Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení světel

Od: art13® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, poradí někdo jak zapojit světla? Řěšil bych to wago svorkama, ale nevím, jestli je to tak ok
Ještě prosím, jak zapojit světla když mám ze zdi jen dva dráty. Díky.

Zapojení světel
Zapojení světel #2
Zapojení světel #3

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Wagosvorky nepotrebujete, samotna svorkovnice je jako wagosvorka. Jsou tam dirky na dva vodice, vstup i vystup.

hodnocení

3x

Zbytečně přewagováno. Zapojil bych takto.

Na svítidlech máš wago přípojky a každá svorky má dva vstupy na dva dráty (celkem 6)

Zapojení světel #4
Zapojení světel #5
hodnocení

Super, díky moc .

Mne sa to nepaci, druhe svetlo ma pen zapojeny cez mnozstvo svoriek v tom prvom. Je to rovnake, ako sluckovat nulovane zasuvky a vyvod do dalsej vytiahnut z pravej dierky tej predoslej.

Mě se to taky nelíbí, ale vzhledem k odběru světel (předpokládám moderní LED trubice), je to fuk. Měděnej drát je a přechoďák bude mít minimální vliv při nízkém proudovém odběru.

Mě se hlavně nelíbí TN-C a díky ní je částečná nekompatibilita na propojování více světel lepším způsobem, než se nám oběma nelíbí.

hodnocení

Jak tedy zapojit?

jirib
Pánové chtěli napsat rekonstrukce el.instalace...mají málo vodičů.
hodnocení

Rekonstrukce vyloučena.

hodnocení

1x

Podívejte se, jak ta svorkovnice vypadá ze zadní strany. Obvikle tam mají také dva výztupy a pokud kostra je připojená pouze do jednoho, tak bych to zapojil dle přiloženého obrázku.

Zapojení světel #6
03.01.23 04:21

Taky lze

hodnocení

0x
Proboha co to zase je, to jste byl na návštěvě tady u paní ne?
poradte.cz/...
Každopádně zelenožlutý zapojit na kostru/zem a pak proklemovat na N - nulu. Ten druhý zapojit na L - fáze. Přes wago to bude lepší nez čokoláda, pořádně zaizolovat. Tohle je spíš práce pro odborníka.
hodnocení

Odborník mi na dvě světla nepřijede .Díky za radu.

hodnocení

Moc děkuji za rady, zapojil jsem podle vašeho návodu a byla to brnkačka a už svítím :D . Nic méně mám ještě jednu otázku. Jedno světlo má trošku jiné uchycení pro kabely a proto jsem úplně vedle . Poradíte jak tohle zapojit .

Zapojení světel #7

Dodej schéma samotného svítidla. Nechápu, proč je tam vypínaná a nevypínaná fáze a jak je svítidlo prodrátované.

hodnocení

mám jen tohle . Je to nějaké staré světlo .

Zapojení světel #8
Zapojení světel #9

Chtělo by to lepší fotku, není pořádně vidět co to je ještě ve svítidle, krom zdroje. Vypadá to jako nouzák a ten je trvale napájen fází a potom tam je ještě spínaná fáze od vypínače. To hubené by mohla být baterka a za ní nouzový zdroj.

hodnocení

V pondělí nafotím lépe.Koukám, že bude lepší koupit jiný světlo :).Díky moc

Uvidime podle fotky, jak je to zapojené, každopádně to půjde upravit, aby to fungovalo i bez nouzáku. Pokud to nouzák je :) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]