Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita spotřebičů Ariston

Od: lucka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mohl byste mi napsat někdo Vaši zkušenost či názor na spotřebiče Ariston? Uvažujeme o koupi všech kuchyňských spotřebičů a pračky od této značky, ale raději si nechám poradit, abychom nenaletěli a spotřebiče brzy neodešly či byly hodně poruchové... Jaký je Váš názor či zkušenost? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkušenosti nejsou,ale malé spotřebiče vem čert, nicméně pokud chceš aby třeba ta pračka chvíli vydržela tak bych se držel osvědčených značek- Siemens, Bosh, Elektrolux
lucka*
hodnocení

Já jsem chtěla původně Bosch, ale bylo mi řečeno, že se vyrábí druhým rokem v Turecku a tím pádem šla rapidně dolů kvalita. Siemens se mi zdá příliš drahý. Ale děkuji za názor. Prosím, poraďte ještě někdo! Předem díky!
Tady něco podobného: poradte.cz/...
dan*

Vyrobce znacky Ariston je italska (?) firma Merloni. V jejich produkci je i znacka Indesit.

Jinak od Merloni mame doma pracku a mycku. Pracka je zancky Indesit,predem plnena,nastaveni teploty,nastaveni programu (3 druhy - bavlna,syntetika,a to treti nevim jak se jemnuje :) = proste klasika). Oboje nastaveni otocnym koleckem.Pote tam jsou 3 tlacitka - prepinac otacek 600/1000,vyrazeni zdimani a zapnuti. Proste jednoducha pracka,ktera pere. Po zkusenosti kolegy z prace bych nechtel nic s elektronikou (myslim jako displej atd.). Myslim,ze to byl bud Siemens nebo Bosch (proste nejaky nemec).Po zkonceni zaruky (a to nekecam!) neco odeslo.Dle servisu to byla v pr*eli zakladni deska - oprava vymenou 8tis. Takze koupil novou a jednoduchou. S nasi Indesit jsem spokojenej.

Druha vec je mycka.Ta je znacky Ariston.Vestavna s panelem v cele.7 programu + tlacitko extra suseni.4 led diody zobrazujici stav myti + 2 diody informujici o stavu soli a lestidla.Pouzivame stejne pouze tri programy,takze by stacil nizsi model (nizsi cena). Po roce pouzivani zacala hlasit nejakou chybu (blikanim led diod). Po zavolani do servisu mi bylo doporuceno mycku vytahnout z elektriky a pote zase zasunout.Mycka se mela vyresetovat.Uz bezi tretim rokem. Pred pul rokem prestala vypoustet vodu.Byl jsem na prasky - samozrejme uz bylo po zaruce.Rozebral jsem ji a zjistil jsem jak je to jednoduchy stroj (myslim obecne mycka). Shanel jsem na netu info o cerpadlech. Cena vypousteciho cerpadla je od 900 do 1800 kc. Nakonec jsem ho vyndal (pozor na plechy - nejsou moc ohraneny a pekne rezou) a EJHLE z cerpadla vypadlo zrnicko z citronu a cerpadlo zacalo bezet. Proste zasekla vrtulka. Jinak cerpadlo je jednoduche elektromagneticke - zadny zazrak :)

Takze moje zkusenost s Merloni (Ariston,Indesit) je dobra.

pjan65
hodnocení

0x

Od Aristonu máme myčku, funguje v pohodě, po zkušenostech s předchozí, která odešla těsně po záruce (jsme investovali do dražšího modelu s více možnostmi ochrany. Například, když se naší!staré myčce něco nelíbilo, vypustila vodu pod sebe. takže doporučuju modely, které mají funkce jako aqua stop a samozřejmě kontrolky nebo indikátory pro sůl a leštidlo. Obecně jsem s firmou Ariston spokojen. Jinak nedoporučuju tablety vše v jednom, ač se výrobci snaží je propagovat seč můžou...přeci jenom uvolnění správného prostředku ve správný čas zaručí lepší výsledek...a nemusí se jednat o výrobek nejdražší...

denek
hodnocení

0x
Po čtyřech letech praní s Aristonem odešla elektronika. Prý díky chybné konstrukci výrobce (co by člověk chtěl od Italů...) se do elektroniky dostává vzdušná vlhkost (překvapivé, u pračky, že...). TAkže jsme se rozhodli koupit něco lepšího a máme Siemens. Uvidíme...

rom*
hodnocení

0x
Máme pračku ARISTON AVXD 109 , po pročtení všech článků souhlasím s pánem který napsal:Hlavně nekupovat nic značky Ariston! Naše přečkala záruku a klekla.Ariston již nikdy.

rom*
hodnocení

0x

Máme pračku ARISTON AVXD 109 , přečkala záruku a přestala ohřívat vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]