Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krach Bohemia Energy, co dělat?

Od: tesa odpovědí: 46 změna:
Dobry den, najde se nekde mezi vami nekdo ,kdo by poradil CO TED,kdyz zkrachovali a je tedy NUTNO IHNED JEDNAT a najit jineho dodavatele ! Popr. ke komu se vrtnout kdyz ted leti ceny tak nahoru? Moc dekuji VAM VSEM

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Není nutno jednat ihned, ale co nejdříve. A obávám se, že bude cenově jedno, ke komu jít. Nejjednodušší je uzavřít smlouvu se svým Dodavatelem poslední instance, který vám stejně teď bude dodávat elektřinu ze zákona namísto vašeho zkrachovalého dodavatele.

Ještě doplním, že na vyřešení této věci máte 6 měsíců. Vzhledem k tomu, že se jedná o stovky tisíc odběrných míst, tak předpokládám, že se stejně nedostanete hned na řadu.

makk
hodnocení

3x

Já si myslím, že i když jednat nebudete, tak jejich klienty někdo (a rád) převezme. Samozřejmě nemusí to být nejvýhodnější, ale nemusíte se bát, že zůstanete bez energie.

hodnocení

3x
Nechápal jsem lidi, kteří měli smlouvu s ďáblem, s bohemia energy. Byli to vždy šmelináři a na každém se snažili vydělat. Nyní se to bohužel potvrdilo. Nejprve houfně rozesilali dopisy k podpisu fixace, kterou lidem nabizeli za neuvěřitelně vysoké ceny, kterou pro ně ani nenakoupili! Prostě jí neměli. Měli v plánu ji nakoupit později za nižší ceny, jenže co čert nechtěl, ceny šly stále výš a výš. A co teď? Hromadné vypovídaní fixačních smluv nepomohlo a prodávat elektřinu svým zákazníkům pod cenou...? To by ani Liška zadarmo reklamu nedělal.

Proč jste to nesdělil před 11 lety? Když začínali?

Před 11 lety začali a před 10 lety se začaly objevovat dotazy na poradně, co to je za šejdíře a jak od nich bez sankcí odejít. Divím se že firma s takovou pověstí vydržela na trhu tak dlouho.
Několikrát jsem to tu vzpomínal. Ty jejich sankce za odchod nebo různé kličky nebudili důvěru dobrého dodavatele. Taky tuším dostali pokutu, možná ne jen jednu...

Nikdy bych neřekl, že budu se Štírem souhlasit, když je řeč o elektrice. Ale tentokrát má pravdu na 100% BE od samého začátku vystupovali jako naprosto šmejdská organizace, která jakýmkoliv, jakkoliv bezohledným způsobem lovila klienty zejména mezi seniory.

Sám jsem na dva vykuky OZ, po varování, které se minulo účinkem, podával TO.

Fakt nechápu lidi, kteří se takovým ,,obchodníkům´´ dobrovolně, po takovýchto prezentovaných případech přehlásí.

Jenže ono je to těžké - i zde jsou tací, kteří je vychvalovali.

A jen pro info - řešilo se to i zde mnohokrát i před lety

poradte.cz/...

OK, tak jste si popovídali, že jste to věděli a teď odpověď na otázku tazatele. Co mu poradíte? Kde máte elektrik ua plyn Vy,

U nás taky zvonil nějaký mladík v bílé košili a tvrdil, že mi dá levnou elektřinu, ale na dotaz pro jakou firmu pracuje odmítal opakovaně odpovědět. Jen chtěl číslo z poslední faktury, které jsem mu řekl, že nemám potřebu mu ho dávat, že si sám umím najít vhodného dodavatele. Napětí se stupňovalo a začal vyhrožovat, že za několik dní přijde jeho šéf a ten si to se mnou vyřídí. Sousedka nakonec podlehla, a zrovna předevčírem mi ukazovala dopis nabídka fixace, tak jsem jí to rozmlouval. Babička od manželky dopadla nejhůř, nevěděla o ničem, tak jim to ukázala a nakonec platila za elektřinu ještě víc než předtím. A ten darebak si od ní vyptal ještě poplatek 1000kc, samo bez dokladu. Milane já mám Fonergy.cz, dlouhodobě nejlevnější dodavatel, smlouvy na neurčito, hlavně mně nenutí žádné fixace ani výhodné nabídky. Po přihlášení si sám dělám samoodecty, můžu změnit zálohy a na případné dotazy odpoví hned. Sestra k nim přešla před třemi lety, tuším, vše jsem jí zařídil a úspora přes 6500kc oproti dodavatelům předtím. Ke konci výpovědní lhůty jí dokonce dávali ceny ještě nižší, když zůstane, ale zůstal měsíční poplatek, který u fonergy není. Aspoň bylo vidět jak ji eon a plynari celou dobu odírali a jaké měli obrovské zisky.
tm
A ke komu tedy doporučujete jit, aby to nebyl kejklir?

hodnocení

2x

Patřím k těm nešťastníků, bohužel. A je pravděpodobné, že to ten další dodavatel pořádně využije.

hodnocení

2x
Je těžké kouknout k nim na web?
bohemiaenergy.cz/...
Ač je nemám rád tak informace tam jsou. Je jasné proč k tomu došlo a nedivil bych se, kdyby zanedlouho vznikla nová firma...
guma

Nejlepší je tato odpověď

Co se stane, pokud neuzavřu novou dodávkovou smlouvu s jiným dodavatelem?
V případě, pokud neuzavřete novou dodávkovou smlouvu s jiným dodavatelem ve lhůtě do 6ti měsíců ode dne zahájení dodávky v režimu DPI, můžete se ocitnout v režimu neoprávněného odběru, se všemi z toho spojenými konsekvencemi.

co je na ní nejlepší? Oč jsou ostatní horší?

@guma - ta odpověď je naprosto správná. Laicky řečeno - neuzavřete do 6 měsíců novou smlouvu, bude se na Vás pohlížet, že máte odběr na černo a to se všemi důsledky z toho vyplývajícími. Přesně podle zákona...

jp

Jak může mít někdo odběr na černo, když nemá s nikým smlouvu? Kdo tu elektřinu na černo bude dodávat, podle Vás? Logicky- nemám smlouvu, nemám dodavatele, nemám elektřinu, svítím svíčkama. Prosím o vysvětlení?

jp,

Jak může mít někdo odběr na černo, když nemá s nikým smlouvu
Úplně jednoduše, přesně jak píšete.

Do bytu teče elektrika, od současného dodavatele. Skončí smlouva, elektrika stále přitéká a to je ten černý odběr. Do té doby, nežli distributor odpojí, popřípadě odmontuje elektroměr.

Dále je černý odběr, když někdo připojí elektriku bez elektroměru.

Stačí takto?

vilik*
hodnocení

1x

Další otázka je, jak budou vypořádány závazky, tedy vrácení případných přeplatků po letním období plateb záloh, a jak postupovat při přihlášení k insolvenčnímu správci a jaká je vlastně šance na předplacené peníze, protože hodně lidí teď bude muset začít platit na zimní spotřebu od začátku.

jen*
To je věc zákazníka a BE, takže hodně štěstí

jurajjuraj*
hodnocení

1x

ceny leti nahoru a pro nove prichozi bude urcite jiny cenik nez pro ty kteri jsou treba u daneho odberatele x let , myslim ze je to i v poradku

Energetická společnost ČEZ dramaticky zvýšila ceny elektřiny pro domácnosti.Stávajících zákazníků společnosti se zdražení netýká.S cenami pro nově příchozí se tak stává jedním z nejdražších prodejců.

To je jasné. Solidní dodavatelé měli elektřinu nakoupenou pro své zákazníky dopředu, na příští rok okolo 50eur za mwh a pro ty nové budou muset kupovat za aktuální ceny.
jurajjuraj*

bohuzel nekterym to jasne neni, ted kdyz ctu nektere ty dotazy po netu tak se divm jak takovy clovek vubec zvladne dnesni svet, jsou takovi co cekaji ze si prenesou i zafixovanou cenu a jeste dostanou nejaky darek *smich*

jasne to je kazdemu kdo umi do peti napocitat, takovych je dneska cim dal min

Tak tak, ČEZ nebo ti solidní dodavatelé nakupují kontrakty na 3 roky i déle dopředu a na rok 22 měli nakoupenou většinu elektřiny za ceny pod 40eur a i když teď dokupovali dráž, průměrná cena se pohybuje něco přes 50eur na příští rok. Na roky 23 a 24 jsou kontrakty nižší než je aktuální cena elektřiny dnes, proto jsem psal v jiném vlákně, že fixace je nesmysl. Bohužel pro zákazníky bohemie budou ceny na příští rok hodně vysoké, protože aktuální cena je vysoko, ale další roky už ji budou mít nižší.

hodnocení

0x

Před hodinou říkali v rádiu, že Inogy zdražuje o 10,5%.

hodnocení

0x

Škoda, mohlo to bejt velký...

111®
hodnocení

0x

do půl roku přejít k jinímu dodavateli, pak hrozí sankce a odpojení elektriky říkali v TV, po půl roce vás berou jao černý odběr, existuje nějaký záchranný dodavatel asi ti největší..

doplněno 13.10.21 17:11:

měl by se vám ozvat "dodavatel poslední instance" jede na CNN Prima v liště

kenav
hodnocení

0x
Patřím taky k postiženým zatím jsem nikde nezjistil jak to bude pokud se jim platba prováděla přes SIPO musí zrušit oni jinak tam půjdou platby a můžou skončit nenávratně.Jednu platbu můžu zruší já na poště ale víc ne
Nevýhoda sipa se tady probírala několikrát. Můžete doufat, že se alespoň tady v tomto případě zachová bohemia čestně.

Ihned jsem zrušil platby. Jen musím obejít všechny elektroměry a plynoměry, vše nafotit. Pro jistotu.

ano milane také musím honem nafotit elměry a plynoměry a udělat samoodečty, ale jen doufám že vrátí přeplatky

SIPO = zruste suhlas na stahovanie penazi v ich prospech. Vo vasej banke. Je to opacny proces, ako ked ste im suhlas udelili.

guma
hodnocení

0x

Hlavně jim už nic neplatit. Přeplatky nikdo nevrátí. Budete se muset přihlásit u soudu a stejně nic nedostanete.

hodnocení

0x
Ještě před 4 dny mi volala slečna z Bohemia energy jestli nechci přejít k ním,jestli vím, že elektřina zdražuje.Co ta si ode mně vyslechla.Uz to dokazuje co ty byli za šmejdi z...í

Ta slečna byla šmejd?

S kachním žaludkem,holt měla smůlu, že pracuje pro šmejda

hodnocení

0x

youtu.be/...

joudic*
hodnocení

0x
nic, pockat az to nekomu predaji a bud u tech novych zustat nebo zmenit dodavatele, stejne to byli podvodnici

tesa
hodnocení

Klienti nemuzou za to,ze jejich dodavatel zkrachoval.Meli smlouvu na ,,neco" A ted je naprosto skandalni ,ze jim proste napari cenu ,ktera bude pro stovky lidi likvidacni.Proste z hodiny na hodinu... bohuzel i ja jsem byla jejich klientem,ted jsem si zarezervovala termin schuzky u PRE ovsem vubec nevim zda to melo vubec nejakou cenu delat,protoze dle vysilani v tv je videt ,ze pousti lidi po jednom dovnitr a ostatni cekaji venku... nevite nekdo?

Proč by ta nová cena, kterou dostanou bývalí klienti BE měla být skandální? Je to cena pro nové klienty, ne jenom pro ty z BE. Dokud jste platila míň než současní klienti Dodavatelů poslední instance, tak Vám to asi nevadilo. Důležité je pro příště nedívat se jen na cenu, ale i na to, co je potenciální dodavatel zač.

ajvn,

správně. souhlas. *palec*

Každý spolehlivý dodavatel nakupuje pro svoje zákazníky, proč by nový zákaznici měly mít výhody jako stávající dlouholetí.
Jednání s novými zákazníky nemůže být veřejné hlavně kvůli ochraně osobních údajů.
Nenapaří vám skandální cenu, dají vám cenu, jaká je na trhu. Váš nový dodavatel tu elektřinu pro vás musí někde koupit, takže berte nebo nechte být. Že ji pro vás nenakoupila bohemia je věc jiná a váš nový dodavatel za to nemůže. Ona totiž elektřina dlouhé roky klesala, takže bohemia nakupovala a spekulovala, vám ji prodávali dráž a nakupovali později za levno. Teď se ten stav otočil, ceny elektřiny šly nahoru a bohemia nemohla splnit své závazky, protože prostě tu elektřinu pro své zákazníky nakoupenou prostě neměla. Několikrát dostali pokutu, ale co to bylo platné? Já je chápu, dlouhé roky takhle vydělávali, tak v tom pokračovali dál, co nechápu, že to takto kontrolní úřad jejich podnikání umožňoval. Tady prostě selhalo něco jiného a jako obvykle na to doplatime my všichni, i co jsme u bohemky nebyli.

tm
hodnocení

0x
Byl jsem taky zakaznik BE a pochopil jsem, ze není nutné hned jednat a vyřešit to do týdne... stejně teď budeme platit nejdražší energie, ať hned podepíšete smlouvu u nového dodavatele nebo ne...

tm
hodnocení

0x
Dobrý svine. 10. jim odesla platba sipo, o víkendu ČEZ oznámil, že zdražuje o 50 procent pro nove zákazníky... ve středu BE zkrachuje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma krach bohemia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]