Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče mi lednička

Od: glomba® odpovědí: 5 změna:

Ráno jsem zjistila, že mi asi teče lednička, mám takovou malou kaluž z u levého předního rohu. Co s tím? Volat opraváře nebo to zkusit odstranit jinak?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Opraváře nevolejte. Podívejte se na zadní stěnu ledničky. Je omrzlá nebo orošená? Pokud ano, pak máte ledničku, která tudy chladí. A na někde v dolní části této stěny bude žlábek, do kterého stéká ta "rosa". A v tom žlábku je dírka (a za ní hadička). A ta dírka je asi ucpaná. Možná v ní máte od výroby šťourátko, kterým když zakvedláte, dírku pročistíte. Pokud tam není, pak opatrně něčím tupým zkuste tu dirku pročistit.

Také se mi to stávalo a byla to ucpaná ta dírka. Proštouchla jsem to vždy špejlí, stačí párátko.

Párátko většinou nestačí. Ta odtoková hadička může být i 1/2 metru dlouhá (podle typu lednice) a nemusí být rovná. Pokud nemáte originál šťourátko, tak je na prošťouchnutí nejlepší struna ze sekačky, nebo tenisové rakety.

kare
hodnocení

0x
1.Kontrola odtokového kanálků v zadní stěně vnitřku lednice.
2.Kontrola teploty lednice (i mrazáku). Pokud nevyhovuje, zkontrolovat těsnění dveří a nastavit termostat.
3. Zaměřit se na samotnou lednici, jak často spíná, jestli vypíná.
4. Zavolat opraváře pokud by byl vadný termostat (popřípadě relé motoru) vymění, v případě úniku chladiva nebo vadného kompresoru jí prohlásí za mrtvou *smich*

hodnocení

0x
Projděte si odkaz poradte.cz/... je tam více informací

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]