Nejste přihlášen/a.
1) Nelze otočit kohoutem na přívodu teplé vody od kotle na tuhá paliva k bojleru. Jedná s o starý kohout, který se použval i na radiátorech. Zkoušel jsem wd40 - nic, otočil jsem tak o 1 cm. Lze nějakým způsobem zprovoznit? Ilustrační foto: poradte.cz/...
2) Odvzdušňovací šroub na radiátoru (typ radiátoru viz odkaz výše) je u jednoho radiátoru natolik opotřebovaný, že jím již nelze otočit. Lze tento šroub nějak nahradit?
Děkuji.
1) Žel, není fotka, kohoutů je více druhů. Zkuste opatrně poklepat ze spodní strany. Z opačné, než je na čtyřhranu nasazena páčka. Ten kohout asi je kuželový, tak poklepáním uvolnit půjde. V průběhu roku je třeba s ním občas zahýbat.
2) Nenapadá mě nic jiného než vyšroubovat pomocí sika kleští nebo hasáku /pozor na urvání!/ a dát nový. Pozor, v radiátoru je voda pod tlakem! Šroub se dá koupit.
Jedná se o kohout tohoto vzhledu: poradte.cz/...
Předpokládám, že půjde asi o stejný typ. Pokud je ale víc druhů, lišící se pod tím plastovým krytem, tak musím vyfotit...
děda říkával - co můžeš, urvy, co nemůžeš, zk.rvy.
když to nejde silou, lze zajistit bezpečnost toho radiátoru? zkusil bych to silou větší - pákou... - no a pak je možnost výměny odřezáním a náhradou za funkční
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.