Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler nehřeje

Od: charlesr® odpovědí: 35 změna:

Dopoledne jsme zjistili, že je pouze studená voda. Bojler je ve sklepě. Čekal jsem vytopený sklep od bojleru, jako před 9 lety ale všude sucho. Teď spustil noční proud, takže vidím že spínač u bojleru funguje (doutnák) svítí... bojler svítí. Myslíte že za hodinu poznám už zda něco nahřál, když byl vlastně vychladlý až na nulu. Resp. jak zjisím zda vůbec ohřívá vodu? Nevím zda sem tahat teď elektrikáře na pohotovost... nebo počkat. Další ohřívání je až po půlnoci (noční proud) nebo zítra po 16h. Děkuju za tipy...

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

6x

Za hodinu zjistíte zda hřeje ale lépe by bylo měřit. Jde oto zda to umíte a víte kde měřit. Npeřehřál se vám? Bojlerů je hodně typů tak by bylo záhodno uvést jaký máte.

111®
hodnocení

5x

Za předpokladu že doutnavka je zapojena paralelně k tělesu je to jasné= vadné těleso... ale to chce nafotit se alespoň to zapojení..

hodnocení

2x

Za hodinku to poznáte. Ale lepší je měřit, pokud se ví kde a čím. Páč svitící kontrolka ještě neznamená, že těleso bude topit.

Bez měření, není vědění.

Proč opakovat odpověď,která je již napsaná?*smich*

Kvůli bodům...

hodnocení

2x

Za hodinu sa určite nahreje voda o toľko,že zistíte či je voda teplejšia ako bola predtým. Tatramat cca 180 l nahreje na 60 stupňov za asi 3,5 hodiny.

hodnocení

Tak po hodině je voda vlažná. Když pustím studenou, tak je ledová, když teplou, tak je vlažná.

hodnocení

2x

Nejjednodušší je podívat se na elektroměr , svítící kontrolka nemusí znamenat že hřeje

111®

a nebo tak ale to ještě musí koukat 2x. Jednou s nahozeným jističem podruhé se shozeným jističem, jinak pozná kulový..

Možná už má jasno když nereaguje..

zam

Elektroměry trochu novějšího typu mají diodu.Když bliká rychle,boiler topí,když jen tu a tam,tak netopí.Samozřejmě nesmí být zaplý sporák nebo pod.

111®

a co to mnění na mém návodu?

zam

Nic,jento je víc polopatě

hodnocení

2x

Asi elektrikáře,ale tam toho moc nebude ,buď vodič , termostat nebo těleso.Napsal bych někoho z vadaskou stačí,ale to tu nemají experti rádi...

zam

Ono ikdyž bude napětí na topném tělese,nemusí hřát.

111®

@zam: a to tady ještě nikdo nenapsal?

hodnocení

1x

A na hodinách,že se točí to nezjistíte? Jistě že je třeba vypnout další spotřebiče,které jsou v provozu!

hodnocení

Tak po hodině jdu zkusit pustit vodu, ale bojler se tváří studeně.

Nevím kde co měřit. Vše svítí jak má.

Nevím zda volat elektrikáře nebo instaletéra :/

Elektrikáře, nebo někoho, kdo to umí změřit.

111®

Vypnou jističem bojler.

Odšroubovat spodní kryt.

nafotit zapojení a dát sem,
Nebo sem dát alespoň typ bojleru abychm mohli najít zapojení..

Pak se dá poradit, prozatím jsou rady vyčerpány...

hodnocení

Aktualizace:

Po 2 hodinách se zvedá ručička teploměru na bojleru. Tak to je asi blbost ho teď rozebírat, co myslíte? Počkal bych ještě pak na noční proud v noci a uvidíme ráno jak na tom bude.

111®
hodnocení

0x

já tedy nevím, přijde mi to jako u blbejch. Rozebírat bojler když mám pocit že se ručička hejbe a tak zjišťovat jestli ohřívá, jdyž stačí odpustit vtrochu vody a hned vím:Druhá blbost je nedat se typ když jsi jen ode mne 2x o to žádán..

hodnocení

Není to právě hned, to jsem psal poprvé že to je jen lehce vlažné. Ale teď se zvedá. Tak píšu že to nebudu rozebírat.

Bojler je Dražice 200 (myslím že OKCE) Stojatý.

111®

a jaká teče voda nám řekneš?

Je tedy voda teplejší?

Nebo jako před hodinkou?

hodnocení

Teplejší je, to by teploměr nestoupal, ne? Každopádně ji teď nechci pouštět, ať má bojler čas se nahřát.

Tak to bude OK.

111®
hodnocení

0x

doplněno 07.01.24 17:53:

přestávám to řešit...

Bojler nehřeje
hodnocení

Děkuji, ale toto mi absolutně nic neříká :/

111®
hodnocení

0x

elektrikáři to řekne, že jestli svítí doutnavka kolečko s křížkem a nehřeje tak je vadný ten obdélník vlevo =topné těleso.

doplněno 08.01.24 09:15:

a řekneš nám, jestli hřeje nebo ne?

hodnocení

Děkuji všem za rady, zdá se že bojler funguje. Možná to vyčerpali nájemníci a nepřiznají to. Jinak si to neumím vysvětlit.

Nicméně se zeptám, řešíte někdo bojler preventivně? Rozborka a vyčištění?

Tak je to OK,

preventivně jsem boiler neřešil, vždy když byl problém. Když delší dobu ohříval, nestihl za dobu natopit, tak sundat přírubu a to bylo mazláku a humusu.

Ano, raz za 3 roky cca, je tam plno kamena. Pri tvrdsej vode aj castejsie.
hodnocení

No my ho máme na stojáka a skoro u země, takže to je nereálný :/

kenav

Jak nereálný,odpojim vynesu ven a už to jede

Ano, čistím preventivně a vždy je plný a vždy dám novou anodovou tyč, která bojler chrání. Nehodlám kupovat bojler každých 5 let. Už mám 15 let tatramat.

viz

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak funguje bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]