Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych v mikrovlnce zavařit vlašské ořechy.Pročítal jsem různé návody na netu,ale ve všech receptech je psáno"vyloupané ořechy nasypeme do vymytých sklenic" . Nevím zda se dají zavařovat čerstvě vyloupané nebo se musí nejdříve usušit. Díky za radu.
Ale záleží!
Pokud plavou ve vodě, tak je zavaříš.
Pokud je "zavařuješ" bez vody, tak je spálíš.
V receptech je to bez vody max.1.5 min - sklenice 0.7.lt. a záleží na výkonu mikrovlnky . A nespálí se.
V tom případě je určitě usuš, poněvadž takto asi nic nezavaříš a vlhké by pravděpodobně zplesnivěli.
Řek bych, že používat mikrovlnku nemá význam. V pixle vydrží dlouho i bez mikrovlněnéní, spíše bych věřil vakuování.
Skladovat ořechy takto dlouho taky nedává smysl. I kdyby byly náhodou nějak sterilní.
Po přečtení příspěvku od lenokular si myslím, že MW je použita kvůli odstranění zbytkové vlhkosti než kvůli sterilaci, což určitě není na škodu, nebude to tak náchylné k plísni, ale neřeší to moc problém s tím, že to může časem žluknout.
Ale třeba má někdo pozitivní zkušenosti.
Tak jako tak MW nepovažuji za vhodnou, spíše normální troubu.
Zavařuju ořechy i sušené houby a lískové oříšky,ořechy vyloupu normálně usušené a dám do sklenic, otevřené dám na plný výkon asi na 2 minuty do mikrovlnky, potom hned zavíčkuju a sklenice otočím, zevnitř se trochu orosí, ale ta vlhkost se do ořechů vstřebá. Takhle mám zavařené houby, i ořechy několik roků, jen jsem přišla na to, že pokud chci, aby ořechy byly křupavé,dám je na chvíli na plech do trouby, je to výborné,trvanlivé a nezabírá to místo v mrazáku.
@joguba - nenechte se odradit od zavařování v MT od neználků. Zavařuji takto téměř vše pokud toho není velké množství. Jak je psáno výš, ořechy vyloupu, usuším a zavařím v MT. Mám je i v mrazáku a nemohu potrdit, že v mrazáku vydrží kratší dobu, připadá mi to na stejno.
Kdysi při velké úrodě ořechů jsem je měla v mrazáku 2 roky a nic jim nebylo. Zavařené spotřebuji nejdříve, tak nemohu posoudit jak zavařené dlouho vydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.