Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bohemia Energy vs její obchodní zástupci

Od: promon® odpovědí: 6 změna:

Zdravím místní rádce!

Už se to tu několikrát přetřásalo, ale už opět mám s touto firmou problém. Opět oblbli mého otce, kterému je 76let a hůř vidí, takže pod záminkou ,,kontroly´´ jej přehlásili BEE - jak elektriku tak plyn. V minulosti jsem to řešil už dvakrát, pokaždé vcelku v klidu. Ale tentokrát už tak klidný nejsem, proto se táži: Podávali jste někdo už stížnost na tyto podvodníky na ERÚ? Případně bylo by možné jednání obchodního zástupce kvalifikovat jako podvod a podat na něj podnět na policii?

Byl bych velmi vděčen, kdyby se k tématu vyjádřil pan Šíma, který tu již několikrát ve věci BEE vystupoval jako její zástupce.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Pana Šímu zkuste kontaktovat přes vnitřní poštu, požádejte ho o veřejné vyjádření, můžete přidat i link na tento dotaz. Pokud pan Šíma ještě funguje, dostane upozorňující mail. Jeho nick je @bohemiaenergy

Domnívat se že společnost BE. o jednání svých zástupců neví mi připadá úsměvné. Ve všech krajích používají jejich dealeři stejné argumenty a stejné metody vymývání mozků takže každému musí být jasné že jsou v tomto směru školení. Čili je zřejmé že je k podvodům navádí - školí přímo firma.

iz*
hodnocení

2x

I já považuji jednání zástupců Bohemia Energy za podvodné.

Vystupují velice přesvědčivě, ohánějí se kontrolou, o nabídce se téměř nezmíní a jedním dechem s pozdravem si říkají o poslední fakturu/y za energie.

Chtěla jsem půjčit k pročtení smlouvu - jen na dobu, než obejdou zbytek domu, ale to samozřejmě odmítli.

Nedávno se jeden z nich moc divil, že jsem po něm vyžadovala oprávnění od Pražské plynárenské s tím, že faktury a smlouvy PP a.s. smějí kontrolovat pouze její zástupci ...

___ Zkuste tatínkovi vysvětlit, že nikdo nesmí jeho doklady kontrolovat, případně si je po dohodě s ním vezměte k sobě.

Přestože se domnívám, že Bohemia Energy ví velice dobře, jak její zástupci klienty získávají, doporučila bych oznámení pro podvod podat na konkrétního zástupce (ne na společnost).

doplněno 30.12.12 23:59:

Promone, také nevěřím, že by BE o jednání svých zástupců nevěděla. Kromě toho jsou jediní, kdo chodí "kontrolovat faktury",

Zástupci ostatních společností sice přechod také příliš nezdůrazňují, ale nechovají se, jako by zastupovali stávající dodavatele.

A souhlasím s Pacourkem: Na místě by bylo i trestní oznámení.

hodnocení

Děkuji za odpověď - přesně takovou mám představu - oznámení pro podvod na konkrétního OZ a stížnost u ERÚ na BE, protože koncentrace blbů mezi jejich obchodními zástupci přesahuje natolik meze, že se mi skoro chce věřit, že je BE k tomuto jednání školí.

pacourek*
hodnocení

2x

Pokud postupovali jak říkate je to podvod (zakon 40/2009 § 209) protože zástupci využíly omylu a zamlčely podstatné skutečnosti.Doporučuji podat na zástupce tresní oznámení a u Bohemie podat podnět ukončení smlovy z důvodu podvodneho jednání

jakubbee
hodnocení

0x

Dobrý den,
rád bych reagoval na Vaše příspěvky jménem Bohemia Energy.
Určitě není naším cílem získávat zákazníky podvodem a pokud se setkáte s takovým obchodním zástupcem, tak se nám prosím ozvěte a spolu s operátory podáte na konkrétního obchodního zástupce stížnost.
Budeme rádi za každý podnět či stížnost, abychom docílili, co nejlepšího jednání našich zástupců. Pokud už jednáte přímo s naší zákaznickou péči, můžete si povšimnout
vstřícného a prozákaznického přístupu. Možností, jak nás kontaktovat je mnoho a každý může využít pro kontaktování např. skype, facebook, e-mail nebo můžete využít formuláře přímo na našich webových stránkách, kde jsou mimochodem i kontakty na vedení společnosti.
Obchodní zástupci nejsou přímo našimi zaměstnanci, pracují pro externí společnosti, které je také školí. Jsem si jistý, že školení probíhá podle našich představ a je zcela v pořádku. To, že obchodní zástupce podává mylné informace, nebo se vydává za jinou společnost je už výmysl nepoctivých jedinců a našim cílem je, se s těmito jedinci rozloučit. Bohužel každá firma, která využívá externí obchodní zástupce se s těmito problémy potýká a věřte, že kdybychom toto podporovali, tak by jsme dnes nebyli největším alternativním dodavatelem.

Možná kvůli naší velikosti jsme více slyšet a vidět. Konkurence využívá naprosto stejných prodejních kanálů a všichni řešíme to samé. Budu doufat, že díky Vašim zpětným vazbám, se s konkrétními nepoctivými prodejci rychle rozloučíme.
S pozdravem
Jakub Pavlištík
Referent zákaznické péče

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]