Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měl bych dotaz : jak nejlépe vyčistit usazeniny - vodní kámen - ze svislého bojleru, který stojí na zemi. Kde příruba u bojleru je nahoře. Otvor do bojleru ze zhora je kolem 15cm. Výška bojleru uvnitř do 1m. U svislého bojleru na zdi se tyto usazeniny čistily tak, že vypadly v podstatě samy, když tam nebyla příruba spodní. Pustila se studená voda na krátký čas a spolu s vodou se odplavily i ty znytky usazeniny od vodního kamene. Ty usazeniny vypadaly něco jako hrubší písek.
Nyní je jiný bojlér OKCE 125 S stojící na zemi a dle sdělení v servise usazeniny z bojleru nevytečou spolu s vodou, protože prý odtok není až na dně nádoby, což je logické. Doporučují vodní vysavač : našel jsem tento :
Doma žádný vysavač nepoužíváme, nemáme koberce, tak se mi nechce kupovat skoro za 2000 Kč tento vysavač, který by to snad zvládl, ale používal by se jen na ten bojler, takže velmi málo. Další problém by byl, kam vysavač dát, když se nepoužívá, zabírá dost místa.
Tak jsem si myslel zvolit jinou metodu, jak ty usazeniny příležitostně nějak jinak dostat ven. Třeba zde bude mít někdo nějaký šikovný nápad k tomu bez toho vysavače.
Děkuji za případné nápady či rady.
Dobrý den. Letos jsem čistil dva bojlery Dražice.
Jeden můj - po dvou letech 80L. Tam je příruba prožraná, topné těleso bylo prasklé (keramika) a anoda byla skoro jako nová. Přírubu jsem zatím neměnil - nafotil a poslal na záruční oddělení - po složení bojleru mi poslali novou, ale tu dám až na jaře...
Máme tvrdou vodu, takže po 2 letech je asi 10-15 "litrů" kamene.
Tchýni jsem čistil bojler 200L - po 10ti letech ! - příruba bez poškození, výměna anodové tyče, topného tělesa.
Těsnění se mění samozřejmě vždy.
A ke způsobu čištění u vás - já bych po vypuštění vzal něco jako zednickou lžíci (Zednická fanka plast) - tu navázal na tyčku a nepořádek vyškrábal.
pánové - ale jakékoliv čištění na extra super je taky jen dočasný - radši to vyškrábnu každý druhý rok než jednou za 3-4 demontovat ze zdi a tahat někam ...
Chápete, že se to zasfiní za pár měsíců?
Pokud je boiler poveseny na zdi tak se nemusi demontovat,tazatel ho ma na zemi takze jinak to nejde,chapeš?
chápu - není třeba demontovat celý - vypustit a vyhrabat bordel, který výpusť neucpává - protože ta je o chlup výše... a usazený kámen je prostě "na dně" - ničemu nevadí, dokud ho není moc a neucpe výpusť
právě celkové odpojení je asi ta část práce, které se chce tazatel vyhnout - a nedivím se mu - výměna příruby je jednoduchá, ale odšroubovat a vrátit zase zpět napojení vody může být problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.