0x
Dlužno přiznat, že se v tom také trochu obtížněji orientuju. Nepíšeš, jestli je s tou změnou, o kterou byte měli zájem všichni souhlasí. A jaký je názor pana manžela. A doporučuju, nesnaž se někoho do něčeho tlačit!
Myslím, že by bylo nejlepší, kdyby babička souhlasila s tím, že se maminka nastěhuje do přízemí a patro přenechala vám, Nevím jak dalece je babička schopna se sama o sebe postarat, ale pokud zatím ano, může se to rychle změnit. Pokud by to šlo navléct na tento argument, mohlo by to vyhovovat všem.
Výměnu oken bych se také snažil řešit domluvou-se souhlasem, opět nedoporučuji abyste se to snažili vehemetně prosadit. Mám obavu, že by to mohlo přinést víc škody, než uřitku. Mnoho štěstí. ![;) ;)]()
Manžel tam samozřejmě chce jít také,ale s tím,že na tom s bydlením nebudeme hůř než jsme.Takže když máme 3+1 nechce aby měl míň.To by jsme neměli pokud by maminka měla své dole a babička také své dole. babička už nechodí nikam,jen po baráku a na zahradu.Má špatnou nohu,takže nemůže.Nákupy vozíme buď my ty velké nebo nakupuje mamka.Problém je,že babička je starý generál a nejraději by řídila vše kolem sebe. Ona s dědou,který již nežije, to mamce darovali.Mají ještě dvě děti,ale ti to samozřejmě odmítli,protože se nechtěli o ně starat. No a tím,že to babička darovala je teď toho názoru,že mamka je povinna se o ni starat,protože jí to darovala. S tím je problém. Má tam věcné břemeno,které se nevztahuje na zahradu,ale zakazuje zbourat i 40 let starou králíkárnu,protože ji přece stavěl její manžel. O tohle jde,proto to chce mamka přepsat na mého manžela,jejího syna,protože takhle by už babička nemohla říct,že ona to darovala nám. Podle stavební firmy nás rekonstrukce bude stát 2 miliony,je to starý barák,o který se už dlouho nikdo nestará.
No víš, ono s tím postaráním se o babičku je to docela pochopitelné, stejně, jako asi manželova maminka očekává, že se ve stáru postaráte o ni. Předpokládám, že pokud se dožijete jejich věku, budete totéž očekávat od svých dětí. No aspoň nevím, jak byses tvářila, kdybys darovala vilu svému dítěti a to by tě šouplo do sklepa, nebo do strobince.
Jak píšeš, ... by už babička nemohla říct ... No víš, ona vždycky něco takového řekne a mám obavu, že i daleko víc, rozhodně bych nepředpokládal, že převodem na manžela se něco takového vyřeší. ![:( :(]()
Ty opravy můžou být ještě daleko nákladnější, pokud peníze nemáte k dispozici, stejně asi budete nějakou dobu na to šetřit, doporučil bych tuto dobu věnovat na pomalé a nenásilné dojednání podmínek, okolností a představ zúčastněných. Po tu dobu zajistit z oprav jen to nejnutnější a pokuit se vše co nejlépe připravit. ![*uf* *uf*]()
tím, že to mamka přepíše na vás se věcného břemene nezbavíte - věcné břemeno visí na nemovitosti ať už jí vlastní franta nebo pepa
vím,že věcné břemeno tam bude stále,že lze zrušit jedině novou smlouvou,která se vloží na katastr. Mi šlo v otázce o to,zda můžu při rekonstrukci ztroskotat na tom,že babička s rekonstrukcí nebude souhlasit. Jde o to,pořádně si přečíst otázku.
Jezinko, když jsem četl tvá slova, měl jsem chuť použít hrubou záplatu, takže jsem to zkusil rozdejchat a dal jesem si závazek, že budu snažit na tebe nebýt sprostej.
Takže k odpovědi: snažil jasem se ti vysvětlit, že fyzicky ti bábinka asi těžko v rekonstrukci zabrání, ale asi z vlastní zkušenosti už víš, že ženská umí vykecat ti mozek z hlavy.
Nezlob se ale může to být na úrovni vraždy (ať z jedné, nebo druhé strany). Jinak s poznámkou Hawatta zcela souhlasím, myslel jem si, že to z mého psaní vyleze, ale asi je lepší to říct naplno. Rohodně pokuď budete chtít jít proti přání babičky, všechno zničíte! ![*zed* *zed*]()
![*stop* *stop*]()
proti přání babičky bohužel jít musíme,od té doby co se barák postavil,to je asi nějakých 50 let,tak na něho nikdo nešáhnul. Je tam kosa jako v Rusku,střecha nemá ani žádnou tepelnou izolaci,takže v horním patře nejde vydržet.Vím,že ženská to dokáže vykecat mozek z hlavy a i to,že mi babička fyzicky asi těžko zabrání. Jediné z čeho máme strach je,že na to nemůžem normálně ze zákona. Bojíme se,že existuje nějaký paragráfek,díky kterému nemůžeme rekostrukci u babičky provést bez jejího souhlasu.Myslím si,že pokud ji nijak neomezíme a poté vrátíme vše do původního stavu,že to lze,ale člověk nikdy neví a chceme mít jistotu,že jako noví majitelé pak můžeme provést výměnu oken i u ní,i když bude proti tomu. Je to totiž tak,že barák postavil babiččin manžel a proto podle babičky musí vše zůstat jak je,jenomže díry mezi okny jsou 2 cm,všude je plíseň,protože zatíká střecha. Abych pravdu řekla,manžel je takového názoru,že ho babiččiné přání absolutně nezajímají,protože ten barák jinak spadne. opravdu jediné o co nám jde,je dům spravit,ale jako celek,ne,že se spraví pouze ty části,kde budeme bydlet my,ale i ty ,kde bydlí babička a mamka.
Pak bych použil část odpovědi Josefzavrela, odtuď:
poradte.cz/...>>
Každý je strůjcem svého štěstí a naopak. Komu není rady tomu není pomoci.
...
Neznám vaši babičku, takže těžko odhadovat, ale mohla by se s vámi třeba i soudit. ![*bum* *bum*]()
já bych se rekonstrukce nebál - vlastník je dokonce povinen nemovitost udržovat v"provozschopném"stavu. Takže když půjde babička do extrému a podá žalobu => to se nedá vyhrát..