Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam přejít od Bohemia Energy?

Od: ellen* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

prosím mohl byste mi poradit někdo, kdo se v tom trochu vyzná... Byla jsem u Bohemia Energie (já husa pitomá), bohužel elektřina i plyn, teď jsem spadla pod DPI E.ON, kde jako odběratel od DPI bych měla asi nejhorší možnou cenu. Ale vůbec nevím, kam přejít, např. kdybych chtěla zůstat u E.ON, prostě se na těch jejich debilních stránkách nedopátrám SROZUMITELNĚ vyjádřené celkové ceny s DPH vč.všech poplatků. Navíc údajně chtějí upsat se na 3 roky, to je sebevražda. Kam byste mi radili přejít? Topím plynem, menší RD. Jaký dodavatel? Centropol, Innogy, MND... jací jsou další větší? Kam jste přešli Vy? Jsem úplně zoufalá, sama ženská v baráku je fakt neštěstí. A když vidím ty ceny, docela se hroutím. Děkuju za reakce.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardajagr
hodnocení

2x
Proč husa pitomá? A před 14 dny jste si o sobě taky myslela,že jste husa pitomá,protože jste u BE?

hodnocení

2x

Dobrý den. Mrkněte do diskuze ve které se toto probíralo. Třeba tam najdete užitečnou radu i pro sebe:

poradte.cz/...

hodnocení

1x

Nejste husa, byla jste u levnější společnosti. Včera to zde někdo počítal, kolik ušetřil u BE. Teď jen přejít k těm správným, což je rozdílné, podle názoru.

Někdo nepřejde k jiné firmě, protože jen z názvu poznal, že je to špatná firma. Někdo počká měsíc, až se trošku trh uklidní a začnou se velké firmy přetahovat o klienty. Někdo to moc neřeší a jde k velké firmě. Já šel k Bidli.

Komentář byl smazán :(

jenda22
hodnocení

0x
Zatim spadate automaticky k oblastnimu dodavateli a v prubehu 6 mesicu mate moznost si najit jineho nebo se dohodnout. Ted nemuzete sama vybirat.

Proč já mám již izavřenou smlouvu s někým jiným. daleko levnějším? Ano, ale až od 1.11. do té doby jsem spadnul tam jak píšete. ČEZ a Innogy.

Já se minulý týden objednala přes web Čezu na určitou hodinu. Vzít si ssebou poslední potvrzení platby,poslední výpis spotřeby+ doklady.A opište si stav elektroměru,plynoměru. Za 20 min. jsem měla k nim vše převedeno.Bez objednání lidé čekali frontu-objednaní byli za chvíli venku.Doporučuji. Když jsem se paní ptala zda není problém jestli mě vezmou, protože v telce říkali že už nenabírají,tak se usmála a povídá: nevěřte všemu co řeknou ve zprávách. Asi tak má zkušenost...Kolín

Martino, jste šikulka, ne každý umí s počem.

To já napsal ve čtvrtek email z poče, v ponělí ráno mi přišly smlouvy, kliknutím a SMS jsem podepsal. Jen plnou moc jsem musel vytisknout, podepsat, oskenovat.

Vše od poče.

hodnocení

0x

Dnes mi přišel od ČEZ ceník se smlouvou, že přebírají od 14.10. smlouvu s cenou 237 a 4712 a 4385 za D25 + DPH.

A já mím smlouvu od 1.11. 167 a 1 799 a 1 499 za D25 + DPH.

Plyn zatím od innogy nepřišel.

To je teda pálka ... no ale oni za to v podstatě nemůžou...

Plyn nemám vůbec, ale viděl a slyšel jsem hodně reklam na MND - a kdo je má, ten je spokojený. Snad by tam ty ceny jako "z první ruky" mohly být trochu normálnější.

S elektřinou to chce měsíc-dva vydržet a pak hledat toho správného dodavatele.

Přiznávám, že 10 let jsem odolával všem nabídkám a zůstával u E.Onu

vlsta2*
hodnocení

0x

Můžete sem napsat kolik energie jste odebírala v minulých letech? Mrkněte na vyúčtování, hledejte údaj v kWh nebo MWh a k tomu jakou čátsku jste platila za daný rok. DPI je dle jejich ceníku opravdu drahé..

vlsta2*

například jsem zkusil zadat odběrové místo středočeský kraj, město jako první z nabídky Benešov a spotřebu zemního plynu "jen” 20.000kWh (20MWh). Mnohé domácnosti mají možná větší spotřebu, myslím.. Kalkulátor nemusí být přesný, vše se mění ze dne na den... Ale, ceny startují od cca 23 tis., a na konci stránky jsem našel s ceníkem instance DPI s cenou přes 100tis. Je to možné? Tohle vážně neplaťte!

kalkulator.tzb-info.cz/...

ale oni nemají jinou možnost... toto jsou nenadálé výdaje firem a nouzový stav. Musí přejít co nejdříve ke smluvnímu partneru, který nabídne méně - jen ta fronta před každou takovou pobočkou bude na dva dny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]