Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler - po čištěni chladnější voda

Od: janbartak odpovědí: 19 změna:

Zdravim. Mam bojler dražice OKCE 160 , 6 let starý. Už jsem jej dříve čistil. Před pár dny jsem jej vypustil , vyměnil anodu a těsnění a vyčistil. V bojleru jsem našel toto (viz foto) předpokládm že to je ke studené vodě , jakou to má funkci a jak se to jmenuje? Bylo to rozpadlé. Bojler jsem složil ale ted mam problém s teplou vodou. Teplotu jsem měl nastavenou na ECO (ten zeleny listek) a okoupal se syn a manželka a já se osprchoval . Teď se okoupe syn a ja osprchuju a manželce už ke konci teče vlažná voda. Kde by mohla být chyba?

Bojler - po čištěni chladnější voda

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lalala
hodnocení

7x

Studená teče nahoru a míchá se s teplou...

Vložka napouštěcí/...

janbartak
hodnocení

A to je jen nějak nasazeno?

fg
hodnocení

1x

Plastová vložka s rozražečem na vstup studené vody. Rozražeč má za úkol natékající studenou vodu rozprostřít dole v bojleru tak, aby nedošlo k nežádoucímu promíchání teplé a studené vrstvy vody.

To by stacilo i ubastlit, zacpt to tak aby studena voda proudila do boku a ne nahoru...

Tatramat mel jen trubku zahnutou do boku.

Bojler - po čištěni chladnější voda #2
Bojler - po čištěni chladnější voda #3
janbartak
hodnocení

Může být prasklá i ta trubka na sběr vody , objednal jsem rozražeč i tu trubku a vyměním to stálo to pár korun a příště až budu čistit vím že k anodě objednat i tady ty dvě blbosti pro jistotu at nemusím bojler vypouštět dvakrát.

111®

Až to dáš dohromady tak písni pro ostatní co to bylo..

janbartak
hodnocení

Jasne , zítra by to mělo přijít a čtvrtek dopoledne to provedu.

janbartak
hodnocení

Tak trubka od teplé vody je uplně v pořádku , akorat teda nevím na co mám ten rozražeč nasadit :/

Bojler - po čištěni chladnější voda #4

hodnocení

0x

Několikrát se to tu řešilo pro TATRAMAT. Vytáhl jste z bojleru sběrací trubku teplé vody vyvedenou do vrchní části bojleru.Voda je sice nahřátá v celém objemu,ale z vrchní části bojleru se část TUV nemá šanci dostat ven

Řešení - koupit "trubku" v patřičném rozměru plus nové těsnění, znovu rozebrat a vyměnit .jinak se to bude postupně zhoršovat

lalala
27.03.23 19:50

Ale prd :-D

janbartak
hodnocení

Toto mělo pár cm , určitě to nebyla metrová trubka

Zbytek metrové trubky mohl být rozlámán v sanytru při čištění. Kdo má hledat v lupínkách vodního kamene lupínky stejněbarevné PVC trubky.

Stačí i to, kdyby v ní byla díra.

Teplá voda v bojleru je, ale není jí bez trubky jak dostat z bojleru ven.

Fyzika. Teplá voda stoupne vzhůru a je potřeba seshora nádoby jí odebírat. Princip bojleru je ten, že se dotlakuje studenou vodou, aby vytlačil trubkou teplou.

Přeci bojler, ne? *smich*

Tak podle katalogu ND na Dražice by to mohla být trubka na přívodu studené vody. Mám zkušenosti s Tatramatem,tam je to v teplé vodě a ta plastová trubka bývá totálně rozsypaná

111®
hodnocení

0x

no stejně se rozebrání nevyhnete, pod já si dobře pamatuji bojler Dražice, tak teplá se bere odshora a studená jde ke dnu přes nějaký ochranný klobouček na vyústěním trubky co studenou vrací dolů. Buď je to tímto nebo uhnila trubka na teplou vodu, bývá tam i nasazený plastová, mohlo se stát že při výměně se neopatrně zavadilo a není nasazena telefon.unas.cz/...

Odkaz nejde, ale přidám i svůj Tatramat s trubkou.

poradte.cz/...

111®

janbartak
hodnocení

Rozebrání mi je jasné , jen chci mít všechny součástky u sebe , takže objednám jak trubku tak tu napouštěcí vložku a snad to bude vše

111®
hodnocení

0x
No to vypadá ze je tam zbytek po zlomení. Asi odsroubovat privod studené zbytek odspodu vyklepnout a novy narazit odzhora do trubky.
doplněno 30.03.23 09:26: Otazka je jestli to nemaji lepene třeba sillikonem.
janbartak
hodnocení

Tak nakonec je to opravdu nasunuto zvenku , šlo to ztuha ale muselo se to vytlačit zevnitř ven a vsunout novy rozražeč a je to ... voda je jak byla stále teplá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]