Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka nebo pračka se sušičkou

Od: sarusinek* odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer,

má prosím někdo zkušenosti s kombinací pračka a sušička v jednom?

Eventuelně může poradit konkrétně.

Do malé panelákové koupelny, 2 starší manželé, žádné dětičky.

Nabídka je dnes tak obrovská, že se v tom ztrácím.

Uvítám osobní zkušenosti, děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Určitě každé zvlášť.

hodnocení

3x

Mám sušičku 28let, už třetí. Bez ní bych už nemohla být. Nádherně prádlo načechrá, takže nemusím vzít do ruky žehličku.

Nedoporučuji dva v jednom, prádlo, jak tu taadioo píše, neusuší všechno najednou a pokud jo, je sežvejkaný, že mu ani žehlička moc nepomůže.

Sice bydlím v domě se zahradou, ale čistý vzduch je dávná minulost, protože v létě kdekdo griluje a v zimě topí v kotlech Bůh ví čím.

A do takového prostředí a smradu bych prádlo nikdy nepověsila.

děkuji za podobný a podpořený názor :)

hodnocení

2x

Dobrý den,

rozhodně rozdělte, protože málo kdy budete mít v pračce stejné prádlo co se týká složení (balvna, syntetika apod.) a hlavně pokud je pračka kombinace se sušičkou tak sušit můžete pouze 1/2 náplně na to pozor. Takže počítejte stím, že budete po vyprání nucena půlku pračky vyndat a počkat až dosušíte tamto. Samozřejmě také počítejte s větší spotřebou (horší en.třída). Raději kupte nějakej set a dejte je na sebe, to už tolik místa nevezme. :)

hodnocení

2x

Jsem též zastáncem sušičky zvlášt. Dva v jednom je vždy na úkor něčeho, neznám nikoho, kdo by si to pořídil. Máme samostatnou několik let, v létě suším venku, ale v zimě si ji nemohu vynachválit.

hodnocení

2x

Kombinace pračka a sušička, postavené na sobě (kvůli místu ideální). Značka AEG.

hodnocení

1x

Také se přikláním ke každé zvlášť. Když si uvědomíme, jak je mokro v pračce a jak bude dlouho trvat, než se vysuší buben a teprve pak prádlo, tak náklady, čas a hluk jsou mnohem větší. Už i jen plná sušička, plná ručníků, když jede víc jak 2 hodiny, tak je to citelné. Mám Bosch sušičku i od té začky pračku a neměnila bych. *palec* Já mám místa dost, ale dá se broblém místa vyřešit tak, že se postaví sušička na pračku. Na to je taková věc, mezikus, mezi ty dva stroje.

tomas11*
hodnocení

0x

Jen dotaz - opravdu najednou potřebujete sušičku? Za mne k čemu po letech? Další žrout elektřiny .

Proč by ne? Starší člověk, v paneláku, prádlo musí paní chodit věšet někde na balkón, v zimě co? někde na sušáku v obýváku? Co třeba všechna ta vlkost, kde myslíte, že končí? Nevidím v tom sebemenší problém si na "staré" kolena pořídit sušičku, aby si paní odpočinula od věšení prádla a popřípadě žehlení. :) *zed*

nox®

Proč ne? Nedávno jsem také kupoval set pračka a sušička. Lituji, že jsem nepořídil sušičku už dávno.

Tomas, vzpomínám si, jak v 70tých letech se na mě dívali přes prsty všechny sousedky, že jsem si pořídila automatickou pračku. Pro ně jsem byla líná baba; která neumí vzít za príci. :) Tchýně tenkrát pravila: Kup si automatickou pračku. Chlap si koupí auto, věž, gramofon a ty nebudeš mít čas něco z toho využít, poslechnout, použít. Byl by spokojený, kdyby tě viděl u valchy. *smich2* Je zajímavé, jak mnoho můžů i když na to mají, pokládají za zbytečné všechny stroje a přístroje, které ženě usnadní život. Nejdůležtější je pro ně lednička. Se vší úctou toto tvrdím.

Když si vzpomenu jak to bylo kdysi u nás. Předělával jsem před mnoha lety kuchyň a tak jsem zrovna koupil a zabudovanal myčku. Polovička se skoro naštvala, že těch pár talířů a příborů umyje bez potíží ve dřezu. No, po měsíc, možná dříve změnila názor a chválila myčku až do nebes. O nějaký čas později, když umřela pračka, tak jsme se poohlíželi po nové a polovička,že vy chtěla i sušičku. Moc se mi to nezdálo, spíš tedy vůbec se mi to nezdálo, tehdy stala sušička s tepelným čerpadlem dost přes dvacet tisíc. Ale podlehl jsem a koupilo se oboje najednou. Situace se obrátila. Po měsíci jsem uznal, že to byl bezva nápad a ženský to ušetří mnoho práce.
Navíc ji to ušetří i spoustu žehlení. Žehlí snad třetinu toho co před sušičkou.

hodnocení

0x
Máme druhou sušičku, první byla přes deset let. Pak si ji vzali mladí do novýho baráčku a koupili jsme si další. AEG, jde snad každý druhý den. V zimě se v drtivé většině případů suší všechno, v létě takovou drobotinu. Fusekle, spodní prádlo.
Rozhodně zvlášť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]