Nejste přihlášen/a.
poraďte proč se potí plastová okna zevnitř. Je to otevřeno na mikrovětrání. Děkuji za odpověď. H.
neřekla bych že máme nekvalitní nebo levná okna. u nás v bytě se např rosí pořád, u rodičů taky v bytě vůbec a to je máme od stejné firmy a u nás se větrá víc. myslím že nezbývá než se s tím smířit, některé domy a byty asi jsou prostě vlhčí, každé ráno běhám s papírovými utěrkami po bytě a otírám, pak větrám. a že je to nejhorší v koupelně, tak o tom snad ani nemusí být řeč
teri, nic ve zlém, ale dejte sem hodnoty Vašeho okna.
"že máme nekvalitní nebo levná okna." to sice netvrdím, páč nevím jaké máte, ale moje oblíbené, "vyrábějí se ještě horší okna, nežli máte"?
máme okna rehau euro 70 a hodnoty by měly být tyto, ale je to jen z internetu, momentálně nevím kde mám od toho papíry.
5-komorový profil
stavební hloubka 70mm
součinitel prostupu tepla Uf=1,3 W/m2K
moment setrvačnosti výztuže Ix= 3,8 - 5,0 cm4
neprůzvučnost Rw=32 - 50 dB podle použitého skla
2x dorazové těsnění EPDM
ještě dodám poznámku...v bytě plesnivěly některé rohy i když tu byla okna stará nedoléhající, shnilá takže to profukovalo krásně, potom se celý byt škrábal a problematická místa natřela protiplísňovým nátěrem. jestli Vám to nějak pomůže k soudu o špatných oknech
Udržujte teplotu interiéru na nejméně 22°C, pětkrát víc větrejte tak, aby vlhkost v interiéru nepřesahovala 55%RV a zateplete zvenku aspoň ostění oken. Nyní se Vém už okna určitě nerosí.
Děkuji za odpověď. Okna se v tomto počasí již nepotí, ale zůstal mi v rohu nahoře ošklivý černý plesnivý flek, takže budu asi stříkat savem a potom přetřu primalexem. Nevím však, jak zateplit ostění, je to v 12.patře paneláku. Zdravím Helli
Tak mě vyfoťte špaletu okna a pak najdeme řešení. Pokud ale trpíte strachem z výšky. pozvěte někoho.
Pročti si některé diskuze,téma se tu opakuje neustále.Já mám plastová okna a nepotí se vůbec.Chce to neustále kontrolu podmínek a měření.Vlhkosti a teploty vzduchu a případně stěn.
JABRAKA
Problém bude téměř jistě v nedostatečné schopnosti oken vyrovnat se s rozdílem vnější a vnitřní teploty. Volili jste okna lacinější, za to však méně uspokojující. Nic ve zlém, tak to prostě je. Na radu je pozdě.
Vidím to když jdu u nás okolo bytovky,mají okna od jednoho dodavatele, někdo je má zamlžená ,jiný ne.Záleží asi, jak kdo větrá a topí.
Vím, že je to nelogické, kolega se zhora má pravdu, už jsme o tom polemizovali mockrát, ale já musím vyhradně souhlasit s Kytkou ... záleží hlavně na větrání ... byl jsem svědkem toho jak se výrobce domlouval s dodejcem, že na zákazníkovi ušetří, že tam nemá cenu dávat nějaké střední těsnění, že to zákazník nepozná ... a tím to vše vzniká. nedotažené projekty. Věřím, že někde v perfektně zhotoveném nově postaveném domku to snad těsní, ale v 99% platí .. větrejte. Stejně čerstvý vzduch potřebujete ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.