Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
náš dodavatel elektřiny nám poslal mail, že v říjnu nám skončí zvýhodněný tarif na dodávku elektřiny. Nastoupí prý nový ceník Variant, který bude dražší.
Dodavatel nám nabízí zafixovat si výhodnou cenu na několik let dopředu. Je to, podle vás, výhodné? Chápu, že pokud by se měly energie zlevňovat, bylo by to pro odběratele nevýhodné. Ovšem o tom vůbec neuvažuji při strmém růstu cen všeho. Při zdražování by to byla výhoda, co se týká pevné ceny. Dodavatel by nás měl ovšem "přivázené", nebylo by možné přejít k jinému dodavateli, pokud jsem se zavázala k fixaci.
Máte fixaci cen energií nebo ne? Myslíte si, že je to pro odběratele výhoda, nebo spíš krok vedle? Při neustálém zdražování o tom uvažuji, nemám s tím ale žádné zkušenosti. Děkuji - Jaga.
Já jsem u Eonu k naprosté spokojenosti. Kdysi jsme přešli neuváženě k Čezu, naše největší životní chyba. Každý rok jen doplatky a čím dál větší, přestože se energie nezdražovaly. Rádi jsme se pokorně vrátili k Eonu a hned první rok námpři stejné spotřebě vraceli tolik, že mi spadla brada.
Před 14 dny jsem řešila přepis smlouvy po zemřelém manželovi na sebe. Nabídli mi jako poděkování, že u nich zůstanu výhodný tarif, rovnou mi řekli, kolik v případě současné spotřeby ročně ušetřím a není to málo. Jsem u nich s elektřinou i plynem a zafixovala jsem na tři roky. Nejsem přebíhač z jednoho dodavatele na druhého, obtěžovalo by mne to. Pro mne je podstatné, že mi energie nezdraží.
Když vidím ty dva debily v reklamě na Bohemia energy, nešla bych k nim ani kdyby to byla pravda, co všechno slibujou. On ty reklamy zaplatí zákazník.
Děkuji vám všem. Elektřinu i plyn máme u EONu. Topíme plynem, elektřinu používáme jenom na domácí spotřebiče, svícení, ohřev vody v bojleru.
Máte pravdu, levnější to už nikdy nebude. Proto požádáme o tu fixaci. Stejně nemáme v úmyslu někam přecházet, ve výsledku to vyjde skoro nastejno. Jaga.
Ten odborník v modré košili ve vašem videu shodou okolností mluvi nedavno v televizi jinak, téměř jiný názor. Nevěřím mu.
Fixace ceny neznamená, že zůstane po dobu fixace stejná. Jestli si to někdo myslí, tak je naivní jako prosťáček z Horní Dolní. Fixace se týká jen neregulované části ceny. Jak bude ERÚ vyhlašovat cenu na další období, tak tato cena poroste nejméně o 8 % a o to se zdraží ta která energie. Toto se oznámilo již před časem jako fakt. Pokud cena spadne, fixace zůstává.
Toto je zase spolek zoufalců, řešících jak pojest ohlodanou kost, místo toho aby řešili jak jest to maso.
Prostě první věc co je u elektriky potřeba řešit, je to kdo je u moci a od toho se odvíjí všechno!
. tzn že pokud budou u moci proevropské politické strany, tak se s těch cen poserete, bez ohledu na to jesti vám dá německý Eon o pár haléřú "levnější " cenu.
Tak si rozdělme, pro vysoké ceny jsou : Čssd, Kdu-čsl, Top09 , Stan, Ods, Piráti, Monarchisté, Přísaha, + nevoliči, + ANO, +Čt
Pro nízké ceny jsou Ksčm, Spd, Volný blok, Trikolora, Dělnická strana
Tohle je klíč k levným cenám, ne nějaké projíždění ceníků a chování myši v kleci.!
Kyby nekdo hledal původce vysokých cen, tak Evropská komise má kancelář na Jungmanově nám v Praze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.