Dobrý den, nejprve bych chtěl začít s tím, že jsem se na tuto problematiku na internetu díval a našel jsem nejlepší odpovědi, kde jinde, než zase na této poradně. Odkaz: poradte.cz/... Čeká mě v podstatě to samé, co tazatele, ale moje dřevěné schodové stupně (dělané bohužel nekvalitním řemeslníkem) mají značné nerovnosti dolní plochy, kterou se budou lepit k betonovým schodům. Zejména rohové schody (půdorysně trojúhelníky) mají rozdíl i 1 - 2 cm. Tazatel dostal radu, aby použil podložky, vypodložil nerovnosti a schodnice přilepil. Můj dotaz zní, jestli neexistuje nějaké lepidlo, které by se naneslo v dostatečné vrstvě a pomocí vodováhy a gumové paličky by se schodnice vyrovnaly, počkalo by se do druhého dne a schodnice by byly pak po celé své ploše přilepeny rovnoměrně? Mám totiž obavy, aby schodnice (4 cm výška), které budou podloženy pevnými podložkami, a přilepeny pružným lepidlem, po nějakém čase používání nepraskly, tím myslím hlavně ty velké rohové, které mají velkou plochu a jejich vypodložení ve vícero bodech by muselo být velmi precizní, po pravdě nevěřím, že je tohle v lidských silách vypodložit přesně. Lepení pěnou, vzhledem k jejím vlastnostem ve větších vrstvách, se mi nechce, nevěřím tomu... Děkuji za Vaše rady.
Nemůžeš sem dát fotku jak ty stupně vypadají, že mají nerovnosti až 2 cm? Viděl jsem již ledacos, ale tohle snad ještě ne. Lepící pěně klidně věř. Před několika lety jsem dělal schody který byly špatně vybetonovaný a jednotlivé stupně se musely místy podkládat až tři centimetry. Vypodložit podložkami na několika místech do roviny a celoplošně přilepit. Není s tím sebemenší problém.
Pokud je naslap tak tenky, ze praskne nebo se hodne prohyba kdyz se podlozi jen na krajich, je to naslap na prd a rovnou bych ho vyhodil, protoze to zadne lepidlo/tmel nevyresi. Jedine prilepit a mezery podlit nejakou opravnou hmotou, ale to je hovadina. Pokud to naslap na prd neni, tak nehrotit, podlozit do roviny, do velkych nerovnosti nacpat nejake klinky a prilepit kvalitni penou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.