdu nákladné.
To se vyplatí dát peníze a nervy do rekonstrukce a bude to smysluplnější.
To samé může udělat on Vám.
Najít závady na vašem bývalem bytě/domu.a vydávat za skryté.
Čest a sílu při rekonstrukci.
hodnocení

Muj dum byl po rekonstrukci a opravdu ve vybornem stavu. Menila jsem jen z duvodu meho vyssiho veku , abych nemusela dojizdet. Zavady v tomto byte pri prohlidce videt nebyly. A take tam stal nabytek , verte, ze kdybych je videla , nikdy bych tento byt nekoupila. Uz rekonstrujeme a opravujeme. Dekuji za odpoved ;)
jid
Odstoupit lze (nebo navrhnout slevu z ceny) vždy, doručíš takové právní jednání (odstoupení) druhé straně.
Soud až v případě negativní nebo nulové reakce.
Tak nějak nechápu proč “vymena” pise infantilni kraviny, v rozporu s logikou, jako kdyby něco branilo doručit odstoupení druhé straně? Snad jen smrt druhé strany.
+++
Druhá věc ovšem bude, nakolik jsou vaše zjištěné, vámi pojmenované skryté závady brány za vady bránící užívání, anebo jde spíše o bezvýznamné drobnosti. To si netroufám hodnotit. Ono totiž dost záleží na tom, co je příčinou té vlhkosti!

id
hodnocení

5x
Vámi popisované závady nejsou skryté vady. Vše jste mohla zjistit při podrobné prohlídce bytu před podpisem.
hodnocení

Teď už skryté nejsou, to máte pravdu. Tento sklep jsem při prohlídce neviděla, nikdo mi ho neukázal a nevěděla jsem že tam vůbec je. Voda prosakuje do mého bytu, až teď po podpisu, protože předtím nepršelo. Když otevřete dveře, tak zdruhé strany nejsou vidět a zkoušet okna mě opravdu nenapadlo.

gerdis
hodnocení

4x
Můžete se o to pokusit výměnu stornovat, nebo navrhnout finanční kompenzaci. Když ovšem dotyčný nebude chtít, můžete se leda tak soudit a tam prokázat, že jste všechny tyto zjevné vady nějak přehlédla, neviděla etc. Což bude velmi prekérní, neboť vámi popisované a zdokumentované vady jsou velmi evidentní. Teď už je pozdě radit, ale vzhledem k tomu, že dům/byt měníte možná jednou za život, tak na prohlídku vybrané nemovitosti si máte vždy přivést odborníka, možná i několik, kteří dokáží odhalit všechny možné vady, které vy nevidíte nebo vás i nenapadne, že tam může něco být. Jinak jedna z hlavních zásad při kontrole nemovitosti než něco člověk koupí, je jít se tam podívat vždy po větším dešti.
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

3x

To, co popisujete a ukazujete na fotkách, jsou drobné závady, které jsou zjevné a snadno opravitelné. K reklamaci není žádný důvod. Oprava svépomocí nepředstavuje žádnou investici. Jestli navíc začínáte s rekonstrukcí, tak o takových drobnostech nemusíte vůbec uvažovat. Jako největší vadu vidím vlhkost. I ta však musela být zjevná. Handrkování o náhradě považuju za ztrátu času, peněz a nervů.

hodnocení

Ano ,handrkování o náhradě také považuji za ztrátu času,protože sama si to neopravím a všechno si musím zaplatit. Pro vás jsou to možná drobnosti ,ale pro důchodce, to zrovna neni malá částka. Myslím,že by se to mělo hradit z fondu oprav,ale správce ani neví co s tím má dělat. Hlavně už to měl řešit dřív.

hodnocení

Musí se to osekat a znovu nahodit a vymalovat.

Výměna nemovitosti ,již zapsaná na katastru #2

Ano osekat a nahodit určitě. Ale Vy musíte nejprve zjistit a odstranit zdroj vlhkosti.To je hlavní.Jinač "osekáte a nahodíte" a za pár měsíců budete osekávat a nahazovat znova.

hodnocení

Máte pravdu, to jsem říkala správci, tak snad se dočkám. :)

S těmito závadami vám správce nepomůže. Doporučuju nejdřív se seznámit se stanovami SVJ, Prohlášením vlastníka a se smlouvou se správcem. Z fondu oprav by bylo možné hradit vlhkost, případně okna, pokud jsou v Prohlášení vlastníka společné. Obraťte se raději na představenstvo SVJ. Vlhkost bude potřeba řešit komplexně a na tak velkou opravu nejspíš správce nebude mít pravomoc.

hodnocení

Děkuji za radu.

runner2
hodnocení

0x
Nejsem od řemesla, ale ta dilatační mezera mezi plovoucí podlahou a zdí bude v pořádku.

hodnocení

Myslela jsem tuto spáru kolem zdi.

Výměna nemovitosti ,již zapsaná na katastru #3
jid
No že bys kvůli tomu to slyšela hluk od sousedů, tak to si nemyslím, to musíš tu podlahovou lištu odejmout, a vyfotit, co je za ní? to spíš vypadá na blbě omítnutou stěnu, kde dole ušetřily na Maltě, a ta lišta se propadla o centimetr dva…?

Bytové domy mají v normách stanovenu neprůzvučnost zdí mezi sousedy, která je přísnější she, než v takzvaně rodinném domě.
Pokud byste chtěla odborně posoudit stav, vyhledejte si nejbližšího inspektora nemovitostí. ovšem tu neprůzvučnost od souseda by šlo změřit pouze specializovaným technikem, ideálně z nějaké vysoké školy stavební, ale nejspíše by musela být spolupráce od toho souseda… aby se to dalo od něj změřit…
Otázka je, čeho chcete docílit a za jakou cenu. nejspíše stejně skončíte u nějakého protihlukového opatření? tak nač měření
hodnocení

Nemyslím,že hluk jde jen tou spárou,ale celou zdí. Dům je starý s vysokými stropy a opravdu večer,když je téměř ticho, slyším, jak paní dýchá a nejen to. Byla jsem jí poprosit o trochu ztišení,ale prý je mladá a sousedi také dělají hluk. *zmateny*Okna jsou nová,ale slyším každé auto, které projede, hlavně kamiony a autobusy,je to děs. Slyším, když se koupou i když spláchnou. Byla jsem zde na prohlídce v sobotu a to tu nic nejezdilo,horší je to ve všední den. Co je to za příčku, to nevím. Zedník mi to řekne,ale s tím se asi nic dělat nedá.

Dopadne to tak, že byt prodám a najdu si něco jiného,ale dám si pozor na hluk a skryté vady, tomu věřte.

keporkak

Myslím, že spíš jen nejste zvyklá na bydlení v bytě, pokud jste z baráku... stoupačky prochází všemi byty a skutečně když někdo nad váma spláchne, tak to proteče skrz vaši koupelnu. Člověk co bydlí vedle vás může vydávat všemožné zvuky, padá mu něco na zem, nebo bouchá se skříněmi. Vítejně v běžném světě, tak to prostě chodí...

Jinak dilatační spáry kolem plovoucích podlach jsou žádoucí a ta upadlá lišta je jen zaražená dozadu. Vím že už se jedná asi o téma out of date, ale zaráží mě jak spousta lidí hledá problémy tam kde nejsou...

vlhkost je asi druhá věc, ale to musí posoudit odborník na místě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]