Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit dveřní okenní lištu?

Od: tomkk® odpovědí: 11 změna:
Zdravím, dá se v nějakém běžném hobbymarketu koupit plastová lišta, která rámuje skleněnou výplň běžných interiérových dveří?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nevím, čemu říkáte ,,běžné intzeriérové dveře´´ ale jestli sháníte ten plastový profil používaný za socíku - viz třeba

poradte.cz/...

tak ten už se leta nevyrábí.

Takže asi nezbyde, než zajít do běžného Unihobby a koupit tam běžnou zasklívací lištu - ale dřevěnou.

unihobby.cz/...

hodnocení

Jo, ta Unihobby vypadá použitelně. Škoda že tam nechodím.

Hmm, tak to je skutečný problém *smich*

A co OBI, chodíte?

obi.cz/...

případně PK technik

technicke-soucasti.cz/...

taky nic?

hodnocení

Obi, Hornbach, Bauhaus, Baumax jo, ale to už je zase to dřevo. Já myslel, že se to u levných dveří používá dodnes. Schválně se musím podívat, co tam dnes u bílých dveří dávají.
hodnocení

Tak tak mají plastové, jen trošku vyboulenější, než kdysi, ale podobný profil. Ale prodávat je samotné nevidím.

hodnocení

0x

Nevím o tom.

Pokud se to nepodaří sehnat, asi jedině nechat udělat dřevěný u truhláře.

hodnocení

Ve dřevě se takový profil tuším běžně prodává. Ale ten plast je na údržbu praktičtější a nemusú se natírat.

hodnocení

Toto je ta lišta na na nyní prodávaných dveřích. Bílá, plastová, trochu masivnější, místo S profilu D profil, ale jako náhrada by nejspíš byla v pohodě. Kdyby byla..

Kde koupit dveřní okenní lištu?

S Váma to není úplně jednoduchý *smich* To, co je na té fotce není plastová lišta, je to opláštěné něco. To něco bývá v levnější verzi profil z MDF, lepší (dražší ) varianta je, že je to SM dřevo, ovšem opět opláštěná . Už před dvěma dny jsem Vám dával několik odkazů, kde to bylo opláštěné dekorem - myslím olše. No dobře, tak v tomtéž odkazu stačí trochu zalistovat a ejhle - mají to i ve variantě opláštěné bílou fólií.

unihobby.cz/...

hodnocení

Chápu, že z foto to není poznat, ale opravdu je to dutá pružná plastová lišta, osahal jsem si to. :) Je otázka, ze které prdelky světa se ty dveře dnes vozí.
Za odkaz unihobby samozřejmě děkuji a obodoval jsem ho tehdy.

hodnocení

0x

Ta lišta, na kterou dával odkaz @promon je opravdu k nesehnání. Budu měnit dveře v celým bytě, takže k demontáži by byla (ze 4 dveří). Ale tímhle tempem, jak se mi rekonstrukce vleče, tak někdy na podzim. A obávám se, že od roku 1985 poněkud zkřehla. Při výměně skla jsem měl problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]