Nejste přihlášen/a.
Prostudoval jsem poradte.cz/... a chci vybrat optimální materiál, jak zpevnit blátivou plochu na odstavení osobních aut. Našel jsem následující varianty beton a plast:
beton m2: 55x4=220 Kč obi.cz/... (první obrázek)
plast m2: 54x4,4=238 Kč hyperhobby.cz/... 160t/m2 (druhý obrázek - jde o polský výrobek)
Ceny jsou tedy srovnatelné... Pokud se někomu podaří najít levnější, budu kvitovat. Plocha je cizí a tak potřebuji co nejnižší cenu.
nevýhoda betonu je, že je velmi těžký na práci s ním i na dopravu. Na druhou stranu vydrží věky.
Plast
Plast je zelený, slabý, nebude vidět v trávě. Beton, při horší pokládce může prasknout.
Obojí je pojízdné pro běžné osobní vozy, s plastem se tolika nenadřete.
Vase rada je dobra. Ja mam beton pouze z jednoho duvodu. Kdyz ke garazi dojedu na motorce, tak stojan vyklopim na betonovou cast zatravnovaku. Tim, se mi nepropadne do travy. Lze toto udelat i u plastu?
Plast
petrovic, na plastových zatravňovákách je to složité, spíše to nejde. Ale když máte plasťáky, tak si poradíte s takovou drobností, pokud ale chcete najít řešení.
Mám nejlepší zkušenosti s tímto
I když je psáno na použití OA, snese i plný kuka vůz, narozdíl od betonové, která popraskala.
Pokud jde o praskani, domnivam se, ze kdybyste meli spravne pripraven podklad (viz prilozeny obrazek), tak nepraskne ani beton ani lehky plast. Ostatne mnou navrzeny (za polovic) ma psano 160 tun/m2 (samozrejme je nutno to prepocitat na plochu pneumatiky).
pravda, takto pripraveny podklad 99% domacich kutilu jak je na obrazku, nikdy nepripravi, takze je asi vyhodne mit trochu pruzny povrch.
Problem je ta cena skoro 200% rozpoctu, metr ctverecny vas vyjde na 600 Kč
ladis - vy také máte zkušenost s oběma druhy zatravňovaček jako já? Nebo podle čeho posuzujete? Nevšimla jsem si, že jste byl u toho, když se podle vás kolem novostavby nekvalitně pokládaly zatravňováky.
No ja mam zkusenost s tim, ze pokud mae pevny podklad, tak aby praskla zatravnovaci tvarnice, tak byste potrebovala tak odhadem 50-100 tun ! Takze podle mne se vam hybe podklad - kterou skladbu podkladu tedy mate?
Ps: mam zkusenost i z lisu, na kterem se bezne lisuje na 150 tun
pps: ale hlavne, ty vase plastove jsou 3x drazsi nez muj rozpocet viz dotaz uplne nahore.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.