Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz,týkající se zasklení pokojových dveří.
Po rozbití skleněné výplně,jsem se snažil oddělat zasklívací lišty,které jsou dvoudílné,a které byli navíc přibité.
Lišty popraskaly a já nemohu sehnat stejné.
Jsou to lišty 40 let staré.
Vyrábí se ještě?
Nějaká adekvátní náhrada?
Děkuji.
Změřte si sílu dveří, odečtěte sílu skla a zajděte do některého hobby marketu (Bauhaus, Hornbach, OBI a pod.), tam je podobných lišt (ale dřevěných) mnoho. Změříte vnitřek lišty a máte vyhráno. Přibijete malými hřebíčky. Napřed jednu stranu, pak vložíte sklo a dáte protilištu. Případnou mezeru doladíte třeba akrylátovým tmelem, aby sklo nemělo vůli.
Na původní lišty zapomeň. Jsou po smrti.
Změř si rozměr díry ve dveřích, tloušťku dveří a sílu skla. S tím dojdi do truhlárny a chlapi si už poradí, co a jak udělat.
Sorry kámo, ale měl jsi se tady zeptat, jak se lišty sundávají, stačilo by ti jen sklo.
Ale mně se plast moc nelíbí, tak jsem koupil dřevěné lištičky a zarámoval to jen provizorně, asi na 30 let...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.