Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavařování jader vlašských ořechů

Od: marie65 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
chtěla bych letos zkusit zavařování jader vlašských ořechů. Bez nálevu. Loni jsme o hodně ořechů přišli kvůli molům a toto vidím jako jistotu. Poradíte mi váš recept a zkušenost?

Zavařujete v troubě nebo mikrovlnce?

Děkuji

Zavařování jader vlašských ořechů

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Klasická zavařovačka 0.7l, přidat jádra vlašských nebo jiných ořechů na sucho do mikrovlnky na 1 až 1,5 minuty, pak zavíčkovat. Pokud se uvnitř trochu orosí, tak nevadí, za chvíli to zmizí. Vyzkoušel jsem několik způsobů, tohle je rychlé a spolehlivé.

Musí být ořechy úplně vysušené?

Do té mikrovlnky - na jaký program je dáváte?

Nevím jak moc vysušené Nevyloupané ořechy mám než je zpracuju v komoře, kde snad nějak vyschnou, pak je loupu a rovnou zavařím.
Mikrovlnka cca 1.5 minuty na plný výkon.

Díky. Mám totiž ořechy, které dost těžko schnou.Do sklenice jsem je kdysi zkusila zavařit, ale nepovedlo se, zkusím jiné sklenice a tu mikrovlnku.

hodnocení

0x

Naloupané vlašské ořechy vkládáme do 0,33l sklenic (něco i do 0,72l), zavíčkujeme a zavařujeme cca 20min při 80 - 85 st...Při větším počtu sklenic v troubě, při menším v MW s funcí horkovzduch...

koucka*

Zavařování ořechů v troubě - bez vody? Jen na plechu ve sklenicích? Mikrovlnku nepoužívám.Díky

hodnocení

0x

Mám ještě od loňska normálně ve šroubovací sleničce v kuchyňské skřínce a jsou dobré.. Nikdy jsem je nezavařovala.

id

aja - vy máte asi jednu skleničku ořechů v lince. Já bych si musela pořídit druhou kuchyňskou linku neboť jsme loupali 3 pytle ořechů, takže mrazení nebo zavařování je nutností*smich* Proto tazatelka asi položila tento dotaz i když je rok starý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]