Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Mam bojler dražice OKCE 160 , 6 let starý. Už jsem jej dříve čistil. Před pár dny jsem jej vypustil , vyměnil anodu a těsnění a vyčistil. V bojleru jsem našel toto (viz foto) předpokládm že to je ke studené vodě , jakou to má funkci a jak se to jmenuje? Bylo to rozpadlé. Bojler jsem složil ale ted mam problém s teplou vodou. Teplotu jsem měl nastavenou na ECO (ten zeleny listek) a okoupal se syn a manželka a já se osprchoval . Teď se okoupe syn a ja osprchuju a manželce už ke konci teče vlažná voda. Kde by mohla být chyba?
Plastová vložka s rozražečem na vstup studené vody. Rozražeč má za úkol natékající studenou vodu rozprostřít dole v bojleru tak, aby nedošlo k nežádoucímu promíchání teplé a studené vrstvy vody.
To by stacilo i ubastlit, zacpt to tak aby studena voda proudila do boku a ne nahoru...
Tatramat mel jen trubku zahnutou do boku.
Může být prasklá i ta trubka na sběr vody , objednal jsem rozražeč i tu trubku a vyměním to stálo to pár korun a příště až budu čistit vím že k anodě objednat i tady ty dvě blbosti pro jistotu at nemusím bojler vypouštět dvakrát.
Několikrát se to tu řešilo pro TATRAMAT. Vytáhl jste z bojleru sběrací trubku teplé vody vyvedenou do vrchní části bojleru.Voda je sice nahřátá v celém objemu,ale z vrchní části bojleru se část TUV nemá šanci dostat ven
Řešení - koupit "trubku" v patřičném rozměru plus nové těsnění, znovu rozebrat a vyměnit .jinak se to bude postupně zhoršovat
Zbytek metrové trubky mohl být rozlámán v sanytru při čištění. Kdo má hledat v lupínkách vodního kamene lupínky stejněbarevné PVC trubky.
Stačí i to, kdyby v ní byla díra.
Teplá voda v bojleru je, ale není jí bez trubky jak dostat z bojleru ven.
Fyzika. Teplá voda stoupne vzhůru a je potřeba seshora nádoby jí odebírat. Princip bojleru je ten, že se dotlakuje studenou vodou, aby vytlačil trubkou teplou.
Přeci bojler, ne?
no stejně se rozebrání nevyhnete, pod já si dobře pamatuji bojler Dražice, tak teplá se bere odshora a studená jde ke dnu přes nějaký ochranný klobouček na vyústěním trubky co studenou vrací dolů. Buď je to tímto nebo uhnila trubka na teplou vodu, bývá tam i nasazený plastová, mohlo se stát že při výměně se neopatrně zavadilo a není nasazena telefon.unas.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.