Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím není mezi vámi třeba i bývalý opravář chladících zařízení který by mi dokázal opatřit, nebo alespoň mě nasměrovat kde bych mohl sehnat řemenici starého litinového kompresoru typu "LG" výrobce DDR VEB Scharenstainn nebo jak se vlastně jmenuje. Řemenice má dvě drážky na desítku řemen, a průměr 186 mm. Otvor pro hřídel má kuželový tvar.
Děkuji.
to co potřebujete je setrvačník a ano hřídel je kuželová s woodrufovým klínkem (pérem) , před 30léty bych vám jí dal , ale jestli se dnes ještě někde povalují (ve sklepích potravin , hospod a podniků) kde se kdysi používaly hojně to nevím . Spíše bych se zeptal nějakého chlaďaře který je ještě činný.
tady si počtěte
Aha pardón . A vy třeba, máte prosím nějakého známého, kolegu z oboru který se tímto ještě zabývá?
V Praze bych snad ještě nějaké našel , co byli kdysi (mlaďochy , ale dnes je také už v důchodu ) , teď mi volal , jede vyklidit sklep po tátovi , už toho spoustu vyházel , ale podívá se zítra , možná by dal zdarma i s kompresorem repasovaným , dříve jsme si museli náhrdní díly šuntit protože byly nedostatkové.Možná by bylo dobré se tu zaregistrovat a pak si vnitřní poštou poslat.tel.č..
Pardón ale nikde nevidím že je to na kuželový hřídel. Jak to chápu, řemenice má vnitřní kuželový otvor a pouzdro vnější kuželový tvar, jak se to stáhne k sobě pouzdro se sevře kolem hřídele - ale díra v pouzdře je válcová.
Navíc ten úhel kuželovitosti hřídele kompresoru je nějaký a řemenice tudíž musí tomu odpovídat.
Ano, pouzdro je kuželové aby se v řemenici dotažením stáhlo kolem hřídele ale to je vše. Pouzdra jsou ale na klasické válcové hřídele, použít v mém případě nejdou.
Ale díky za tip, pokud budu potřebovat řemenici na nějaký motor, vidím že tímto způsobem se v ne příliš přesných požadavcích na převod vesměs dá obejít nutné shánění materiálu a obrábění (soustružení, hoblování drážky). Tuto možnost bohužel nemám.
Tak kupte ten kompresor z bazaru bez ohledu na jeho stav a budete mít i řemenici. Za 2 stovky by to snad stálo.
... já už bych ho koupil hned, pokud bych ho velmi sháněl.
Třeba soused by řešil koruny na poštovném a tak by dál marnil čas hledáním, nakonec by strávil půl roku a nechal vyrobit novou za 1000kč .
@magdon ... jsou tací lidé se zvláštním uvažováním, ale každý ať si dělá po svém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.