Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funguje odvápňovač tvrdé vody pračky myčky na hadičku viz odkaz? Máte ho někdo?

Od: dotaznamelico odpovědí: 23 změna:

Nemáte ho někdo? Za 299,-? Meliconi 656154 Odvápňovač Link:

heureka.cz/...

Jelikož nevyvařuji prádlo - tak nemohu použít tento postup poradte.cz/... s vyvařováním a octem / kyselinou citronovou...
u nás v řadu je voda kategorie tvrdá až velmi tvrdá

Tak jestli lze očekávat nějaký pozitivní efekt na pračku a myčku. Co myslíte? Vím, že existují větší magnety, třeba i před vodoměrem, a ty jsou podstatně dražší, a že účinky bývají všelijaké, závisí totiž asi na spoustě faktorů a proto se ptám na konrétní výrobek, který je jednoúčelový a za "dobrou cenu".

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Proč by to mělo fungovat?

Pro myčku žádný změkčovač nepotřebujete, jeho úlohu plní iontoměnič a aby ten fungoval, tak stačí, když budete doplňovat do myčky sůl.

A u pračky? Změkčovače jsou v prášku, pereme denně a cca jednou týdně tam pereme prádlo, u kterého se místo aviváže používá ocet.

Vodu máme velmi tvrdou, TDS 700ppm - thermowell.cz/....

jitas

Souhlas s rivou. Vše toto magnetismus, změkčovače s NE555 a pár závitech na vstupní trubce do baráku apod.jsou

pouze chytákem na prachy.

Proč výrobce nenapíše: Máte-li tak a tak tvrdou vodu, po použití našeho zlepšováku budete mít vodu x krát měkkčí.

Příklad u nás také velmi tvrdá voda nad 35 st německých. Dáváme více chemie cca o 5-10% a bez problémů.

Jednou za měsíc kys. citronová, nebo ocet do rychlovarky.Jedno a to samé í kávovar, když si řekne o servis dostane místo

drahé chemie citronovku a paráda.

dotaznamelico
hodnocení

=

No proč ho chci, právě proto, aby se nemuseli přidávat žádné extra přísady :) stejně jako tolik soli do myčky (uberete na dávkovači - pak by vlastně mělo být vidět, jestli budou zůstávat mapy? No vlastně nebude protože to funguje jinak, ta sůl funguje na regeneraci)...

===

A v jedny nemovitosti mám dokonce připojenu pračku a myčku na jeden ventil, takže by to obhospodařilo oba dva spotřebiče.

==

Proč by to mělo fungovat? No protože údajně ty magnety nějak otočí molekuly vody, a dočasně se to chemicky změkčí. Kdyby to generálně nefungovalo, tak by to asi nikdo nevyráběl, ta cena, na kterou to kleslo, asi už jako placebo fungovat nebude..

=

vy máte ten meter vody? Ppm je uvedeno na tvem odkazu u kvality ne u tvrdosti. U nás mi vodovody a kanalizace tvrdí, že mají kvalitní vodu, a že ta tvrdost je naopak zdraví prospěšná.

=

A to si taky myslím, že není tvrdost jako tvrdost, tedy že i ty magnety mohou fungovat různě na různou vodu. Ale právě mě zajímalo, jestli něco takhle malého a levného může fungovat, vím o různých udělátorech i na elektřinu, tam jsou pulzující magnetické proudy, o spoustě magnetických udělátorů, ale jsou příšerně drahé ( Že by klidně mohli fungovat jako placebo ) no teď cena tohodle klesla pod magickou hranici 300 Kč a já zvažuju ... zda to zkusit nebo NE

riva

Mám měřák tvrdosti, něco jako aliexpress.com/.... Protože máme vodu nepitnou, pomocí reverzní osmózy si děláme vodu nezávadnou a k tomu potřebuji měřit, jestli je vše v pořádku.

A pro tvrdosti existují nějaké orientační přepočty, pro 700 ppm je zhruba 40 dH (německých stupňů tvrdosti).

dotaznamelico
hodnocení

@jitas protože záleží asi na průtoku a dalších podmínkách? Asi napíšu na Sisyfos ;) vím, že je to na hranici šarlatánství, ale jak říkám, ta cenovka je lákavá - za ty 299 Kč to risknu, tím asi člověk nic moc neztratí, akorát teda si tam budu muset udělat ještě kohoutek a občas tam vzít vodu do konvice, abych to porovnal :)

Ale dělat testovacího králíka výrobci, na to už jsem liny :)

@riva no jo ale to je skoro jiný problém, nepitná voda může být znečištěná vším možným jinačím, asi nějaké anorganické součástí? Anebo jen extrémní množství hořčíku a vápníku?

riva

Nadlimitní množství dusičnanů (140 mg/l), norma do 50 mg/l. U vlastní studny je reverzní osmóza + následná mineralizace optimální a nejlevnější metoda, jak získat nezávadnou vodu (roční náklady tak 200,-Kč + 2x ročně změřit TDS).

dotaznamelico
hodnocení

Ale to se asi nebavíme o pitné vodě, na užitkovou je osmóza určena.

pokud bych to měl být, tak bych se dost zajímal o to, jestli ta osmóza sama něco nevylučuje, mikro plus ty, jiné látky, a co ty tablety, jak víte, že jsou dlouhodobě kvalitní, bez nečistot?

riva

Osmóza vyrobí "destilku" - to je to, co na nás padá v podobě deště. Následná mineralizace tam dodá minerály (to je to, co dešťová voda získá, když projde horninou).

Pro toho, kdo má vlastní studnu, je to optimální varianta. Pro někoho v paneláku ale ne, protože při tom odtéká odpadní voda a pokud by ji nevyužil, měl by vyšší spotřebu.

dotaznamelico
hodnocení

Ok a link na tu tvou masinu a tablety?

Fakt se to zvládne proplachovat že tam nezůstávají ve filtru žádné organické látky, které by to celé potom ještě víc kontaminovaly? Uvažují, jestli bych to mohl implementovat v jedné studní, kde bude hodně tvrdá voda. Když tvrdíš, že jsou tak nízké náklady.

riva

Pořizoval jsem tento typ na mangala.cz/... . Za ty roky se to chová takto:

Funguje odvápňovač tvrdé vody pračky myčky na hadičku viz odkaz? Máte ho někdo?
dotaznamelico
hodnocení

To máš pod kuchyňskou linkou nebo ve sklepě pro celý dům?

Ale to bys měl rozpočítávat provozní náklady i na tu amortizační cenu, to musí být přece víc než uvádíš.

dotaznamelico
hodnocení

Já si mohu nastavit tlak na FM asi na 5 bar, je i v tomto případě nutný to pomocný čerpadlo?

ps: V jedné nemovitosti teď budu dělat vodárnu a nový přívod vody, tak zvažuju, jak to vybudovat na dalších 30+ let, lepší než pak něco upravovat.

riva

Proto píšu provozní náklady, tedy náklady na roční provoz a ne investiční náklady, protože těžko říct, jak dlouho jednotlivé komponenty vydrží. Filtry se kupují u mangala na vice roků dopředu, vlastní membrána a náhradní díly jako fitinky, tlakové spínače přímo z Číny.

Pomocné čerpadlo dělá optimální tlak 5 bar na membráně, já mám v baráku nastaveno kolem 1 bar, tak proto toto čerpadlo. Ale od 2 b by to mělo fungovat i bez čerpadla, jen odpadu bude více. Múže to být pod kuch. linkou, já to mám pod schodištěm nad pračkou. A výdejní (dvou)kohout na kuchyňské lince - je to na 2 otvorech (snad do cca 10mm), takže stačí běžný vrták.

hodnocení

0x

O účinku magnetů mám pochybnosti. Před čtvrt stoletím jsem koupil mohutný 1" magnet na přívod do baráku, také s představou, že odstraní tvrdost vody. Nic takového se nestalo. Po každém vaření je v konvici viditelná vrstva. Do pračky můžu doporučit tablety Tako. Jsou levné a po dvaceti letech není na topném tělese žádná usazenina bez jiného čistění.

jiku

Souhlas - i já měl a nic. Každý týden rychlovarka zadělaná od kamene , jestli byl magnet, nebo nebyl.Tehdy tvrdost 30 st.Němec.

Rád bych viděl ty ionty ve vodě co otáčí ten magnet!? Co tu vodu zionizovalo? Proč cena těch magnetů klesá, když jsou tak dobré. Proč nejezdí výrobce po výstavách a nenabízí jak píše příspěvek výše:

Zde voda 30 st. Něm a zde po úpravě : 10 stupňů něm. A vo tom to je- nevěřte na zázraky. Proč by na fabrikách existovaly chem. úpravny vody, když by stačil magnet.

dotaznamelico
hodnocení

No to nevim, taky mi prijde ze v tom krouzku za 299,- (link v uvodnim dotazu) nemuze ani byt extra silny neodym A že musí záležet hodně i na síle a průtoku a teplotě a hlavně složení těch rozpuštěných molekul vápníku a hořčíku...

Drahy magnetizatory stoji od 150.000 tak zase je kdo by to vyráběl kdyby to vubec nefungovalo?

@hlada - Ono asi nestačí lípnout jakkoliv jakýkoliv magnet na trubku žejo... Z logiky věci tam magnetizace je pouze dočasná, pokud Tomáš někde ve sklepě, ani to není Neodym, ale i kdyby byl, tak by to chtělo přímo zatím magnetem spotřebovávat tu vodu hnedka do konvice. A "nejlepší" je nechat uležet hodiny v dlouhých trubkách.. to je pak test, zkušenost, na houby... to narušení struktury přece není trvalé...

%%%%%%

Pod pojmem tvrdost vody obecně rozumíme koncentraci všech rozpuštěných vícemocných kationtů kovů alkalických zemin, v podstatě se jedná o sumu vápníku a hořčíku. Základní jednotkou tvrdosti vody je mmol/l (milimoly v litru).

Existuje však i několik dalších jednotek, od kterých se dnes již upouští: německé, francouzské, anglické stupně).

1o dH = německý stupeň
1o F = francouzský stupeň

V těchto jednotkách tvrdost obvykle uvádějí výrobci pracích prostředků.

Funguje odvápňovač tvrdé vody pračky myčky na hadičku viz odkaz? Máte ho někdo? #2
Funguje odvápňovač tvrdé vody pračky myčky na hadičku viz odkaz? Máte ho někdo? #3

hodnocení

0x

Neznám, hledala jsem alespoň recenze,ale ty jsou takové neurčité, ve stylu - "mám krátce, nemohu zatím posoudit atd..."

U toho octa přece nemusíte prádlo vyvářet, já občas naleju ocet do pračky, dám program na nejvyšší teplotu a proženu pračku pracím cyklem bez prádla. Myslím, že podobnou službu by udělala i jedlá soda.

Já jsem k tomuhle skeptická, aby to nebylo podobné jako ty "zázračné prací koule", kdy dTest nakonec zjistil, že neperou, že pokud vyperete prádlo jen v čisté vodě, vyjde to nastejno.

dotaznamelico
hodnocení

Na Heurece jsem to samozřejmě četl. No a proto jsem dával dotaz sem, zda někdo neznáte majitele magnetu, anebo elektronických elektromagnetických pulzů ;-D

hodnocení

0x

Když koukám na nelegitmní reakce tazatele, tak chápu, že se to těm firmám stále oplatí vyrábět. Kdyby většina z nás chodila na ZŠ a dávala pozor ve fyzice, tak by nic takového nekupovali.

A vo tom to je :-D

dotaznamelico
hodnocení

Řekl avto mekanik, amen :)

"Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, a je to polovina národa, uniká mnohotvárnost a mnohoznačnost světa, a co z tohoto světa v jejich očích zbývá, lze rozdělit na celkem jednoduché, většinou protipólné elementy. Někdy se tomu říká černobílé myšlení."

Čeština koukám taky nic moc "avto mekanik";).

Smysl má pouze úpravna vody, která se používá při čerpání z vrtů a ze studní.

Ty zázračný magnety se taky prodávají na úsporu paliva.

autobild.pluska.sk/...

hodnocení

0x

Kamarád to má už 11 let, má tvrdší vodu než my a pračka ani myčka mu po instalaci této věcičky kvůli tvrdosti neodešla (kupoval pračku společně s touto věcičkou a myčku asi po dvou měsících taky s tímto, takže mu obě ty spotřebiče fungují už skoro 11 let, používá samozřejmě i sůl a ocet, ale to používal i předtím), předtím během čtyř let mu pračka odešla třikrát a myčka dvakrát. My to máme teprve necelý rok, ale na základě jeho zkušenosti jsme to za těch pár korun pořídili, přeci jen to stojí řádově míň než nové spotřebiče a jestli to aspoň trochu pomůže, tak to podle mě stojí za to. Jestli kvůli tomu nebudu muset kupovat pračku za čtyři roky, ale třeba až za deset, tak to beru. Ale značku máme jinou, z Alzy.

asd1
hodnocení

0x

Spíš ne, je to krátký = "málo magnetů" .. Princip je, že tvrdá voda se sice chemicky nijak nezmění, ale po průchodu silným střídavým magnetickým polem krystalizuje jinak a tím se i jinak usazuje vodní kámen, voda se může chovat částečně jako měkká, efekt je krátkodobý ale u pračky/ myčky to fungovat může. Záleží asi i na konkrétním složení vody, někde to nemusí fungovat vůbec..

Než toto z odkazu, tak bych ale šel cestou neodymových magnetů z Alíka a přidělat jich řadu na nemagnetickou (= plastovou) trubku aspoň půl metru spíš metr dlouhou, tak aby se póly magnetu střídaly.

Dost by mě zajímalo jestli to funguje, tvrdou vodu nemáme tak to sám vyzkoušet nemůžu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]