Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasklení dveří

Od: lantros7® odpovědí: 8 změna:

Mám dotaz,týkající se zasklení pokojových dveří.

Po rozbití skleněné výplně,jsem se snažil oddělat zasklívací lišty,které jsou dvoudílné,a které byli navíc přibité.

Lišty popraskaly a já nemohu sehnat stejné.

Jsou to lišty 40 let staré.

Vyrábí se ještě?

Nějaká adekvátní náhrada?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
V prvním truhlářství za rohem ti lišty udělají přesně na míru a jako bonus i zařežou na pokos.
Jen musíš vědět přesný rozměry.

hodnocení

2x

Změřte si sílu dveří, odečtěte sílu skla a zajděte do některého hobby marketu (Bauhaus, Hornbach, OBI a pod.), tam je podobných lišt (ale dřevěných) mnoho. Změříte vnitřek lišty a máte vyhráno. Přibijete malými hřebíčky. Napřed jednu stranu, pak vložíte sklo a dáte protilištu. Případnou mezeru doladíte třeba akrylátovým tmelem, aby sklo nemělo vůli.

hodnocení

1x
V obi koupíš různé profilované lišty jako metráž většinou v délkách 2m 3m akorát nevím jestli by ti to nařezali s pokosem pokud neumíš sám.

hodnocení

Tak vypadají dveře a původní lišty.

Zasklení dveří
Zasklení dveří #2

Na původní lišty zapomeň. Jsou po smrti.

Změř si rozměr díry ve dveřích, tloušťku dveří a sílu skla. S tím dojdi do truhlárny a chlapi si už poradí, co a jak udělat.

Jak jsem uvedl výše, já jsem koupil lišty v Hornbachu, měnil jsem i skla u všech dveří a dával jsem na ně novou fólii (myšleno na dveře, ne na sklo). Pěkná práce, za pár dní hotovo. Lišty jsem pak natřel lazurou, aby se hodily k barvě fólie.

hop®
hodnocení

0x

Sorry kámo, ale měl jsi se tady zeptat, jak se lišty sundávají, stačilo by ti jen sklo.
Ale mně se plast moc nelíbí, tak jsem koupil dřevěné lištičky a zarámoval to jen provizorně, asi na 30 let...

hodnocení

0x

Doporučená literatura pro příště:

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]