Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvápňovač do myčky a pračky

Od: ferta odpovědí: 4 změna:

Je vhodné používat do myčky odvápňovač? Třeba ten magnetický nasazený na přívodní hadičku. Nebo stačí jednou za půl roku do myčky nalít ocet?

To samé pračka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

Myčku nemám,tudíž neradím,ale pračka se odvapňuje(domácí cestou)tak jednou za půl roku-jednou za rok a dáte prát bíle věci(plínky,prostěradla,ubrusy)a přidá se 100g kys.citronové a pere na 90st.nebo aspoň na 60st.Je to vlastně stejný princip jak se odvápňuje varná konvice a prádlo se do pračky dává,protože to lépe funguje,než když jede naprázdno.

alby25*
hodnocení

0x

ahoj,

myslím si, že vše záleží i na tvrdosti vody, kterou používáte.

Používala jsem přípravky, které známe z reklam, ale asi není třeba vždy používat drahé výrobky. Ocet se mi osvědčil jak u pračky tak u myčky.

Očistnou kůru dělám častěji, asi tak 4x do roka, do myčky dám do misky ocet a to jak na horní tak do dolní části, miska samozžejmě není dnem vzhůru, to by v ní ten ocet nezůstal a nechám projít program na nejvyšší teplotu.

Do pračky dávám ocet do nádoby, kde normálně dávám prací prášek a taky a nechám projít příslušným programem.

Myčku mám už deset let, pračku mám novější, ale vše funguje tak jak má.

Octem určitě nic nepokazíte.

hodnocení

0x

Já dávám do myčky, místo leštidla, ocet stále. Vyleští mnohem lépe, než leštidlo. Přes léto, když se suší venku, místo aviváže, také ocet. Odvápňovač jsem nepoužila ani jednou.

doplněno 24.07.15 07:18:

Teď jste mě dostal! Netuším, jaký ocet doma mám. Takový krerý dávám do okurkového salátu a také do něho nakládám okurky. Cca 9 kč za litr. :-D

ferta
hodnocení

A jaký dáváte ocet? Jablečný nebo vinný? cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]