Nejste přihlášen/a.
ja byl u kolibrika pres skautskou energii, zatim to neresim nijak , je cas 6 mesicu, uvidim co se bude dit ale nejspis stejne prejdu pod dodavatele posledni instance, je to sice drazsi ale myslim ze ty dve firmy nebyly jedine ktere zkrachujou a nemam chut zas neco resit za pul roku
jinak nepatrim k tem co si menili kotle na dotace a museli zrusit kotel na tuha paliva, plynovy kotel sem si zaplatil sam a ted si vklidu topim drevem ktere mi tu lezi uz vic jak 5 let a dve zimy s nim vklidu preziju a pak mam jeste 25 metru uhli :D
Aby řeč nestála, proč je 6 měsíců u DPI hloupost, a proč si myslím, že vaše odpověď není nejlepší.
ja nerikam ze je vporadku tam sedet celych 6 mesicu, je jasne ze to bude drazsi, spis jde o to ze je cas na rozmysleni a ne vzit prvni nabidku ktera prijde
Každá energie, samozřejmě myslím bez závazku, když bude o polovinu levnější je lepší vzít hned, nebo ne? Kdykoliv se dá přejít jinam později. Alias.., chcete již teď tankovat auto za litr 100 kč za benzín nebo naftu? Tak potom jo, počkejte a plaťte dosavadní ceny. Nevím jak to vyjádřit jinak..
Miki, postihlo to mne, oba synky a celou firmu na různých odběrových místech.
Já jsem přešel na doporučení k Bidli, firma rovněž, jeden synek taky, druhý počká, páč střídá hodně dodavatelé, podle toho, jakou nabízí bonifikaci.
Před měsícem a půl, přešel k BE+1000Kč.
Byl jsem taky u BE, zatím to neřeším, ale jít k bidlu... to zní snad ještě pochybněji než Kolibřík...
Možná něco přehlížím, ale DPI je docela vražda na peněženku ne? Na jejich ceníku za plyn, vidím součtovou cenu s dph za kWh 4,20kč a k tomu ještě měsíční platba skoro čtyři stovky. To jako fakt? Oproti tomu v ceníku Gazela Energy vidím cenu za kWh 1,8kč a k tomu podobné čtyři kila měsíčně. To je asi rozdíl docela..
Topím uhlím, takže se mě to "momentálně” netýká, ale přispěji, můj příbuzný který za lonský rok spotřeboval 38000kWh platil 35200kč komplet. Takže měl kWh za cca 0,95kč. Nyní říkal, že podle ceníku bude platit cca 2,10- 2,20kč za kilowatu komplet včetně všeho. To se tedy prohne....
Nikde se neupisujte, tento podzimní trh nabere na výši, ale, tak jako nárůst tak potom spád, ne za týdny, ale třeba měsíce, ale nebude to dlouho trvat. To že gazela nenabírá teď, neznamená že nebude nabírat za dva tři týdny.
Pochybné společnosti, nevím, je to názor.., ale když fungují? Gazela funguje, Bidli neznám ale rád se dozvím. Ceník od gazely, konečná kWh, přepočtete si to, cca nová cena 2,10 konečná. Neznám Vaší spotřebu! Kolik spotřebujete kW dle vyúčtování? to tady nikdo neuvádí, mrkněte na vyúčtování.... Celková platba za rok, děleno spotřebou v kWh = vyjde Vám skutečná cena za jednu tepelnou kW plynu. Takže kolik vás to stálo vloni?
Tak mi před chvílí přišel od Skautské energie e-mail, že jednají se dvěma dodavateli a vypadá to slibně. Ceny by měly snad být pod úrovní aktuálních tržních cen a fixace na rok. Což pokud cena opadne na jaře, je pro mě pořád výhodnější, než do jara přežívat na DPI a pak najít sebelevnějšího dodavatele, protože v létě už budu mít spotřebu plynu minimální.
Tak snad to vyjde
Osobně bych chvíli zůstal u DPI a někdy na přelomu roku řešil, co dál. Je dost možné, že se ceny nějak stabilizují. Pochybuji, že v této turbulentní době existuje rozumnější varianta. Rozhodně bych se nesnažil v této chvíli upsat na dobu určitou na "o něco výhodnější cenu" a nechal si možnost dodavatele kdykoliv změnit.
Ahoj všem
mně se tato problematika nijak moc netýká, tak si mohu dovolit vehemntně věštit...
Aniž bych věděl, jaké jsou nyní reálné ceny , tak si myslím, že jsou z dlouhodobho hlediska (myslím minulost i budoucnost) na špici.
Proč? Protože máslo.
Stejně jak to bylo s jeho cenou, předpokládám nebude jinak s energiíí.
Teď je vrchol nejvyšší paniky a šmejdi z energetickych společností mají příležitost si diktovat pro ně velmi výnosné podmínky.
Z diskuzí jsem pochopil že DPI tu musí být půl roku (asi od krachu) , což je celkem dlouhá doba na to aby se v rámci konkurece cena snížila zpět na "normál" (pozor, ani máslo se nevrátilo zpět..)
S tou energií, co se spotřebovala minulý rok, věřím, počítají její výrobci i na rok další a následující. Pokud by energii nikdo navíc navíc nechtěl, bude nabízena i pod cenou než byla doposud. Není proto třeba nijak moc panikařit. Stačí počkat až se trh tustálí a poskytovatel získají dost "brigádníků" kteří zajistí , aby se uzavřela "výhodná" smlouva.
Za mne tedy doporučuji nic neunáhlovat a hlavně nyní nic nefixovat a přeji hodně štěstí.
Dokonce i odhaduji, že nejlepší podmínky získáte při konci lhůty DPI, nemohu tento názor ale jakkoliv garantovat.
Tak snad se mi to už podařilo vyřešit. Elektřinu jsem nechala u DPI, což je u mě E.ON, sepsala jsem smlouvu fix na 2 roky. Je to sice dlouhá doba, ale nepočítám, že by elektřina šla do budoucna dolů. A E.ON nic jiného než minimálně 2letý fix nenabízí. Ale proti Innogy, MND nebo ČEZu má lepší ceny.
No a plyn, jelikož se ozývají hlasy, že bude zlevňovat, se mi podařilo sjednat BEZ FIXACE, s tarifem Bez závazku u Centropolu. Cena jen o 300,- vyšší než u E.ON 2letý fix. Tak doufám, že plyn opravdu zlevní (klidně až na jaře, to je mi s tímhle tarifem jedno) a že s sebou Centropol taky neflákne jako BE.
Zatím jsem kotel nezapla a statečně mrznu.
Vzpomínám, jak jsem jako dítě nenáviděla tu neustálou zimu. Topili jsme kotlem na uhlí, takže to bylo - ráno kosa, protože kotel už vyhlaslý, odpoledne kosa, protože se po návratu ze školy teprve zatápělo, teprve večer se člověk trochu ohřál, ale ne moc, protože se šetřilo. No vida, třicet let po revoluci, v blahobytném kapitalismu, a jsem na tom stejně. Naštěstí už nejsou zimy - když jsem byla malá, býval sníh a mrazy, lyžovali jsme na kopci u nás ve vsi, rybník skoro celou zimu zamrzlý, bruslilo se a hrál hokej... To už teď není. Ale taky nejsou ty minus dvacítky, což je ohledně té současné energetické tragédie fajn.
já čímdál víc uvažuju, že to zatím vezmu za velkoobchodní ceny. Je to trochu loterie, ale aktuálně jsem nenašel nabídku na plyn či elektřinu levnější, než je aktuální cena na velkoobchodním trhu. Logicky, protože by na tom nevydělali a zatím to vypadá, že cena jde postupně dolů.
Tak zrovna elektřina jde právě dolů dle grafů a kvůli Jamalu hrozí, že ceny plynu zase raketově porostou. Pokud se nevyřeší Jamal, bude to dle ekonoma Kovandy docela průšvih...
Elektřina:
Plyn - zprávy od Kovandy:
A zrovna Centropolu bych nevěřil stejně jako Bohemce. V této době za mě ČEZ a Innogy či eon, to jsou silní hráči dle mého názoru.
No to je ono. Jako děti jsme mzrli, protože to tak bylo nastavený, jak píšete. My doma dokonce ani meměli ut, jen petry v každé místnosti. Tak jsem ještě topila v roce 85 než jsme postavily dům. Celý život člověk dřel, aby na stará kolena měl snažší žití a ono prd. Budeme se stěhovat do zemljanky jenom proto aby nenažranci měli dost. Nechápu jak je možné, že každému zvedají zálohy jinak. To snad ty úřednice ty cifry vymýšlí. Přece u jedné firmy a podobných zálohách by neměl být velký rozdíl. Jak to sleduju tak rozdíl je a někdy dost veliký. A ti nahoře? Co by se snažily, oni mají dost aby to mohli platit a obyčejný člověk je nezajímá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.