Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jakou pračku koupit? S jakou jste spokojení a má význam koupit pračku i se sušickou v jednom? A jaký má účel pračka s parním praním?
Když jsem se před pár lety stěhoval do baráku, peněz moc už nebylo, tak jsem vše bral střední řadu od whirlpoolu. Až budou spotřebiče postupně odcházet (zatím drží a tím mě štvou ) ,nahradím je postupně Miele... Pár strojů od nich jsem viděl a i po letech vypadají robustně a nezničitelně. Jen ta cena...
Miele je opravdu kvalitní, ale ta cena je strašná. Ale ze zkušenosti se to ve finále odvděčí dlouhou výdrží..
re4zon
Od servisaka bile techniky. Bez zaruky, ale nemam duvod mu neverit, protoze to neprodava. Miele, Liebherr, tedy "luxusni" znacky sice kdysi vydrzely hodne, ale dneska uz se to moc nelisi od prumeru a kazi se to uplne stejne. Jedine v nejvyssich radach to je porad kvalitni, ale kdo chce pracku nebo lednici za 60 litru, ze..
honzin*
Ono vše má většinou 2 strany. Máme doma už druhý vysavač Miele, již mnoho let. Ano jsou to velice kvalitní přístroje. Tak kvalitní, že přístroj jistě přežije životnost hubice. A nová hubice stojí tolik, co nový bežný vysavač. Takže je otázka, zda např. mít 8 let jeden vysavač Miele, nebo za stejnou cenu vysavače 2, jiných značek, po sobě.
re4zon
Vysavac neni pracka nebo lednice. Ten mam od Miele taky. Protoze je to u nej hlavne o kvalite plastu, kolecek, hadic a filtru. Zbytek je jednochy elektromotor,ktery toci vzduch. Zivotnost klidne 30 let. Pracka toci hromadou mokreho pradla a ma dneska uz haldu elektroniky, zivotnost 10 let je skoro zazrak.
Miele, zvlášť najlepsie, každá z navrhovaných sú dobré ale aj treba dodržiavať a poznať zásady čistenia a správneho používania, každého z rodiny čo bude pouzivat oboznámiť s návodom na obsluhu, čistit po každom pouzití aj zvnútra gumu na bubne aj v záhyboch, aj bubon prejsť handrickou na to urcenou a vsetky nádoby, kde sa lejú prostriedky vzdy cistiť a nechat uschnúť, alebo vlhkou handričkou vzdy dočistiť, ako aj v sušičke filtrovanú vodu vylievať, túto nádobu opakom otocit, vysusit - nechať odkvapkat, čistiť filtre. Nenechať stroj zájsť špinou, usušenými zbytkami praškov, vody, aviváží. Bubny treba vzdy prejst handickou, po kazdom pouzití.
A Gorenje BIO 214 přežila 33 let a je funkční stále...ale nepoužívaná. Nákup listopad 1973 za 6 000,-. Ty dnešní výdrž tak desetina času. Máme zase Gorenje. Jinak dva stroje, jedině, že nemáte místo, pak 2 v jednom
Základ-pračka se musí dostat na místo kde bude stát všemi průchody, dveřmi, stavebními otvory, aby se nemusela rozebírat dvířka nebo měnit v obchodě za užší. Pračku zvolit i podle horního či bočního vkládání prádla(prostor při otevření dvířek). Podle váhy vloženého prádla už se pračka také řešit nemusí, ve většině praček je váha prádla a podle toho napustí vodu(šestý smysl). Osobně používám pačku LG (7kg prádla,vestavná hloubka jen 52 cm, předem plněná) s motorem připevněným rovnou k bubnu a je díky tomu tichá + záruka na motor 10 let. Pračky s motorem přes klínový řemen jsou hlučnější, po čase odchází uhlíky v motoru. Pračku a sušičku přístroje koupit zvlášť. Parní praní Co je to parní pr/...
max*
Taky mame LG (6,5 kg) a naprosta spokojenost. Predtim Samsung, nejaky inovativni typ bubnu, ale akorat to trhalo pradlo, nebrat. Misto avivaze davame ocet, prasek z Nemecka, proto hodne veci pereme jen na 30 C.
já na AWE normálně vyměnil domek ložiska a jedu dál. Proč by nešlo vyměnit? Co to bylo za model?
Já ani nerozdělával vanu a nevyjmul buben. jen sundal kryty a řemenici. Toť vše přístup krásný.
tomas13
Samostatný ložiska se na ten model neprodávají. Prodává se pouze celý plastový buben za cca 4k. Co jsem psal prodejcům náhradních dílů, tak jeden mi nabízel že za 2k mi na tom bubnu ložiska vymění. Což už nemá cenu, jako rentabilní beru domácí opravu. Ložiska jsou nalisovany v tom plastovým bubnu a i když už byl naprasklý, tak jsem je stejně nevymlatil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.