Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Mam bojler dražice OKCE 160 , 6 let starý. Už jsem jej dříve čistil. Před pár dny jsem jej vypustil , vyměnil anodu a těsnění a vyčistil. V bojleru jsem našel toto (viz foto) předpokládm že to je ke studené vodě , jakou to má funkci a jak se to jmenuje? Bylo to rozpadlé. Bojler jsem složil ale ted mam problém s teplou vodou. Teplotu jsem měl nastavenou na ECO (ten zeleny listek) a okoupal se syn a manželka a já se osprchoval . Teď se okoupe syn a ja osprchuju a manželce už ke konci teče vlažná voda. Kde by mohla být chyba?
Plastová vložka s rozražečem na vstup studené vody. Rozražeč má za úkol natékající studenou vodu rozprostřít dole v bojleru tak, aby nedošlo k nežádoucímu promíchání teplé a studené vrstvy vody.
To by stacilo i ubastlit, zacpt to tak aby studena voda proudila do boku a ne nahoru...
Tatramat mel jen trubku zahnutou do boku.
Může být prasklá i ta trubka na sběr vody , objednal jsem rozražeč i tu trubku a vyměním to stálo to pár korun a příště až budu čistit vím že k anodě objednat i tady ty dvě blbosti pro jistotu at nemusím bojler vypouštět dvakrát.
Několikrát se to tu řešilo pro TATRAMAT. Vytáhl jste z bojleru sběrací trubku teplé vody vyvedenou do vrchní části bojleru.Voda je sice nahřátá v celém objemu,ale z vrchní části bojleru se část TUV nemá šanci dostat ven
Řešení - koupit "trubku" v patřičném rozměru plus nové těsnění, znovu rozebrat a vyměnit .jinak se to bude postupně zhoršovat
Zbytek metrové trubky mohl být rozlámán v sanytru při čištění. Kdo má hledat v lupínkách vodního kamene lupínky stejněbarevné PVC trubky.
Stačí i to, kdyby v ní byla díra.
Teplá voda v bojleru je, ale není jí bez trubky jak dostat z bojleru ven.
Fyzika. Teplá voda stoupne vzhůru a je potřeba seshora nádoby jí odebírat. Princip bojleru je ten, že se dotlakuje studenou vodou, aby vytlačil trubkou teplou.
Přeci bojler, ne? ![]()
no stejně se rozebrání nevyhnete, pod já si dobře pamatuji bojler Dražice, tak teplá se bere odshora a studená jde ke dnu přes nějaký ochranný klobouček na vyústěním trubky co studenou vrací dolů. Buď je to tímto nebo uhnila trubka na teplou vodu, bývá tam i nasazený plastová, mohlo se stát že při výměně se neopatrně zavadilo a není nasazena telefon.unas.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.