Nejste přihlášen/a.
Dopoledne jsme zjistili, že je pouze studená voda. Bojler je ve sklepě. Čekal jsem vytopený sklep od bojleru, jako před 9 lety ale všude sucho. Teď spustil noční proud, takže vidím že spínač u bojleru funguje (doutnák) svítí... bojler svítí. Myslíte že za hodinu poznám už zda něco nahřál, když byl vlastně vychladlý až na nulu. Resp. jak zjisím zda vůbec ohřívá vodu? Nevím zda sem tahat teď elektrikáře na pohotovost... nebo počkat. Další ohřívání je až po půlnoci (noční proud) nebo zítra po 16h. Děkuju za tipy...
Za hodinu zjistíte zda hřeje ale lépe by bylo měřit. Jde oto zda to umíte a víte kde měřit. Npeřehřál se vám? Bojlerů je hodně typů tak by bylo záhodno uvést jaký máte.
Za předpokladu že doutnavka je zapojena paralelně k tělesu je to jasné= vadné těleso... ale to chce nafotit se alespoň to zapojení..
a nebo tak ale to ještě musí koukat 2x. Jednou s nahozeným jističem podruhé se shozeným jističem, jinak pozná kulový..
Možná už má jasno když nereaguje..
A na hodinách,že se točí to nezjistíte? Jistě že je třeba vypnout další spotřebiče,které jsou v provozu!
Tak po hodině jdu zkusit pustit vodu, ale bojler se tváří studeně.
Nevím kde co měřit. Vše svítí jak má.
Nevím zda volat elektrikáře nebo instaletéra :/
Vypnou jističem bojler.
Odšroubovat spodní kryt.
nafotit zapojení a dát sem,
Nebo sem dát alespoň typ bojleru abychm mohli najít zapojení..
Pak se dá poradit, prozatím jsou rady vyčerpány...
já tedy nevím, přijde mi to jako u blbejch. Rozebírat bojler když mám pocit že se ručička hejbe a tak zjišťovat jestli ohřívá, jdyž stačí odpustit vtrochu vody a hned vím:Druhá blbost je nedat se typ když jsi jen ode mne 2x o to žádán..
Není to právě hned, to jsem psal poprvé že to je jen lehce vlažné. Ale teď se zvedá. Tak píšu že to nebudu rozebírat.
Bojler je Dražice 200 (myslím že OKCE) Stojatý.
elektrikáři to řekne, že jestli svítí doutnavka kolečko s křížkem a nehřeje tak je vadný ten obdélník vlevo =topné těleso.
a řekneš nám, jestli hřeje nebo ne?
Děkuji všem za rady, zdá se že bojler funguje. Možná to vyčerpali nájemníci a nepřiznají to. Jinak si to neumím vysvětlit.
Nicméně se zeptám, řešíte někdo bojler preventivně? Rozborka a vyčištění?
Tak je to OK,
preventivně jsem boiler neřešil, vždy když byl problém. Když delší dobu ohříval, nestihl za dobu natopit, tak sundat přírubu a to bylo mazláku a humusu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.