Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavařování v mikrovlnce

Od: joguba odpovědí: 13 změna:

Chtěl bych v mikrovlnce zavařit vlašské ořechy.Pročítal jsem různé návody na netu,ale ve všech receptech je psáno"vyloupané ořechy nasypeme do vymytých sklenic" . Nevím zda se dají zavařovat čerstvě vyloupané nebo se musí nejdříve usušit. Díky za radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

0x

Můžeš dát odkaz na nějaký konkrétní návod, co tě zajímá?

hodnocení

0x
Měl jsem to ve sklenici akorát jednou a líbilo se mi že ta slupka na zavařeých byla vláčná, ne úplně vysušená a hořká jako bývá na ořechu skladovaném ve skořápce. Asi bych nedával do skla takové ty úplně měkké co se ještě dají lehce oloupat. Bál bych se že i přes sterilaci stejně začnou po čase plesnivět. Jestli máš dost místa v mražáku tak zamrazit jádra je jednodušší než zavařovat a na 100% to funguje. My už doma jen mrazíme.
joguba
hodnocení

Také mám nějaké zamražené,ale prý vydrží jen jeden rok. Zavařené prý vydrží déle a mrazák mám téměř plný.

joguba
hodnocení

Snad nezáleží na receptu,ale na tom zda se dají zavařovat syrové.

kami123

Ale záleží!

Pokud plavou ve vodě, tak je zavaříš.

Pokud je "zavařuješ" bez vody, tak je spálíš.

joguba
hodnocení

V receptech je to bez vody max.1.5 min - sklenice 0.7.lt. a záleží na výkonu mikrovlnky . A nespálí se.

kami123

V tom případě je určitě usuš, poněvadž takto asi nic nezavaříš a vlhké by pravděpodobně zplesnivěli.

Řek bych, že používat mikrovlnku nemá význam. V pixle vydrží dlouho i bez mikrovlněnéní, spíše bych věřil vakuování.

Skladovat ořechy takto dlouho taky nedává smysl. I kdyby byly náhodou nějak sterilní.

kami123

Po přečtení příspěvku od lenokular si myslím, že MW je použita kvůli odstranění zbytkové vlhkosti než kvůli sterilaci, což určitě není na škodu, nebude to tak náchylné k plísni, ale neřeší to moc problém s tím, že to může časem žluknout.

Ale třeba má někdo pozitivní zkušenosti.

Tak jako tak MW nepovažuji za vhodnou, spíše normální troubu.

Bohužel si už nevzpomenu jestli jsme to zavařovali v mikrovlnce nebo v kastrolu na sporáku ale na stopro vím, že to bylo bez přídavku vody a drželo to určitě minimálně 2 roky při skladování ve sklepě.

mate59
hodnocení

0x

Já je vždy usuším, pak zavařím.

hodnocení

0x

Určitě nejdříve ořechy usušit. Mrkněte i do této diskuze:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Zavařuju ořechy i sušené houby a lískové oříšky,ořechy vyloupu normálně usušené a dám do sklenic, otevřené dám na plný výkon asi na 2 minuty do mikrovlnky, potom hned zavíčkuju a sklenice otočím, zevnitř se trochu orosí, ale ta vlhkost se do ořechů vstřebá. Takhle mám zavařené houby, i ořechy několik roků, jen jsem přišla na to, že pokud chci, aby ořechy byly křupavé,dám je na chvíli na plech do trouby, je to výborné,trvanlivé a nezabírá to místo v mrazáku.

id
hodnocení

0x

@joguba - nenechte se odradit od zavařování v MT od neználků. Zavařuji takto téměř vše pokud toho není velké množství. Jak je psáno výš, ořechy vyloupu, usuším a zavařím v MT. Mám je i v mrazáku a nemohu potrdit, že v mrazáku vydrží kratší dobu, připadá mi to na stejno.

Kdysi při velké úrodě ořechů jsem je měla v mrazáku 2 roky a nic jim nebylo. Zavařené spotřebuji nejdříve, tak nemohu posoudit jak zavařené dlouho vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]